2014-07-12

Kaffe med rån av Catharina Ingelman-SundbergMärta har tröttnat på att bli behandlad som en mindre betydande människa. Det verkar helt klart som om Sveriges interner har det bättre än vad hon och hennes vänner har det på äldreboendet Diamanten AB. Därför får lyckas hon övertala sina vänner att de ska begå ett brott så de kan få bo i ett fängelse istället. Dessutom, vem misstänker en pensionär med rullator för att begå ett brott.Det här är så där lite lagom småroligt. Dråpligt är ett bra ord för att beskriva berättelsen. Den innehåller ett gäng sköna karaktärer med Märta i spetsen och sen henne vänner Stina, Anna-Greta, Snillet och Krattan. De bestämmer sig helt enkelt för att börja begå brott och men samtidigt vill de ju inte göra för läskiga saker. Ingen får komma till skada.
Jag tycker om den här typen av böcker. Så där lagom småhysteriskt utan att för den sakens skull bli pinsamt. Det är lite typiskt svenskt för det är lagom, det går till överdrift utan att för den sakens skull överdriva för mycket.
Boken går lite upp och ner i min mening. Den börjar bra, men tappar den lite i mitten. Mot sluter börjar den däremot få upp farten igen tycker jag. Det blir något moment för mycket med deras byte tycker jag. Men sammanfattningsvis tycker jag att det är en helt okej bok.

3 anledningar till varför Kaffe med rån är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Att den här boken verkligen har en ståndpunkt mitt bland alla tokigheter. Den vill visa på att bara för att man blir gammal så slutar man inte vara en människa. Dessutom blir jag glad av värmen som finns mellan vännerna i pensionärsligan och att de faktiskt uträttar saker tillsammans. Sen är det ju aldrig fel med lite kärlek på gamla dagar.

2. Jag gillar humorn. Det gör jag. Som jag nämnde tidigare, den blir inte för hysterisk även om det kanske lutar åt det hållet ibland. Ibland vill författaren liksom för mycket och det blir lite för uppenbart men jag kan ändå inte låta bli att gilla det.

3. Tanken på att alla äldreboende borde ha ett gym som de gamla kan träna på. Tycker detta är väldigt bra.

Kaffe med rån får 3+/5 i betyg av mig.

Andra böcker av författaren är bland annat Brännmärkt, Förföljd, Befrida, Låna är silver råna är guld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar