2016-07-28

Veckans bokbloggsfråga - vecka 30

Nu är vi hemma igen efter ett par dagar på resande fot bland annat i underbart vackra Varberg. Och även om vi har haft det fantastiskt bra så är det som vanligt ganska så skönt att komma hem. Det bästa var att få lägga sig i sängen med fläkten på högsta hastighet och bara få bli sval. Jag tycker helt ärligt inte om värmen just nu.

Veckans bokbloggsfragaMen det var inte det som detta inlägg skulle handla om. Tänkte mig ju snarare att det skulle vara ett svar på veckans bokbloggsfråga som Barnboksbloggen värdar för. Den här veckan handlar det om boksamlande.

Samlar du på en viss sorts böcker, kanske en viss serie, böcker från en viss författare eller olika utgåvor av en och samma bok? Samlar du på något annat bokrelaterat, så som bokmärken eller autografer från författare? Eller kanske samlar du på något helt annat som inte alls är bokrelaterat? Denna vecka vore det roligt om du berättar om dina samlingar och visa gärna också bilder. 

Svar ja - jag samlar på böcker. I alla möjliga former och figurer, storlekar och ålder. Jag älskar mina böcker och blir glad varje gång jag kommer in i mitt alldeles egna bibliotek. Tanken att jag faktiskt har ett eget rum som jag får kalla mitt bibliotek känns fantastiskt bra.
Sen finns det några böcker som jag samlar lite sådär extra på. Böcker som värmer mitt hjärta lite extra, som jag blir lycklig av att hitta ett exemplar av som jag tidigare inte äger. Framför allt skulle jag vilja säga att dessa samlingar utgår från författaren. Sen samlar jag också lite extra på de där gamla böckerna som jag egentligen inte har jätteambitioner att läsa utan mest samlar på för att de är fina.


Här är ett litet exempel på böcker i vackra utgåvor. Hade egentligen tänkt visa er lite andra böcker, för jag har många, men de stod en massa grejer ivägen för just den bokhyllan (en fin gammal ärvebokhylla) och jag orkade inte plocka undan de grejerna. Som synes har jag dock råkat köpa på mig dubbletter av dessa böcker vilket kanske borde åtgärdas.


Den här samlingen känns väl ganska så solklar. Klart att man av sina favoritböcker får ha flera olika utgåvor. Så småningom ska jag köpa på mig en komplett engelsk utgåva - ska bara bara bestämma mig för vilken först. Plus att jag kommer se till att önska mig alla de illustrerade utgåvorna på engelska i julklapp de närmsta åren. 


Och så till den förmodligen största samlingen och den som mest frekvent får nya tillskott. Från början hade jag enbart tänkt mig att samla på mig de där utgåvorna i pocketupplagan. Men sen vart det för jobbigt och jag "råkade" köpa på mig andra utgåvor. Nu är det en salig blandning men jag är ändå lika glad för dem allihop. Förutom dessa har jag även alla Bookmarks nyutgåvor. Har ännu inte läst alla och den dag jag har gjort det kommer jag förmodligen att gråta för då har jag ju inga nya titlar att plocka upp när jag är i en lässvacka.

Där fick ni några av mina samlingar. Det finns fler kan jag säga. En del författare köper jag ju på mig alla titlar av för att jag gillar dem så mycket. Ni får också ursäkta röran i hyllorna och bildkvalitén. Har tänkt att jag någon dag under semestern ska ta och rensa och städa och sortera i hyllorna. Får se om det blir av.

2 kommentarer:

  1. Besökte ni inte Falkenberg också när ni var i de trakterna? En underbart vacker promeandstad...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi funderade lite på det, men vi hade helt enkelt inte den tiden. Men det får vi ta som ett tips till följande somrars semestrar.

      Radera