2014-07-14

Tematiro - Franska romaner

Tematrio såg jag och tänkte - vad kul. Sen såg jag veckans trio och hissnade lite. Tyvärr, det där med fransk litteratur är inte riktigt min grej. Jag har tänkt och funderat och tänkte lite till men kan bara komma på tre böcker jag har läst av franska författare. Det är lite det, lite skämmigt till och med och kanske dags att bättra sig vad gäller fransk litteratur. Där ska jag nu läsa alla andras svar extra noga och försöka hitta lite nya böcker att läsa - för jag hade ju inga innan.

1. Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEAskåp av Romain Puértolas var det ju faktiskt inte så länge sedan jag läste och gillade. Mer om den får ni gärna läsa om i min recension.

2. Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay läste jag faktiskt i början av min bloggkarriär och var väl kanske inte jätteimponerad av utan att tycka den var dålig. Det är i alla fall den känsla jag kommer ihåg av boken. OBS! Om ni läser denna gamla recension - döm mig inte för hårt - jag var faktiskt nybörjare.

3. Den tredje boken jag kommer på är Mordet i Eiffeltornet a Claude Izner. Det här borde verkligen passa mig, deckare i historisk miljö (med grymt snyggt omslag). Vad kan gå fel. Tydligen en hel del. Jag var inte jätteimponerad av denna snygga bok. OBS! En ännu tidigare recension - glöm inte det!!!

13 kommentarer:

 1. Har läst böcker som jag gillat av Tatiana de Rosnay och Claude Izner. Puértolas känner jag inte till alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puértolas debutroman är den jag nämnde, Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEAskåp.

   Radera
 2. Jag har läst både Izner och de Rosnay, och gillar Tatiana bäst. Fast franskt är inte riktigt min melodi heller, jag är nog mer anglofil :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag med definitivt. Engelsk litteratur läser jag ofta och gärna.

   Radera
 3. Fransk litteratur är verkligen inte min grej heller, men jag har lite Sekwa-böcker i hyllan som kanske kan ändra på det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir helt enkelt att leta upp lite franskinspiration.

   Radera
 4. "Sarahs nyckel" läste jag faktiskt också, den hade jag nästan glömt bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är synd när man tror sig kunna läsa upp alla böcker man har läst från ett land. Jag är urusel på att sprida min läsning och vill väldigt gärna bli bättre på det. :)

   Radera
 5. Jules Verne då? :) Claude Izner blev jag också mycket besviken på... Det lät så spännande med deckare i gammal Parismiljö och så blev det bara... snark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för tipset. Jag har ju faktiskt läst En världsomsegling under havet. Den gillade jag till och med. Sen har jag säkert läst någon enstaka bok till men det är ingenting jag kommer ihåg.

   Radera
 6. Läser inte heller mycket franskt så fuskade vilt den här veckan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är bara glad jag kom på tre som jag hade läst. Hade lika gärna bara kunnat komma ihåg 1.

   Radera
 7. Det var tunnsått med franska böcker hos mig med, så nu hämtar jag hem tips!

  SvaraRadera