2016-07-06

Vill ha... ligger jag efter? Om Rick Riordan

Rick Riordan är helt klart en av mina absoluta favoritförfattare. Han skriver med stor humor och ironi böcker med ämnen som verkligen intresserar mig. Då kan det helt enkelt inte bli annat än bra. Dessutom är han en väldigt produktiv författare. Hittills har jag läst 13 böcker av honom (tror inte jag missat någon) och än har jag några kvar att läsa ikapp mig på och några som kommer snart. Här kommer en liten lista på de böcker jag läst och de jag längtar efter.

Läst:

2818728186561456
21209324556058

Percy Jackson and the Olympians. Läst alla fem böckerna.

01_220px01_220px01_220px01_220px

Olympens hjältar. I den här serien har jag en bok kvar.

Den röda pyramidenEldtronenOrmens skugga

Kanekrönikan har jag läst och avslutat.

Magnus Chase and the Gods of Asgard, Book One: The Sword of Summer

Magnus Chase and the Gods of Asgard är den senaste lästa och påbörjade serien. Har ännu inte kommit fler böcker.

Böcker jag längtar efter att få läsa. 

01_220px

Sista boken i Olympens hjältar kommer ut i september. Längtar mig galen. Finns i och för sig på engelska men eftersom jag börjat läsa resterande böcker på svenska så vill jag avsluta på det sättet också. Dessutom har de svenska böckerna grymt snygga omslag.

26874946

Andra delen i Magnus Chase kommer i början av oktober. Då ska den inhandlas och läsas. Måste dock läsa klart Olympens hjältar först.

26252859

Denna boken har redan släppts och är första boken i The Trials of Apollo. Men återigen känner jag att jag vill läsa klart Olympens hjältar först. Hans serier har en förmåga mixa sig lite med varandra.

Utöver dessa böcker så finns det en hel del noveller och "om världen böcker" plus någon äldre serie till som jag inte vet om jag vill investera min tid i. Har en känsla av att jag har att göra ändå. Novellerna däremot kanske jag tar och läser någon gång. Vet till exempel att det finns noveller som blandar Kanekrönikan men Percy Jackson. Kan bli roligt.

Så där fick ni ett helt inlägg om Rick Riordans böcker och det var nog inte riktigt tanken när jag satte mig ner och skulle skriva. Hur som helst så läste jag ut Magnus Chase-boken i går kväll så ni kanske får se mer om den redan i kväll. Beror på hur pigg jag är när jag kommer från jobbet.

1 kommentar:

  1. Vad underbart inlägg. Gillar när folk gör sådant som jag själv skjuter på: att läsa allt av en författare. Jag vill ju men finns så många böcker i världen!?

    SvaraRadera