2016-02-09

Top Ten Tuesday: 10 kärleksböcker


På söndag är de visst alla hjärtans dag. Det är ingenting jag tänker så där värst mycket på att fira. Jag tycker mest att det är en kommersiell högtid. Men för den sakens skull kan jag inte låta bli att lista tio kärleksböcker i veckans Top Ten Tuesday.

Top Ten Books That Would Make Great Valentine's Day Reads

1. Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins
2. Främlingen av Diana Gabaldon
3. Underbara helvete av Jamie McGuire
4. Övertalning av Jane Austen
5. Eleanor and Park av Rainbow Rowell
6. Projekt Rosie av Graeme Simsion
7. Jane Eyre av Charlotte Brontë
8. En man som heter Ove av Fredrik Backman
9. Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alire Sáenz
10. En engelsman i Paris av Nicolas Berreau

Inte så lätt som jag trodde att det skulle vara - läser inte jättemycket romantisk litteratur. Men däremot vill jag väldigt gärna ha med kärlek i litteraturen jag läser. Går det i hop för er? För mig är det solklart!

4 kommentarer:

 1. Det där sista var solklart för mig! Trist med en bok om bara kärlek men man vill gärna ha med kärlek i böcker som handlar om annat! Håller fullkomligt med dig!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du fattade... :) För visst är det så att man gärna har med lite kärlek och romantik, men det får (för det mesta) inte ta överhanden.

   Radera
 2. Projekt Rosie fick jag i julklapp, efter vad jag har hört så borde den passa mig perfekt. Visst får det finnas kärlek även i de böcker jag läser, men det får inte dyka upp helt oprovocerat och krystat och det får inte ta överhanden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med kärlek är så humörsberoende för mig. Ibland behöver jag cheesy insta love. Ibland kan jag bli fullständigt tokig på det. Men jag tycker absolut att du ska läsa Projekt Rosie. Den är hur mysig som helst.

   Radera