2016-02-19

Veckans bokbloggsfråga v 7

Veckans bokbloggsfragaEftersom det är dammsugaren och sen träning som väntar på mig så är det väl lika bra att jag passar på att blogga lite till istället och därför bjuder jag på en gång på ett svar på Veckans bokbloggsfråga som Carola på Barnboksbloggen håller i. Har tänkt göra det hela veckan men blir liksom aldrig färdig till att svara så nu passar det utmärkt.

Vad betyder biblioteket för dig? Vad gör du där förutom att låna böcker? Vad är det bästa med just ditt bibliotek? Och ni som inte brukar besöka biblioteket särskilt ofta, varför inte? 

Bibliotek för mig är viktiga. Gud nåde den som får för sig att stänga ett bibliotek i min närhet. Nu är det inte så att jag springer ner dem men möjligheten måste alltid få finnas till hands för mig. Förra året när jag jobbade på en skola och det fanns ett väldigt fint kombinerat skol- och allmänt bibliotek så var jag där för jämnan. Nu hinner jag inte fullt lika ofta tyvärr.
Det bästa med bibliotek är nog doften och ljuden. Doften av böcker slår ju det mesta, men också tystnaden på ett bibliotek är så otroligt rogivande. Man kan höra lite tidningsprassel, några tangenttryckningar och kanske en eller annan hostning. Resten är tystnad. Nåja, kanske inte på ett skolbibliotek, men där ska det få förekomma samtal. Samtal om böcker och samtal om bilder och vad ska du låna.
En annan väldigt bra sak med bibliotek är ju det där att låna böcker. Jag kan gå hur länge som helst mellan hyllorna och botanisera. Alla böcker är tillåtna, även om jag i slutänden inte läser den - så är det helt okej att ta ner den och bläddra i den och drömma sig bort om vad den faktiskt skulle kunna handla om. Många gånger är ju den där förväntan, det där lilla pirret innan man öppnar en bok lika spännande det.
Så bibliotek är viktiga. Jag älskar dem och hoppas att de alltid ska få finnas kvar...

6 kommentarer:

 1. Det händer inte så ofta att jag tar mig till biblioteket, men väl där så är det fantastiskt att bara insupa atmosfären :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är tyvärr inte heller där så ofta som jag skulle vilja önska. Det är ju inte så att det saknas böcker här hemma liksom. Men ibland bara måste jag dit och njuta...

   Radera
 2. Tycker också om den rofyllda stämningen på bibliotek och jag skulle kunna gå omkring i timtals och bara titta på alla böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Det är så skönt att det finns lika "nördiga" människor som jag.

   Radera
 3. Håller helt med, bibliotek är fantastiska! En sådan enorm skattkammare som finns för alla.

  SvaraRadera