2016-02-15

Veckans tematrio: Kärlek

Med tanke på den där dagen som firades igår på olika håll så väljer Lyran att fortsätta på temat.

Berätta om tre bra böcker eller filmer som handlar om kärlek!

1. Börjar med en film tror jag bestämt, och ingen mindre än min favorit Dirty Dancing. Det är helt klart en film som får mig att tänka på kärlek och det är nästan så att jag skulle behöva gå och sätta mig och titta på den snarast. Men det lär väl inte ske. Jag är urdålig på att titta på filmer som jag skulle vilja se.

2. Jane Eyre av Charlotte Brontë är min absoluta favoritklassiker och där kan vi snacka om omöjlig kärlek. Som jag älskar denna bok.

3. Min bästa kärleksroman är egentligen inte det bästa i litteraturväg utan är snarare en sådan där bok som man gärna har under huvudkudden. Mitt exemplar av Oskyldig av Judith McNaught är väl läst, säkert 10 gånger och det är nog den enda bok som jag har läst två gånger på raken. Handlar om en rik skådespelare som blir skickad till fängelse för att ha mördat sin fru. Sen har vi den unga kvinnan som har levt ett struligt liv i sin barndom men som tack vare sina adoptivföräldrar hamnat precis rätt i livet. Men så rymmer den där skådelspelaren och kvinnan tar upp en den förrymda fången när han liftar och så blir det i slutändan himlastormande kärlek. Cheesy javisst, men jag älskar den och behöver nog läsa den snart igen. Och jag kan lova att om jag någon gång snubblar över ett nytt exemplar av den här boken på någon loppis så kommer jag att köpa det.

22 kommentarer:

 1. Vilken underbar trio! Och jag måste nog alldeles bestämt skaffa mig den där Oskyldig - just nu känner jag verkligen för att läsa någonting sådant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar som sagt den, men den verkar inte vara lätt att få tag på. Leta på loppisar, det är så jag fick tag på den.

   Radera
 2. Dirty dancing är också min favorit, så gullig den är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är den verkligen. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den.

   Radera
 3. Har alldeles nyss påbörjat Jane Eyre, är riktigt i början och har inte direkt fastnat än. Men nu när du *också* verkar älska den så hoppas jag att jag kanske kan komma att tycka att den är så fantastisk som alla påstår :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan säkert ta ett litet tag att komma in i den för språket är ju inte riktigt det man är van vid, men jag tycker verkligen att den är helt fantastisk.

   Radera
 4. Nobody puts Baby in a corner! ;)

  SvaraRadera
 5. 1 och 2 känner jag så klart till, men nr 3 har jag aldrig hört talas om. kul med en sådan favoritbok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tror inte det är så många som har hört talas om den. Jag har till och med försökt googla den och det är inte helt lätt att hitta den så heller.

   Radera
 6. Jane Eyre är nog litteraturhistoriens bästa bok. Den har allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det skulle den nog verkligen kunna vara. En helt fantastisk bok.

   Radera
 7. Dirty dancing... nu fick jag lust att se den igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog vara bästa kärleksfilmen. Möjligtvis tillsammans med Pretty Woman.

   Radera
 8. Jane Eyre tyckte jag mycket om, och Dirty Dancing var ett bra filmval för temat. Kände inte till den sista - tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två första är väl minst sagt väldigt kända, men den sista finns nog knappt att få tag på. Så det är inte så konstigt att ingen verkar känna till den.

   Radera
 9. Jane Eyre står oläst i hyllan, kanske är det dags i år... lite olycklig kärlek skadar aldrig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut att du ska försöka klämma in Jane Eyre. Den är så fin och så bra och jag kan inte låta bli att ösa lovord över den.

   Radera
 10. Har inte läst någon av böckerna, men Dirty Dancing har jag sett massor av gånger. Det var min kära dotters favoritfilm på den tiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Dirty Dancinhar har man helt klart sätt ett oräkneligt antal gånger. Som jag älskar den filmen.

   Radera