2014-07-10

Skuldens gudar av Michael ConnellyMickey Haller är en berömda lincoln-advokaten. Mannen som har sitt kontor i baksätet av en bil. Men för tillfället är han lite ute i blåsväder och inte alls så aktad som han var för ett tag sedan, dessutom har hans dotter tagit avstånd från honom. Med andra ord - livet är lite jobbigt för tillfället.
Så en dag får han en ny klient, en klient vars yrke är näthallick och som står anklagad för att ha mördat en prostituerad. Denna prostituerade verkar dessutom vara en person som Haller haft att göra med i det förflutna.


Denna boken har jag lyssnat på som ljudbok och har därför svårt att komma ihåg namn och omöjligt med vissa stavningar - därför får ni ha det lite i åtanke.
Michael Connelly är Michael Connelly. Det var ett tag sedan jag hade någon kontinuitet av att läsa hans böcker och jag har faktiskt tröttnat lite grann, framför allt på böckerna om Bosch. Haller-böckerna däremot gillar jag bättre och den här är inget undantag. Skuldens gudar är absolut ingen dålig bok, men det är heller inte en bladvändarbok som man absolut inte kan lägga ifrån sig. För faktum är att det har tagit lång tid att lyssna färdigt på boken, väldigt lång tid. Däremot så är tempot genom boken högt i stort sätt hela tiden, det händer saker och Haller och kompani står absolut inte stilla och stampar på en och samma punkt utan luskar hela tiden ut nya komplotter och ledtrådar. Jag kan helt enkelt inte sätta fingret på vad det är som gör att det inte är en högpoängare, förmodligen bara att jag har fått nog och kanske att den hade varit bättre att läsa då man själv kan bestämma tempot lite mer.

3 anledningar till varför Skuldens gudar är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Mickey Haller är faktiskt en ganska cool karaktär. Jag gillar att han inte är den typiske amerikanske advokaten utan att han lite går sin egen väg. Sen gillar jag att han är ganska personlig även om det ibland blir lite för mycket.

2. Tempot i språket är bra. Det händer saker hela tiden och det gillar jag. Det blir aldrig långtråkigt. Dessutom är handlingen bra. Det är korruption och mörka hemligheter även om jag aldrig riktigt upplever spänningen.

3. Är man ett stort fan av Connelly så lär inte denna boken bli en besvikelse.

Skuldens gudar får 3-/5 i betyg av mig.

Andra böcker av Michael Connelly är Poeten, Blodsband, I lagens limo, Svart eko, Fågelskrämman och många, många mer. Kolla här om ni vill ha fler tips.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst en drös av Connelly, de flesta du nämnde denna får bli när den kommer på pocket :)

    SvaraRadera