2016-09-28

Veckans tematrio - höstfärger i titeln

Det har blivit dags för mig att delta i veckans tematrio. Äntligen så börjar löven utanför mitt fönster skifta färg från grönt till gult, till rött och förmodligen i förlängningen tråkigt brunt Men just nu är naturen fantastiskt vacker att titta på. Den här veckan i tematrion är det tanken att vi ska väva samman det där vackra ute i naturen med titlar på böcker. Och precis som det står hos Lyran så tänker jag tolka lite fritt. Men visst kan vissa metallfärger skymtas i naturen så här års.

Berätta om tre böcker som har någon av höstens färger i titeln! Var så långsökta ni vill i era tolkningar.

1. Röd måne av Elisabet Nemert - En roman om häxjakten i Sverige och om en stark kvinna som avacerar till hovläkare. Ganska så länge sedan jag läste och kommer väl inte ihåg massor. Men en helt okej bok.
2. Tiga är guld av Lyndsay Faye - Denna har jag tyvärr inte läst ännu utan den står där så snällt och väntar i bokhyllan. Tyckte däremot väldigt mycekt om första boken av författaren.
3. Kopparhandsken av Holly Black och Cassandra Clare - Detta är andra boken i en fantasyserie om en trollkarlsskola. Här är det lite svårt att avgöra vem som är ond och vem som är god och sådana böcker har jag en tendens att gilla.

13 kommentarer:

 1. okända titlar för mig. Nemert känner jag till i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite kluven till vad jag tycker om Nemert. Vissa böcker är bra och vissa tycker jag är allt annat än bra. För några år sedan var jag mer inne i det där med att läsa om historiska kvinnor. Nu har jag lite gått vidare. Men jag hittar kanske tillbaka.

   Radera
 2. Kopparhandsken lånade jag från biblioteket senast. Jag gillade i alla fall den första delen i serien om jag minns rätt.

  SvaraRadera
 3. Koppar och guld var en fin tolkning av temat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade också den, lite mer romantiskt blev det :) och så tycker jag faktiskt att det är de färgerna vi ser ute i naturen nu.

   Radera
 4. Svar
  1. Hösten är definitivt vacker. Jag älskar den (eller i alla fall första delen av hösten innan det bara blir grått och regn).

   Radera
 5. Jag borde också läsa nr 2 och 3 som står olästa i hyllan. Nemerts bok låter intressant. Läste mycket av henne förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska det alltid stå så mycket oläst i hyllan :) Konstigt tycker jag...

   Radera
 6. Tiga är guld finns i min bokhylla också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen hinna läsa den snart.

   Radera
 7. Jag tolkade också in guld (gyllene) i höstens färger :)

  SvaraRadera