2016-02-02

Tematrio: USA

USA är ett stort land. Det har jag nu själv uppmärksammat även om jag enbart har sett en pytteliten del av det.  Nämligen Fort Lauderdale i Florida. Men jag har läst betydligt mer från landet och det ska uppmärksammas i veckans tematrio med Lyran.

Berätta om tre läsvärda böcker från USA!

1. Jag gillar att läsa berättelser som visar på olikheter och som försöker lyfta fram att vi trots allt egentligen inte är olika alls. Mississippi av Hillary Jordan är en sådan bok som jag verkligen gillar. 

2. Niceville av Kathryn Stockett är ytterligare en väldigt bra bok på temat olikheter och rättigheter. Så fantastiskt bra och välskriven och framför allt väldigt underhållande.

3. John Grisham har länge varit en av mina absoluta favoritförfattare och han beskriver det amerikanska samhället på sitt egna lilla sätt och då kanske framför allt det amerikanska rättväsendet som är ett kapitel för sig. En riktigt bra bok av honom är Den oskyldige mannen. En bok som faktiskt är en sann historia, berättad med Grishams klarsynthet och den är riktigt gripande.

10 kommentarer:

 1. Den enda jag inte läst av de här är Grishams bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du skulle gilla Grishams bok. Väldigt bra och rörande.

   Radera
 2. Mississippi valde jag också till min trio. Läste den nyss och det var en stark bok. Niceville står och väntar i hyllan. Grisham kunde jag också valt. En författare som jag gillar riktigt mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också Grisham riktigt mycket.

   Radera
 3. Jag läste Julfritt av Grisham i julas. Det är nog det närmaste jag har kommit den författaren. Men den var bra, så jag borde nog fördjupa mig mer i honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut att du ska kolla upp honom mera. Julfritt är riktigt bra, men den skiljer sig å andra sidan ganska så drastiskt från hans andra böcker. Tycker absolut att du ska ge Klienten en chans. Enligt mig, en av hans bästa.

   Radera
 4. För en gångs skull så har jag läst alla tre. Den oskyldige mannen gjorde mig så arg att jag nästan inte klarade att läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var minst sagt otroligt känslosam. Ilska var bara en av alla känslor den väckte hos mig.

   Radera
 5. Jag älskade verkligen Mississippi!

  SvaraRadera