2016-09-15

Veckans bokbloggsfråga: vecka 37

Problemet med att det släpps för många böcker som man helst hade velat läsa igår. Känner ni igen det? Det är väl klart att ni gör. Personligen vet jag inte riktigt hur jag ska hinna med mig själv när hösten kommer med sin bokutgivning.
Veckans bokbloggsfragaJust utgivningen är också temat för den här veckans Bokbloggsfråga som Barnboksbloggen presenterar. 

Vilken bok ser du mest fram emot att läsa bland höstens kommande böcker? Elle läser du någon serie där du ser fram extra mycket emot nästa del? Eller har du någon favoritförfattare där du knappt kan vänta tills hen släpper en ny bok?

Jag tänker nöja mig med att nämna ett par titlar. Eller okej, ganska så många - för jag kan helt enkelt inte välja.
 • Björnstad av Fredrik Backman ligger defintivt i topp på den här listan. Han kan passas in som svar på alla frågorna. Som tur är ligger den i stort sett redan i min hand och jag har nästan redan läst första ordet.
 • Olympens blod av Rick Riordan ligger också i topp. Visst boken har funnits ett tag på engelska men när jag läst resterande delar på svenska så måste man ju fortsätta på det språket. Dessutom är det sista delen i serien så att läsa upplösningen gör ju det hela mycket större.
 • Sally Green släpper tredje och sista delen i serien Half Bad - Häxornas krig. Det kan till och med vara så att boken redan är påväg hem till mig och då kommer den absolut att prioriteras.
 • Kärriär i ondska är skriven av Robert Galbraith som är ett pseudonym för J.K Rowling. Det är ju absolut en författare som jag alltid vill ska skriva nytt. Alltid!
 • Och på tal om J.K Rowling så släpps del två i Harry Potter-serien som illustrerad utgåva nu i höst. Visst måste man längta....
 • Jag har tidigare läst Grisha-triologin av Leigh Bardugo och den gillade jag väl i ärlighetens namn sådär. Men nu släpps Högt spel av henne och alla säger att den serien är betydligt bättre så därför måste jag längta och vänta.
 • Pestan ligger också högt upp på längtar-listan. Det är typ sjunde delen i PAX av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Den måste också få vara med på den här listan. För det är absolut min favoritserie i form av skräck för barn och unga.
 • Tredje delen om Turid kommer också i höst. Elisabeth Östnäs vikingaserie är så bra. Boken heter Korpgudinnan.
 • Gå vidare hade man kanske tyckt att jag skulle göra efter alla de titlarna, men så heter faktisk Rainbow Rowells senast översatta bok. Ja alltså Gå vidare. Den har jag velat läsa sedan den släpptes på engelska.
 • Slutligen får jag ju inte heller glömma Uppstigandets brunn av Brandon Sanderson. Längtar... även om jag är lite osäker på om jag inte ska köpa in den på engelska istället och läsa på originalspråk. Förmodligen blir det nog ändå svenska...
Så, det var den lilla listan över mina mest efterlängtade böcker för hösten. Jag kan lova att det finns fler som jag är sugen på. Helt ärligt kan jag nog inte välja en enda som är lite mer efterlängtad än de andra - möjligtvis med undantag av Olympens blod då jag verkligen vill veta upplösningen. Men det vill jag å andra sidan väldigt gärna också göra med Half bad. Och så är det ju den där Backman...

Om det skulle finnas övriga böcker som jag längtar alldeles lite extra efter och författare som gärna får släppa nytt, ja visst finns det mer att skriva om här, Men skulle jag göra det så får jag nog hålla på till i morgon, ja i alla fall sen kväll och det har jag inte tid med. Kanske återkommer jag med lite fler böcker som gärna får skrivas eller komma snart.

14 kommentarer:

 1. Sista delen i Half Bad är jag riktigt sugen på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser verkligen fram emot hur det hela ska sluta. En riktigt bra serie tycker jag att det är.

   Radera
 2. Ja nu har du fullt upp :) Björnstad vill jag läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullt upp kan man verkligen säga. Hur mycket tid jag kommer ha till läsning däremot är ytterst tveksamt.

   Radera
 3. Björnstad är det nog många som längtar efter :) PAX-serien har jag faktiskt köpt första delen av, tänkte att Åsa Larsson som Åsa Larsson ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du ska försöka läsa första boken snart av PAX. Det är som du säger att Åsa Larsson är ju trots allt Åsa Larsson. Dessutom är den lätt - okej mycket - skrämmande i både bild och text. Så det borde ju passa dig.

   Radera
 4. Häxornas krig hoppas jag få hem så jag får avsluta trilogin :) Många intressant böcker du nämner som jag inte riktigt hade koll på, nu blev listan ännu längre med vad jag vill läsa :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja så kan det bli. Det är farligt med sådana här listor för det blir alltid en massa tips av det.

   Radera
 5. Vilken härlig lista :-)
  Björnstad hade jag också med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att den här härlig och det är verkligen böcker som jag väldigt, väldigt gärna vill läsa.

   Radera
 6. Många av dessa hade också funnits på min lista! Tex Sanderson, HP, Pestan och Högt spel. Som many books so little time!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det där med tiden. Den här veckan vet jag inte vad som hänt... inte hunnit läsa något alls känns det som.

   Radera
 7. rainbow Rowell måste jag verkligen läsa något av snart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du ska göra för hon är väl värd en läsning. Riktigt bra författare.

   Radera