2014-07-22

10 karaktärer som gärna får följa med mig till en öde ö


I denna veckas Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish så ska man lista karaktärer som gärna får följa med till en öde ö. Kul säger jag. Svårt säger jag också. Men här kommer i alla fall min lista.

1. Hermione Granger - hon kan vara rätt bra att ha med sig med tanke på allt hon kan och vet. Sen har hon garanterat med sig en stor hög böcker i sin pyttelilla väska som jag kan låna.

2. Stephanie Plum - lär garanterat klanta till det mesta så man åtminstone får lite roligt på den där ön.

3. Katniss Everdeen - överlevnadsförmåga och duktig på att jaga. Då lär vi slippa gå hungriga i alla fall.

4. Ranger från böckerna om Stepahnie Plum. Här snackar vi hot, hot, hot. Sen är han ganska duktig med den där överlevnadsbiten han också.

5. Peter Pan - man lär inte få en enda sekund tråkigt när han ska dra en med ut på en massa äventyr.

6. Abel Tannatek från sagoberättaren är kanske inte den mysigaste karaktären alla gånger men när man sitter runt lägerelden på kvällen får han väldigt gärna berätta sagor för mig i alla fall.

7. Eragon får också gärna vara med på ett litet hörn. Han kan ju det här med att kämpa bort vilda odjur och hemska monster. Plus att han har en drake med sig. Win, win...

8. 

9.

10.

Det tog slut på fantasi listan så jag lämnar tre punkter som jag kan fylla i allt eftersom de dyker upp i mitt huvud. Jag tycker nog att jag har lite för få snyggingar med på listan men kommer inte på några för tilfället. Och så skulle jag gärna vilja ha med någon som är musikalisk och kan sitta och spela på en gitarr eller liknande. Tänk vad mysigt............

12 kommentarer:

 1. Många fina karaktärer här! Katniss förekommer på min lista med =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kan onekligen vara bra att ha på en öde ö.

   Radera
 2. Herminone och Katniss fick följa med mig också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra tjejer att ha med sig till en öde ö helt enkelt.

   Radera
 3. Jag lyckades få med mig någon snygging, i alla fall som jag uppfattat som snygging :) Hermione är nog inte alls dum att ha med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt det där med snygging ligger helt klart i betraktarens ögon (läsarens ögon) i sådana här fall. Men lite snyggt att titta på vore ju absolut inte fel.

   Radera
 4. Peter Pan! I completely forgot about him. He would be a perfect character to have on a deserted island... especially if he could teach us all to fly!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, flying would be so much fun. No sad moments when he´s around - that´s for sure.

   Radera
 5. Plum skulle absolut få följa med mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är så rolig så det lär ju alltid hända saker...

   Radera
 6. Hermione och Katniss känns som populära val denna vecka. De fick följa med mig också :) Om jag hade läst Sagoberättaren, skulle Abel kanske också ha fått göra det. Som det är nu är jag bara väldigt nyfiken och sugen på att läsa den boken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut du ska ta och plocka upp sagoberättaren. En väldigt bra, men lite annorlunda berättelse.

   Radera