2014-07-09

#läsalotsommar2014 dag 5

Idag blir det ett tidigt inlägg. Jag passar på när jag precis har avslutat en bok och innan jag ska börja på nästa. Eller jag har ju tjuvstartat på nästa, hela två sidor men det gills inte för tillfället.

Dagen har varit slapp. Har legat på en öde badplats (på riktigt där var inga andra människor i närheten av oss) och passat på att bada, sola och läsa om vart annat. Ett tag satt jag på en sten i vattnet och läste och lät vågorna skölja över mina ben. Det kallar jag svensk sommar. Konsekvenserna däremot är att ikväll är allt AJ... Kräfta ligger är en bra förklaring över hur jag ser ut, utom i ansiktet då som hela tiden varit böjd över en bok.

Men, men... Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen har i alla fall blivit utläst, en riktigt bra svensk deckare av en riktigt bra författare. Idag har jag läst 217 sidor ur den. 45 sidor av dessa läste jag under dagens lässpurt. Tyvärr missade jag den lite, kom precis hem efter att ha varit och handlat och skulle ta mig en snabb dusch när jag fick för mig att kolla twitter. Så 45 minuter hann jag i alla fall med och duschen fick vackert vänta.

I och med att Mamma, pappa, barn tog slut så har jag bara en bok kvar i min lilla hög som jag plockade fram till läs-a-loten men ska jag vara riktigt ärlig så orkar jag inte alls med Förnuft och känsla av Jane Austen nu. Därför tar jag istället en annan bok ur månadens läshög, en bok som faktiskt passar in alldeles utmärkt bland skämsböckerna eftersom det är ett recensionsexemplar som skulle varit läst i april typ. Så Einsteins arvingar av L.P Ramberg blir kvällens och morgondagens läsning.

Sammanfattning i siffror:
Dag 1: 330 sidor
Dag 2: 555 sidor
Dag 3: 351 sidor
Dag 4: 289 sidor
Dag 5: 217 sidor (hittills)

Sammanfattning i bilder:

Mamma, pappa, barn (pocket)Einsteins arvingar

2 kommentarer:

  1. Jösses så många böcker du hunnit läsa!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är helt sjukt men så har jag o andra sidan inte gjort så mycket annat. Har haft hus och hem för mig själv mesta tiden och inga måsten. Då hinner man läsa.

      Radera