2016-09-28

Oktober månads bokutgivning

Så nu kommer nästa månad som spottar ur sig nya fantastiska böcker som jag väldigt gärna vill läsa. Det kanske är lite lugnar än september men inte mycket. Det kommer helt enkelt massor av böcker som jag vill läsa.

Albert Bonnier:
Ensam kvar Det här är en debut som absolut väcker all min uppmärksamhet. Skogar och realityserier och apokalyps. Det är helt klart en kombo som intresserar. Dessutom tycker jag att jag har läst på tok för lite debuter i år.

Beskrivning av boken från Bokus:

Du är ensam djupt inne i skogen.

Du får inte längre kontakt med yttervärlden.

Långsamt inser du att något fruktansvärt har hänt.

Zoo står vid ett vägskäl i livet. Hon längtar efter äventyr och spänning, och hon behöver tid att tänka. Hon skickar in en ansökan, och snart är hon en av tolv deltagare som tävlar i en realityserie i den otillgängliga vildmarken i New England. Det handlar om att överleva, att visa uthållighet och övervinna psykiska utmaningar.

Samtidigt som serien spelas in inträffar det ofattbara: en världsomspännande katastrof hotar att slå ut civilisationen. Zoo, som är fullkomligt isolerad, märker först inte att spelet är över. Ovetande om vad som hänt fortsätter hon att kämpa och söker sig allt djupare in i skogen, utan att förstå att det inte längre finns några ledtrådar eller kameror gömda i träden, eller att förortskvarteren hon till slut når är övergivna på riktigt. Äventyret har gått överstyr. Zoo försöker ta sig hem, tillbaka till mannen hon lämnat. Och hon måste på allvar lära sig att överleva.

Forum förlag:
01_220pxJag har tidigare läst en bok av Stefan Ahnhem och den gav absolut mersmak. Under hösten tänker jag ge mig i kast med hans debutbok och kanske (förhoppningsvis) kommer jag till den här också. Intresserad är jag absolut.

Beskrivning av boken från Bokus:

Hur mycket av en människas liv kan man stjäla?

En bil kör ut över kajkanten i Helsingborgs hamn efter en våldsam biljakt. Allt pekar på att det var en olycka, men när föraren, en it-entreprenör som gjort sig en förmögenhet på mobilspel, obduceras visar det sig att han redan varit död i två månader
då han hållits nedfryst.

Det är vår och nästan två år har passerat sedan händelserna i Offer utan ansikte. På Helsingborgs kriminalavdelning har det varit ovanligt lugnt. Fabian Risk har kunnat ägna det mesta av sin energi åt att lappa ihop sin familj. Men även om varken han eller någon av hans kolleger skulle säga det högt börjar de bli uttråkade, och när det märkliga fallet med den nedfrusna miljonären landar på deras bord känner de alla samma sak: Äntligen händer det något.

Rakt över sundet har Dunja Hougaard tvingats ta på sig uniformen igen i sitt nya jobb som ordningspolis i Helsingör. Men när en hemlös utsätts för en så pass brutal misshandel att han avlider kan hon inte hålla sig från att dra igång en egen utredning där spåren snart leder till Helsingborg.

Fabian och hans team kämpar mot klockan i en utredning där ingenting visar sig vara som det ser ut. Snart vågar han inte längre lita på sitt eget omdöme, och finner de inte lösningen kommer snart nästa offer att hamna i frysen.

Till Sara, sedan bränns allt!Håkan Östlundh är en författare som jag till och från haft ögonen på ett tag. Den här boken av honom verkar väldigt bra. Det här verkar dock vara lite annorlunda än en "vanlig" deckare men det gör ju ingenting.

Beskrivning av boken från Bokus:

En familj i sönderfall

Efter sin populära Gotlandsserie om kriminalpolisen Fredrik Broman återkommer Håkan Östlundh med en roman inspirerad av hans egen uppväxt - om en familjs smärtsamma splittring och om en tjugofemårig tystnad som kan brytas först efter döden.

Sara Kvist är på väg tillbaka till sin självvalda exil i Los Angeles efter att ha begravt sin mamma i Stockholm. En mamma hon inte träffat på tjugofem år. Med i handbagaget har hon ett paket med påskriften: Till Sara, sedan bränns allt!
Paketet innehåller mammans efterlämnade anteckningsböcker och de väcker såriga minnen till liv. Minnen av något som började som ännu en av många skilsmässor under det tidiga och fria sjuttiotalet, men som slutade i en virvel av omskakande händelser som förändrade tillvaron för alla inblandade. Hur kunde Saras mamma, som var en sådan kärleksfull och omtänksam person, drivas till vansinnets rand? Hur kunde hon offra sina egna barn för att ta hämnd på mannen hon älskade över allt annat?

Förutom att konfrontera de smärtsamma händelserna i barndomen, som Sara så länge gjort allt för att glömma, tvingas hon också rannsaka sina egna val i vuxen ålder. Vad är det egentligen som drivit henne att gå bakom ryggen på maken Johan och riskera deras sju år långa förhållande? Har hon gjort det av kärlek och nödvändighet eller är det andra mörka och destruktiva krafter som fört henne vilse?

Printz Publishing:
Ytterligare en debut som minst sagt verkar intressant och som kanske inte är precis vad jag brukar läsa. Men det verkar i alla fall vara lite feelgood och det där med att en Hollywoodstjärna blir förälskad i en människa utifrån är lite av guilty pleasure för mig. Så den här vill jag väldigt gärna läsa.

Beskrivning av boken från Bokus:

Vasst och roligt om en förortsmammas kärleksäventyr i Hollywood. 

Sedan hennes man dog har Staceys liv förvandlats till ett kaos. Hon har tappat inspirationen till att skriva poesi och känner hela tiden att hon sviker sina barn. Tommy är en ovanligt beläst Hollywood- stjärna som plötsligt förälskar sig i Staceys poesiroman, en feministisk variant av Frankenstein, och vill förvandla den till film. 

Men att som ensamstående förortsmamma kastas in i Hollywoods glittrande värld bjuder på komplikationer. Speciellt när Staceys relation till Tommy blir allt mer laddad.Älska mig inte är en vass och rolig roman om lust, kärlek och feminism. Om två personer som är som gjorda för varandra även om de själva vägrar att inse det. Författaren Liz Kay är en amerikansk poet som vunnit flera prestigefyllda priser och som fått sina texter publicerade i ett flertal stora tidningar. Älska mig inte är hennes debutroman.

Rabén & Sjögren:
Omslagsbild: Harry Potter och Hemligheternas kammareBehöver den här boken någon närmare förklaring till varför jag vill ha den. Den går raka vägen upp på önskelistan inför julen. Får jag den och inget mer så är jag nöjd. Sen kanske jag egentligen vill ha den på engelska.

Beskrivning av boken från Bokus:

De illustrerade utgåvorna av J.K. Rowlings magiska klassiker är fulla av fantastiska färgillustrationer av Jim Kay, vinnare av Kate Greenaway-medaljen.

Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?

Gilla böcker:
Leigh Bardugo - Högt spel (inbunden 2016)Jag var väl i och för sig inte överdrivet förtjust i Grisha-triologin och framför allt inte i sista boken. Men den här serien har jag hört så mycket bra om och nästan alla säger att den är bättre. Därför måste ju även den här boken få en chans.

Beskrivning av boken från Bokus:

Sex osannolika tjuvar. En svindlande plan. 

Ketterdam är en myllrande hamnstad där allt är till salu för rätt pris och ingen vet det bättre än det kriminella geniet Kaz Brekker. Han erbjuds möjligheten att genomföra en livsfarlig kupp som kan göra honom rikare än han någonsin kunnat drömma om. Men han klarar det inte ensam 

En hämndlysten straffånge. En spelgalen prickskytt. En rymling född med silversked i munnen. En spion känd som Vålnaden. En hjärtskärare som använder sin magi för att överleva i slummen. En tjuv med osannolika utbrytartalanger. Kaz gäng är kanske de enda som kan rädda världen från undergång om de inte tar livet av varandra först. 

Bonnier Carlsen:
PestanEtt av mina favoritförlag släpper en bok i en av mina favoritserier. Jag ÄLSKAR PAX! Jag vet att jag egentligen är fel målgrupp men det struntar jag fullkomligt i - för det här är så bra och förväntningarna på denna boken är väldigt höga.

Beskrivning av boken från Bokus:

Fler och fler insjuknar med märkliga symptom i Mariefred. Och ingen kan hitta något botemedel. När Alriks och Viggos egen familj drabbas dras killarna in i en kamp mot klockan för att finna en lösning. Men hur kan en sådan mystisk sjukdom bekämpas?
Samtidigt har Iris kommit på en plan för att ta reda på vem Svarthäxan är. Men planen är livsfarlig. Dessutom luktar den ruttet lik ...


Modernista:
Bildresultat för i spindelns nät james pattersonJames Patterson har jag hört väldigt mycket om men jag tror faktiskt inte att jag har läst någonting av honom. Men jag provar gärna nytt och den här verkar vara en väldigt spännande bok.

Beskrvning av boken från Bokus:

 I spindelns nät inleds med den dubbla kidnappningen av dottern till en berömd Hollywood-skådespelerska och finansministerns unge son. Och det är ändå bara början...
Gary Soneji är en mordisk seriekidnappare som tänker begå århundradets brott. Alex Cross är den briljante, analytiske mordutredare som ställs emot honom. Jezzie Flanagan är chef på Secret Service - och den tredje parten i en av deckargenrens mest sällsamma konstellationer.
Alex och Jezzie kommer varandra nära under utredningen. Men tidpunkten är den sämsta tänkbara. Gary Soneji är i toppform, och det senaste av hans vedervärdiga brott har skett i Alex distrikt och mitt framför näsan på Jezzies mannar.
Alex ställs inför den ultimata prövningen: Hur överlistar man en genialisk psykopat?

Tjuren Ferdinand (inbunden)Varför leker inte du med de andra små tjurarna, och stångas du med.... Är det inte det mest klassiska julcitatet man kan tänka sig, även om det är totalt ojuligt egentligen. En klassisk barndomsfilm och nu släpper Modernista boken som jag i alla fall aldrig läst. Fin är den dessutom.

Beskrivning av boken från Bokus:

Tjuren Ferdinand är en av världslitteraturens stora barnboksklassiker; översatt till fler än 60 språk. Dess huvudfigur är långt mer berömd än sin författare och hör snarast till mytologin. Alla känner till den snälla tjuren som hellre luktar på blommor än stångas med de andra ungtjurarna och omöjligen låter sig provoceras på tjurfäktningsarenan.
Tjuren Ferdinand är en av vår kulturs mest kända symboler för pacifism. Det var också så boken togs emot när den kom ut 1936 - och tankeväckande nog blev förbjuden i flera totalitära länder - och förmodligen var det därför den sägs ha varit Mahatma Gandhis favoritbok.

Precis som vid återutgivningen av Antoine de Saint-Exupérys Den lille prinsen så har Robert Lawsons originalillustrationer restaurerats med digital teknik och stor möda lagts vid att återskapa känslan och kvalitén från originalutgåvan av denna klassiska barnbok.

Wahlström & Widstrand:
Karriär i ondska (inbunden)Karriär i ondska är trejde boken om privatdetektiven Cormoran Strike. Har gillat tidigare böcker i serien och länge väntat på att denna ska släppas.

Beskrivning av boken från Bokus:

Det förflutnas skuggor 

Ett paket med en kvinnas avhuggna ben levereras till Robin Ellacott. Hennes chef, privatdetektiven Cormoran Strike, inser att det finns fyra personer från hans förflutna som kan vara involverade - alla fullt kapabla till obeskrivlig brutalitet.
Cormoran Strike blir alltmer övertygad om att polisen i sin utredning fokuserar på fel person, och tar tillsammans med sin assistent Robin saken i egna händer. Jakten leder dem till de tre andra misstänkta männens mörka och skrämmande världar, men medan alltfler fasansfulla handlingar begås, håller tiden på att rinna ut ...
Karriär i ondska är den tredje boken i den lovprisade serien om Cormoran Strike och hans beslutsamma unga assistent Robin Ellacott - en smart deckare med oväntade vändningar i Londonmiljö.

2 kommentarer:

  1. James Patterson har jag heller aldrig läst något av. Lite lockad är jag ju, men just den filmen har jag faktiskt sett :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte att jag har sett filmen, i alla fall kommer jag inte ihåg det. För av någon anledning är jag urusel på att komma ihåg namn på filmer. Böcker och författare och människor över lag som jag möter kommer jag relativt lätt ihåg. Beror väl på intresset.

      Radera