2014-07-11

#läsalotsommar2014 dag 7

Så då var det dags att avsluta denna läs-a-lot. Det är helt otroligt vad jag har hunnit läsa och framför allt idag har känts som en riktigt bra läsdag trots att jag låg och sov på tok för länge.

Jag började dagens läsning redan i natt då jag plockade upp Trolldomsakademin - Eldhäxan av Peter Bergting. En mysig middelgrad-bok som ganska enkelt var utläst. Då var klockan 4 och jag kände att jag kanske skulle ta och påbörja en bok till i alla fall. Jag plockade därför upp boken med världens finaste titel och underbara framsida, Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe. Det visade sig att även innehållet var bland det finaste. Jag har sträckläst boken nu ikväll och faktum är så han jag läsa ut den. Avslutade verkligen med flaggan i topp och har hunnit läsa 569 sidor idag. Helt sjukt.

Sammanfattningsvis har jag hunnit med 8 hela böcker plus slutet på en ljudbok. Det är ganska många böcker på en vecka, framför allt med tanke på att de flesta böckerna har varit en bra bit mer än 300 sidor. Sammanlagt har jag läst 2663 sidor på 7 dagar. Har nog aldrig hänt tidigare. Spurtpoäng däremot har det gått så där med. Jag tror att jag har fått ihop 3 stycken. Missade 1 spurt helt och hållet (eller jag läste egentligen på men missade den) och en spurt missade jag en kvart på.

Mitt mål för läs-a-loten var att läsa minst 200 sidor per dag. Detta mål uppnådde jag definitivt.

Sammanfattning i siffror:
Dag 1: 330 sidor
Dag 2: 555 sidor
Dag 3: 351 sidor
Dag 4: 289 sidor
Dag 5: 237 sidor
Dag 6: 332 sidor
Dag 7: 569 sidor
Sammanlagt: 2663 sidor

Sammanfattning i bilder:

Mamma, pappa, barn (pocket)Einsteins arvingarTrolldomsakademien. EldhäxanAristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

Av alla dessa böcker så är det Skuldens gudar som var en ljudbok och Einsteins arvingar påbörjade jag bara med 25 sidor.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tackar - jag är imponerad av mig själv!!!

   Radera
 2. Wow, vad mycket du har läst! Riktigt häftigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit riktigt skönt att bara läsa, läsa, läsa. En del riktigt bra böcker har jag fått läst också.

   Radera
 3. Verkligen imponerad av det stora sidantalet. Jag avslutade faktiskt veckan med att lyckas få mitt första och enda spurtpoäng :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där med spurten har ju inte riktigt varit min starka sida heller. Men jag tycker det har varit kul med spurtarna.

   Radera
 4. Ojojoj. Kul att du är nöjd :)
  Kram Cissi

  SvaraRadera