2014-07-07

Tematrio: Sånt jag äntligen läser eller sådant jag verkligen borde ha läst

Oj vilken lång titel det blev på det inlägget men ställer Lyran frågan så gör hon. Med andra ord ska vi i denna veckas tematrio lista 3 böcker som vi äntligen läser eller borde läsa...snart kanske. Listan hade kunnat göras lång.

1. Jag måste ju nämna Boktjuven av Markus Zusak som har stått i min bokhylla i flera år och jag har gång på gång hört hur bra den är. I lördags kväll plockade jag upp den. I går kväll var de 580 sidorna slut. Behövs mer sägas.

2. I förra veckan nämnde jag Outlander-serien av Diana Gabaldon. Jag har lyssnat på första boken och oj oj oj vilken läsupplevelse det var. Kunde helt enkelt inte slita mig. Efter mycket om och men beställde jag hem Slända i bärnsten som är bok 2 i serien, började lite på den och sen har den blivit stående. I typ 3 år. Borde verkligen plocka upp denna snart igen för jag vet att jag kommer gilla den.

3. Jag älskar TV-serien Game of Thrones. Jag har läst första boken i serien om A song of Ice and Fire och älskat den. Men sen tog det slut. Bok 2 A Clash of Kings står fortfarande oläst i bokhyllan. Den har snart stått där i 2 år och väntat på att bli läst. Jag borde...

22 kommentarer:

 1. Boktjuven är verkligen en sträckläsare. Jag är lite avig mot långa serier för jag vill ofta läsa alla, och ibland är ju serien inte ens bra ända till slutet. Just nu har jag paus i Min Kamp. Har läst 3 av 7, så långt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med dig om serier och framför allt har jag svårt att läsa många på en gång. Jag brukar sprida ut dem lite. Men kanske inte flera år.

   Radera
 2. Boktjuven sträckläste även jag :)

  Både Diana Gabaldon och George R. R. Martin vill jag läsa, men båda är tegelstensförfattare och jag känner ett visst motstånd mot att påbörja serier med tegelstenar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tegelstenar kan man väl lugnt säga och det är faktiskt en av anledningarna till att det har sackat efter lite. Dessutom eftersom jag har dem i pocket vilket är ännu jobbigare.

   Radera
 3. Jag ska också läsa Slända i bärnsten. Snart. Men så är det ju det att när man väl börjar läsa så vill man ha TID att sträckläsa, och det är inte alltid det finns. Fast nu i semestertider...kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja semestertider är perfekta egentligen, men samtidigt är det jobbigt att ha med sig till till exempel stranden. Svårt det där...

   Radera
 4. Boktjuven har jag läst. Och så har jag läst de tre första delarna i Outlander-serien, men jag är inte mycket för serier så efter den tredje var jag inte ens sugen på att läsa fler delar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker egentligen mest om fristående böcker men ibland så fastnar man i en serie utan att knappt vara medveten om att det är en serie från början. Dessutom har det blivit mer och mer serier läst på senare år men jag tycker det verkar som om fler och fler böcker skrivs som serier.

   Radera
 5. Jag fastnade också när jag läste Slända i bärnsten, men när jag väl tog upp den igen så läste jag den i sträck. Bokens andra del är jättespännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en känsla av att jag kommer älska den men då måste jag som sagt plocka upp den igen. Men snart så.

   Radera
 6. Borde och borde, om läsning känns som ett tvång blir det ju inte heller bra? Jag började på Outlanderserien men fastnade inte riktigt, jag tror jag var på fel humör när jag läste den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, läser gör jag för att må bra och för att slappna av. Men just i det här fallet med Slända i bärnsten så tokälskade jag första boken och det är mig själv jag gör besviken om jag inte plockar upp den och läser den. Så just därför borde jag.

   Radera
 7. Det är konstigt det där med att en del böcker blir stående fast man egentligen har stor lust att läsa dem. Jag sparar en del ibland, och det är ju dumt för det kommer ju hela tiden nya spännande titlar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jättedumt att spara för vem vet om man blir jättesugen på att läsa dem igen. Det är nog en av anledningarna till att det står så många olästa böcker i min bokhylla.

   Radera
 8. Boktjuven står i min bokhylla också, oläst. Outlanderserien finns nu som ljudbok på Storytel men ännu har jag inte lyssnat på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh då kanske storytel vore något för mig att prova. För som sagt, för boken i det format jag har nu är jobbigt att läsa.

   Radera
 9. Visst är det skumt att man inte kommer sig för att läsa visare på serier trots att man gillar början? Händer lite då och då... Game of Thrones-serien hade jag svårt att lägga ner dock :) Är en av få, verkar det som, som inte föll platt för Boktjuven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket konstigt. En av anledningarna i mitt fall är förmodligen formatet på böckerna jag äger dem i. Pocket på närmre 1000 sidor och lite text är jobbigt att läsa. Så enkelt är det.

   Radera
 10. Nr 1 & 3 är lästa och riktigt bra. Nr 2 blir jag mer och mer sugen på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova vetja när tid finnes. Riktigt bra bok.

   Radera
 11. Boktjuven står i min hylla med, men den får vänta ett tag till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänta inte för länge bara - riktigt bra bok är det.

   Radera