2014-07-03

Läs-a-lot sommar 2014

På fredag börjar en härlig och efterlängtad semester. På lördag så inleder vi semestern med en läs-a-lot som Nelly och Jenny står som värdar för. 5-11 juli håller vi på.

En läs-a-lot handlar om att under en begränsad tid få till så mycket läsning som möjligt och att faktiskt prioritera läsningen framför tv och dator. Denna specifika läs-a-lot handlar om att ta tag i de där böckerna man faktiskt skäms lite för att man inte har läst än. Vill ni veta mer tycker jag ni kollar in hos Nelly eller Jenny.

Jag kan inte säga att jag har så där värst många böcker som jag skäms över att jag inte läst än. Visst finns det stora hypes som jag inte läst, men många gånger handlar det då om att jag faktiskt inte varit så värst intresserad. En eller två eller... ska jag kanske kunna leta upp några i alla fall.

Mitt mål för läs-a-loten blir att läsa minst 200 sidor om dagen. Känns som ett relevant mål med tanke på att jag är helt ledig och inte har något inplanerat på hela veckan. Givetvis är det också viktigt att jag kommer bort från datorn lite, det är liksom huvudanledningen till varför jag deltar.

Min hög blir följande, men den är absolut inte skriven i sten, jag menar, jag har en ganska lång att läsa lista för juli. • The Fault in Our star (NEJ, jag vet, jag har inte läst den!!!) av John Green.
 • Boktjuven av Martin Zusak (Hallåååå, den har jag varit på väg att läsa typ tusen gånger men ännu inte gjort.)
 • Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen (Älskade första boken i serien och äger nästan alla böckerna, dags att ta tag i det nu)
 • Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg (Har tjatat om denna sen den släpptes, men oläst är den fortfarande.)
 • Throne of Glass av Sarah J Maas (Okej, skäms kanske inte jätte, jätte mycket men vill så väldigt, väldigt gärna läsa denna. Dock påbörjad innan lördagen så kanske hinns läsas ut innan.)
 • Förnuft och känsla av Jane Austen (Min favorit bland filmerna men har ÄNNU inte läst, skäms på mig.)

Under läs-a-loten kan ni förhoppningsvis följa mig en hel del på twitter: @fantastiskaber #läsalotsommar2014

2 kommentarer:

 1. Det låter som en intressant hög. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hoppas jag på. Ska bli himla kul på lördag.

   Radera