2016-09-09

Bokbloggsjerka 9-12 september

jerka11Den här fredagsmorgonen blir det en blixtvisit på bloggen för att svara på veckans jerka hos Annika.

Har du några ”bokliga” minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?

Ibland har jag ganska så dåligt minne, men några få bokliga presenter kommer jag ihåg från de senaste åren. För det första - folk brukar tycka att det är väldigt tråkigt att köpa böcker till mig eftersom de tror att jag har det mesta. Men trots det så kommer det brukar det finnas något som man kan relatera i alla fall.

När jag fyllde 28 år fick jag faktiskt böcker av maken. I och för sig hade jag beställt dem själv, men han hade slagit in dem. Det var bara det att han inte hittade papper så att det räckte. Hälften av paketet var inslaget i papper, hälften silvertejp och för att fästa det hela lite bättre så använde han sig av buntband. Vackraste paketet någonsin måste jag säga. Kom inte ihåg alla böcker det innehöll, men jag har för mig att det var en box med Percy Jackson och en med Game of Thrones. Bra böcker med andra ord.

Att fylla 29 var inte muntert för min del. Två dagar innan min födelsedag drabbades jag av ett missfall. Då kom mamma och pappa med en läsplatta till mig i födelsedagspresent och det var i alla fall ett litet plus i en svart vardag. Plattan fick den kvällen igång min läsning och som vanligt är läsningen en räddning för att kunna stänga av hjärnan.

När jag fyllde 30 fick jag min läsfåtölj av familj. Den skulle kunna vara den mest utnyttjade födelsedagspresenten någonsin eftersom jag sitter i den i stort sett dagligen och älskar den.

I veckan som kommer fyller jag 32. Det ska bli spännande att se om det kan dyka upp några bokliga presenter i år.

26 kommentarer:

 1. Känner igen det där med att folk kan tycka det är tråkigt att köpa böcker. Men min familj lyckas rätt bra ändå. Grattis i förskott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De i min familj köper väldigt sällan böcker med undantag om jag önskar mig något väldigt specifikt. Så jag får köpa dem själv.
   Tack för grattiset!!!

   Radera
 2. Jag hade gärna sett en bild på det där fina paketet med silvertejp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en bild någonstans. Undrar om jag inte skulle kunna leta upp det.

   Radera
 3. tråkigt när det blir så, böcker får jag sällan nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tidningspapper kan också bli vackra paket :)

   Radera
  2. Nej, det är lite tråkigt att aldrig få bokpaket, men jag brukar å andra sidan få andra väldigt trevliga saker. Och jag håller med dig - tidningspapper kan bli väldigt snygg som omslagspapper. Så tänker tyvärr inte min man. Och får jag gissa så hade vi ändå bara men massa reklamblad hemma då vi inte har någon tidning.

   Radera
 4. Folk vågar sällan köpa böcker åt mig om de inte har fått en lista innan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där listan är ganska viktig, men av någon anledning blir det inte mycket böcker ändå. De tycker liksom att jag har för mycket böcker och det vet jag inte var dom har fått det ifrån.

   Radera
 5. Den där fåtöljen lät riktigt bra!!! Har själv börjat fundera på att skaffa mig en och göra en riktigt mysig läshörna, men för att den ska rymmas i vardagsrummet måste nog någon bokhylla då flytta :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh en läsfåtölj kan nästan stå framför en bokhylla. Det gör väl inte så mycket. Men det är himla skönt att ha en fåtölj i alla fall.

   Radera
 6. Låter som ett trevligt paket från maken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det. Mycket trevligt! Jag hade dock hoppas på sådana paket varje år men det tyckte inte riktig han.

   Radera
 7. Det skulle vara kul att se den där inslagningen :) En mysig läsfåtölj skulle jag också vilja ha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se om jag inte kan leta upp bilden. Hade varit roligt själv. En läsfåtölj är absolut toppen att ha. Jag älskar min.

   Radera
 8. Silvertejp jag dör kunde inte han hittat något bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä han kunde nog inte det. Han är i alla fall lite kreativ.

   Radera
 9. Grattis i förskott, och det verkar vara en händig man du har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är väl ungefär det enda händiga han har visat prov på. Och tack så mycket...

   Radera
 10. Så förfärligt med 29-årsdagen. Skönt ändå att du även har roliga födelsedagsminnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte direkt min mest positiva födelsedag men som sagt, jag har haft 30 andra bra födelsedagar och jag fick ju läsning i present den dagen så det blev bra tillslut ändå.

   Radera
 11. Silvertejp och buntband - inget fel på kreativiteten i alla fall! :) Grattis i förskott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Nej kreativiteten kan man inte klaga på. Inte innehållet heller.

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera