2016-09-06

Veckans utmaning: Mina favorittanter

Jag vet inte hur det är med er, men jag känner mig inte på något sätt som en tant. Inte alls. Inte ens en kulturtant för jag håller mig enbart till kultur i form av litteratur och då är begreppet för vitt för att passa in på mig. Däremot får ni gärna kalla mig nörd. Det passar mig bättre.
Men trots det har jag givetvis några favorittanter som jag gärna håller mig nära och dessa är tanken att jag ska berätta lite om i det här inlägget, som skrivs på uppmaning av Kulturkollo.

Hur ser din favorittant ut? Är det ett ideal eller en faktisk person? Kanske en släkting? Eller du själv? 

Min absoluta favorittant är Miss Marple. Hon kräver väl egentligen ingen närmare presentation men jag kan ju i alla fall berätta varför jag är så förtjust i henne. Hon verkar helt enkelt så klok, gullig, allvetande, smart och som någon jag gärna hade krupit upp i knät hos när jag var liten.

Mina andra favorittanter är Pantertanterna. Jag vet inte riktigt vem som myntade uttrycket men dessa tanter är helt enkelt min mamma och hennes väninnor. För mig är det mest väninnorna jag tänker på eftersom mamma är mamma och ingen tant. Det händer liksom alltid något roligt när dessa tanter är involverade och jag vet att där alltid finns öron som kan lyssna om jag någon gång skulle behöva det. Vad mer behöver en tant liksom...

Bildresultat för inge löök
Den ideala tanten. Inge Löök heter illustratören och om ni googlar henne så dyker det upp massor av sådana här tokroliga illustrationer som jag hoppas är en bild av mig själv som tant någon gång i en avlägsen framtid.


10 kommentarer:

 1. Miss Marple är en favorittant för mig också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En väldigt gullig tant som jag både gillar att läsa om och se på tv.

   Radera
 2. Men ja, äntligen lite Agatha! Miss Marple är ju en stor favorit hos mig också, även om jag är mest team Poirot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mer och mer blivit team Poirot ju äldre jag blir. Numera passar han min lite sarkastiska sida mer. Men miss Marple förblir favorittanten.

   Radera
 3. Jag känner mig inte heller som en tant, varken kulturtant eller annan. Nörd är nog ett bra ord för att beskriva mig också :) Miss Marple har jag lite tudelade känslor för :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nörd är ett sådant där ord som var livsfarligt i tonåren, men numera är jag stolt över att kalla mig nörd. Men som sagt tant - inte jag inte!

   Radera
 4. Jag gillar också Miss Marple, men det ska vara på film och med en specifik skådespelerska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar henne i bokform också. Hon blir nästan mer tantig då.

   Radera
 5. Miss Marple är en riktig höjdare, definitivt! :)

  SvaraRadera