2014-07-04

Längta av Sylvia Day


Eliza, en arvtagerska av stora mått, känner sig hotat. Hon misstänker att det kan vara någon av alla de män som uppvaktar henne som kan ha något med saken att göra. Själv är hon alldeles nöjd med att inte gifta sig. Men tack vare, eller på grund av hoten anställer hon Jasper Bond till att nästla sig in i hennes krets av friare för att lista ut vem den skyldige är. Något hon inte hade räknat med däremot är attraktionen som hon känner till mr Bond. 

Längta

Det här är en helt okej roman av Sylvia Day. Den innehåller allt jag väntar mig att den ska innehålla utan att bjuda på några egentliga överraskningar. Boken är välskriven, har intressanta karaktärer och en lagom intressant handling. Och så var det ju det där med sex. För visst innehåller den heta scener och syndiga tankar på kammaren. Däremot är det inte fullt så mycket som i tidigare böcker. Tyvärr måste jag nog påstå att det här är en av de sämre böckerna i hennes serie, älskade definitivt Älska och Synda mer. 

3 anledningar till varför Längta är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Igår skrev jag ett inlägg om att jag älskar historia och historiska romaner. Alla historiska romaner har inte en självklar koppling till verkligheten utan är enbart fiktion. Faktum är att jag älskar dem också. Den historiska miljön i Längta är bra beskriven och väl värd ett besök för min del. Dessutom älskar jag alla beskrivningar av vackra klänningar och fina hus. Pluspoäng för det!!!

2. Jasper Bond. Day har en förmåga att skriva vackra, manliga karaktärer som jag inte skulle ha något emot att få klämma och känna på själv. Han beskrivs som vacker, muskulös, högrest, stilig, välklädd, het, sensuell. Men inte nog med de yttre attributen, han verkar också vara en väldigt sympatisk kille som inte är rädd för att älska. Jag slipper komplicerade twister och det är jag glad för. Sen har han ju lite bad boy över sig och det funkar alltid för mig.

3. Det är en helt okomlicerad historia som jag skrev i punkt två. Trots detta är du ju den lilla gåtan om vem som vill Eliza illa. Det läggs inte jättemycket fokus på den vilket kan vara synd i och för sig men den är i alla fall så skriven så att jag inte helt kan lista ut vem den skyldige är.

Längta får 3/5 i betyg av mig

Andra böcker av författaren är bland annat Älska, Synda, Drama, Cross-fire triologin.

Tack Bookmark för recensionsexemplaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar