2016-03-04

Bokbloggsjerka 4-7 mars

jerka11Bokbloggsjerka igen och det måste ju betyda fredag. Att man kan längta så mycket efter en fredag varje vecka. Inte för att just den här veckan har varit överdrivet jobbig, men det händer hela tiden saker som ställer till i planeringen. Dessutom har jag varit extremt trött den här veckan så helgen är extra välkommen. Men nu var det jerkan jag skulle koncentrera mig på.

Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.

Jag älskar bokrean. Punkt! Älskar att gå runt bland allt folket och titta vara nyfiken på alla titlarna och läsa lite på baksidan av någon bok. Ja, ni vet för ni fungerar förmodligen på ungefär samma sätt som jag. Trots det sagt så tycker jag väl att det inte riktigt är samma sak som förr. Dels upplever jag priserna som något högra. Dels så är utbudet något begränsat, eller rättare sagt det är samma titlar som är på rea hos alla inköpsställen. Dels beror det på mig själv och min blogg. Och med det sista menar jag att jag idags läget är så medveten om alla böcker som kommer ut, jag hör så mycket om vad olika titlar handlar om och jag har ärligt talat läst väldigt många av dem, många fler än vad jag gjort för några år sedan. Därav känner jag mig inte riktigt lika spontan i mina inköp längre.
Men jag vill ha kvar bokrean... jag blir fortfarande som ett litet barn när jag får det där mailet om att man kan börja förhandsbeställa på nätbokhandlarna och när jag får hem katalogen i brevlådan.
Vad det gäller reafynd så har jag faktiskt inte som tur väl är hittat så många i år. Enbart 4 titlar har hittat hem till mig och vilka de är tycker jag ni kan läsa om här.

38 kommentarer:

 1. Ja jag vill gärna ha kvar bokrean men önskar den kunde bli lite bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vissa förbättringsmöjligheter finns absolut...

   Radera
 2. Alltså jag känner mig som världens enda boknörd som inte berörs av bokrea... Som du skriver – jag har ju liksom hunnit läsa de flesta böcker redan innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo och det är lite tråkigt. Det förtar lite av det där jag kände förr när jag bara fick gå och njuta och titta och klämma på böckerna.

   Radera
 3. ungefär lika många som jag hittat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns fantastiskt skönt att det inte blivit fler kan jag säga. Jag har liksom som jag klarar mig.

   Radera
 4. Jag bara älskar att gå runt bland bokhögarna, speciellt i någon "riktig" affär, men det går bra i en virtuell också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det mysigt men oftast har jag de böcker jag är intresserad av och sen tycker jag inte att det är överdrivet billigt heller.

   Radera
 5. ja bokrean måste vara kvar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut vill jag att den ska vara kvar.

   Radera
 6. Som bokbloggare blir det ju lite annorlunda eftersom man redan läst så många av böckerna som hamnar på rean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så. Jag har inte alls varit speciellt taggad i år till exempel för det var bara böcker jag redan läst kändes det som.

   Radera
 7. Jag känner verkligen igen mig i det du skriver! Bokrean är speciell och jag vill ha kvar den . Men det är trist att utbudet är så lika överallt och att många intressanta böcker redan har blivit lästa.

  SvaraRadera
 8. Böcker går alltid bra och det blir något speciellt när priserna går ner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fast jag kanske är småsnål, men jag tycker inte att det är sådär superbilligt längre.

   Radera
 9. Det är verkligen en härlig känsla första dagen på bokrean!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är det. Det ligger liksom lite i luften, den där härliga förväntan. Men en sak som jag har tänkt på länge är att den ligger helt fel i tiden. Varför dagen innan lön. De borde ju få betydligt mer sålt om de väntat en dag eller två.

   Radera
 10. Vill också ha kvar bokrean absolut :) Även om jag inte hittade så mycket (1 bok) så är det ändå en av årets höjdpunkter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1 bok är ju fantastisk bra. Jag som var så nöjd med mina 4.

   Radera
 11. Att ta bort bokrean är för mig lika illa som att ställa in julen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nästan på i alla fall. Jag vill absolut ha den kvar.

   Radera
 12. Klart bokrean ska va kvar! Tänkte också lite på det där med den ökade medvetenheten om nya böcker, att det kan påverka vad man tycker om utbudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror mycket ligger i just det där att man vet vad det är för böcker. Men sen är det tyvärr precis samma böcker hos alla de större bokhandlarna.

   Radera
 13. Jag tror också att mitt "problem" är att jag är så medveten om vad som ges ut och har redan köpt/läst mycket.

  SvaraRadera
 14. Jag gjorde ganska många fynd i år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade velat göra många fynd för vem vill inte det, men samtidigt är jag väldigt nöjd med att jag inte utökade läs-högen med en massa böcker.

   Radera
 15. Bokrean är rolig, men jag håller med om att det är sämre med utbudet. För många år sedan lyckades jag hitta en serie med Selma Lagerlöfs samlade verk och vid ett annat tillfälle följde H C Andersens sagor i många band med mig hem. Liknande saker hittar jag inte nuförtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej... sådana fynd är ju roliga att hitta, men de är väldigt sällsynta nuförtiden.

   Radera
 16. Jag älskar också bokrean och jag hoppas och tror att den kommer att leva kvar länge än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror ärligt talat inte att vi behöver vara så oroliga för att den ska försvinna. Det är på tok för många människor som älskar den. Även sådana som inte är helt galet boknördiga som vi.

   Radera
 17. Bokrean är fortfarande en köpfest för många, men jag är inte så road av den. Men, kul att den finns så folk kan köpa böcker till fyndpris!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en köpfest. Bokhandlarna borde ju sälja mer under den här tiden än under resten av året känns det som. Den får väldigt gärna var kvar för min del.

   Radera
 18. jag vill ha kvar både bokhandel och bokrea även om båda delarna har förändrats. kanske kunde metoderna och koncepten förändras något och bli mera spännande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst måste det få finnas kvar, men som du säger metoderna skulle inte må dåligt av att ändras lite. Följa med samhällets förändring så att säga.

   Radera
 19. Visst är det en högtidsstund.

  SvaraRadera