2018-03-26

Hej syster av Navid ModiriHej syster är en bok om så väldigt mycket. Den handlar om författarens erfarenheter av att komma till Sverige från Iran som 4-åring och hur man blir bemött utifrån hur man ser ut eller vad man heter. Om mellanförskapet av att ha levat i stort sett hela sitt liv i Sverige men aldrig riktigt kallas för svensk, men inte heller höra hemma i sitt hemland.


Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap

Författaren har lyckats skriva en bok om ett väldigt tungt och berörande ämne som borde vara med i läroplanens obligatoriska att-läsa-lista om det fanns en sådan. Den är så otroligt viktig i dessa tider när okunskap över vad vi gör mot varandra, omedvetet eller medvetet, kan påverka människors hela liv. Det kan vara så enkelt att bemöda sig med att uttala en annan människas namn rätt för att stärka gemenskapen istället för utanförskapet.
Det finns egentligen hur mycket som helst att skriva om den här boken, men jag tycker egentligen att ni ska ta och läsa den själva. Eller ännu hellre lyssna på den då författarens själv läser in ljudboken och gör den ännu mera personlig.

Älskade syster får 5/5 i betyg av mig.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar