2016-09-11

En smakebit på søndag: Stängd kistaHej, hopp, jag överlevde gårdagen och fick till på köpet ganska så mycket läst. Så i slutänden var det en himla bra lördag och jag hoppas verkligen att det också blir en himla bra söndag nu när maken fyller år.
Just nu sitter jag vid datorn, med min frukost och min tekopp och tänkte att jag skulle börja med att bjuda er på en smakbit ur Stängd kista av Sophie Hannah. Ni vet boken hon skriver om Hercule Poirot. Det blev denna som vann i vad som skulle läsas härnäst över Björnstad mest för att jag var lite förnuftig vilket inte händer så ofta annars. Boken är i alla fall precis påbörjad och än så länge har jag ingenting att klaga över. Vill ni läsa fler smakbitar så tycker jag ni ska kolla in på bloggen Flukten fra virkeligheten.
Nog tjat och prat - här kommer smakbiten från sidan 23.

Bildresultat för stängd kistaSolen var på väg ner när jag kom fram klockan fem på eftermiddagen, men det var fortfarande tillräckligt ljust för att jag skulle lägga märke till de storslagna omgivningarna. När jag stod framför lady Playfords magnifika gods vid Argideenfloden i Clonakilty, fick jag känslan av att egendomen sträckte sig i all oändlighet. Bakom mig fanns en välskött stor trädgård, till vänster åkrar och till höger ett skogsbryn - naturens oavbrutna nyanser av blått och grönt. Jag hade vetat att godset bestod av åttahundra tunnland, men det var först nu jag förstod vad det innebär: inga delade ytor mellan Lillieoak och resten av världen, om man inte önskade det; inget och ingen som trängde sig på eller drev omkring i närheten, som i stan. Det var kanske inte så konstigt att lady Playford inte kände till något om hur poliser uppförde sig.

20 kommentarer:

 1. Jag gillar ju inte när författare "stjäl" andras idéer och/eller karaktärer så än så länge vägrar jag att läsa dessa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte så mycket emot - i alla fall inte när det rör sig om klassiker och där författaren längre inte kan bidra med böcker. Första boken var bra så jag tror på den här också.

   Radera
 2. Jag tycker som Monika, det känns som lite fusk. Men å andra sidan kanske jag då missar bra böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja risken finns ju att man missar bra historier. För mig är det inte fusk så länge man är tydlig med vad det är man gör. Det är lite som en cover inom musiken.

   Radera
 3. Håller med föregående kommentatorer :) Men, tack för smakbiten - kanske missar vi, som Sara, skriver, bra böcker ... men kanske ska sluta vara "tjurig" ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är tjurig så det räcker med andra grejer så här håller jag mig med ett öppet sinne.

   Radera
 4. Tack för smakbiten. Jag är lite skeptisk till det där fenomenet, men jag kan ju ha fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte direkt första karaktären det görs så här med. Hur många varianter och fortsättningar finns det till exempel inte när det gäller Jane Austens författarskap. Jag tyckte mycket om första boken så jag ser fram emot att läsa även denna.

   Radera
 5. Den har jag läst nyligen och ska recensera inom kort. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag hålla koll efter din recension.

   Radera
 6. Jeg har lest monogram mordene av Sophie Hannah og minnes jeg likte den. Takk for smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Snyggt omslag! Sophie Hannah har jag inte läst något av.Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, omslaget är verkligen grymt snyggt, precis som de Agatha Christie-böcker som Bookmark gett ut. Plus i kanten!

   Radera
 8. Hmm, extra mycket fusk när det står Agatha Christie högst upp på omslaget. Men tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Forhåpentligvis en spennende bok! Takk for smakebiten :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag också. Än så länge verkar det lovande.

   Radera
 10. kände inte till. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis ny bok. Men trevlig. Ha en skön söndagskväll.

   Radera