2014-07-16

Trolldomsakademin - Eldhäxan av Peter BergtingMiranda ska få börja på en ny skola, på Trolldomsakademin och hon är överlycklig över detta. Väl på skolan blir hon vän med Orville och Emmy och tillsammans hamnar de i ett mysterium. Det är nämligen så att alldeles nyligen blir en av lärarna på skolan mördad och en annan har försvunnit. Till på köpet börjar skolan bete sig väldigt konstig. Rum byter plats och man vet aldrig riktigt var man hamnar.Ja -likheterna finns där definitivt - jag menar likheterna till Hogwart och Harry Potter. Skolan är väldigt lik och själva handlingen har vissa berörande punkter som jag upplever som väldigt snarlika. Tyvärr är detta inte heller lika bra, faktiskt inte ens i närheten. Det är då man måste som läsare försöka distansera sig till likheterna och enbart fokusera på denna berättelsen.
Jag upplever nog berättelsen som lite tunn. Den har sina ljusa sidor och skulle absolut kunnat bli spännande men jag saknar på något sätt barnet. Det kan absolut inte vara helt lätt att skriva för barn men för den sakens skull ska man inte undervärdera barnets förmåga och deras förhoppningar till en bra bok. Barn är så mycket mer kompetenta än vad vi tror.

3 anledningar till varför Trolldromsakademin är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Jag gillar de magiska väsen som författaren har kommit på, till exempel mörkergaltarna men framför allt kanindraken Potopor som är en blandning mellan drake och kanin.

2. Det finns bilder i boken. Me like! Det tillför alltid lite extra till berättelsen med bilder.

3. Boven i berättelsen måste jag erkänna att jag gillar ganska mycket, eller tanken på den onda. Kunde kanske utvecklats lite mer men potentialen finns där helt klart.

Trolldomsakademin - Eldhäxan får 2+/5 i betyg av mig. Tyvärr föll det mig inte riktigt i smaken.

Andra böcker av författaren är Häxmästaren, Demonprinsessan och Dödens stad.

Tack Semic för recensionsexemplaret.

4 kommentarer:

 1. En blandning mellan drake och kanin låter underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var det. En riktig höjdarkaraktär faktiskt.

   Radera
 2. Är så sugen på att läsa dessa böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite sugen på de andra böckerna han skrivit, men de tror jag är riktade till lite äldre människor.

   Radera