2016-09-06

Top Ten Tuesday - om tv-serier

Idag är jag hemma från jobbet sjuk. Jag har en envis förkylning, men framför allt försöker jag återhämta mig från morgonens pärs som bestod av glukosbelastning och efterföljande tankar kring det. Så nu har jag ätit frukost, planerat upp mitt liv lite och försökt reda ordning i huvudet. Snart blir det nog till att sova en liten runda men först tänkte jag ge bloggen lite kärlek.


Det finns en del jag skulle vilja skriva men jag tänkte göra det lätt för mig själv och hoppa på veckans Top Ten Tuesday som idag handlar om tv-serier. Närmare bestämt mina favorit-serier.

In honor of Fall Tv, do a tv-themed topic! Top ten favorite tv shows of all time, ten new shows coming out this Fall that are on my radar, tv shows I wish never got cancelled, tv shows I would recommend to book characters, books I wish would be tv shows, ten favorite shows from the late 90's or early 2000's, ten tv shows for every fantasy lover, etc.

1. Vänner eller Friends slår allt i alla tider. Det är min go-to-serie när jag är nere, trött eller bara behöver muntras upp och ha roligt en liten stund. Jag vet inte hur många gånger jag har sett serien, men jag tröttnar aldrig och dessa  personer känns som mina egna personliga vänner.

2. Game of Thrones bjuder jämt och ständigt på en berg och dalbana vad gäller känslor. Jag kastas från förtvivlan, till humor, till spänning, till ilska, till hat. Ja, den har helt enkelt det mesta. Dessutom så är den grymt snyggt gjord och det försämrar ju inte saken.

3. Downton Abbey bara för att jag gillar kostymdramer och denna är snyggt gjord och har en handling som fängslar och håller fast. Jag har fortfarande sista säsongen kvar att se och hoppas komma till den någon gång snart.

4. Första säsongen av Outlander såg jag för nästan precis ett år sedan. Jag stäcksåg den och hade knappt tid att komma upp och andas. Så bra, precis som böckerna. Nu gäller det återigen bara att ta tag i och titta på andra säsongen och kanske fortsätta på bokserien också.

5. Sex and the city var det många år sedan jag såg, men den perioden i mitt liv då jag köpte boxen och sträcksåg alla säsong var denna serien precis vad jag behövde. Egentligen är den ganska så långt ifrån min personlighet, men jag kan ändå inte låta bli att älska karaktärerna och den ganska så småroliga handlingen.

6. Warehouse 13 and en ganska så rolig serie där det handlar om att rädda världen från en mängd knasiga magiska artefakter. Handlingen är väl egentligen inte vidare djup men serien passar mig som handen i handsken ändå. Hur den väver ihop fakta och myter och föremål och gör det med ett gäng galna och udda karaktärer.

7. Big Bang Theory är ytterligare en sådan där tokrolig humorserie likt Vänner som jag bara tokälskar. Och vem kan på riktigt inte älska Sheldon. Jag skrattar högt så tårarna sprutar och blir alltid på lite bättre humör.

8. Från min barndom plockar jag serien Morden i Midsomer. Kan det bli mer sommarlov och barndom än den här serien. Tittade varenda tisdagskväll varje sommar fram tills det att jag blev ihop med mannen. Tyvärr måste jag erkänna att eftersom han inte gillade den så blev det så att jag slutade titta. Jag hade ju fullt upp med att vara nykär och hela den där biten, och sen har jag aldrig riktigt hittat tillbaka.

9. Bones är ytterligare en serie som jag har tappat längs vägen. Det är synd för jag har alltid älskat Brennan och Both och deras minst sagt udda arbetsrelation. Det här är en serie som jag måste ta tag i snart igen och titta på. Men när ska jag hitta tiden.

10. Nu har jag faktiskt bara sett några avsnitt av Sherlock men oj så bra den är. Kan inte riktigt säga vad det är som fascinerar mig så men återigen måste det vara karaktärernas lite knäppighet. Säger man så, förmodligen inte men det struntar jag i nu. Bra är det i alla fall denna ska snart tittas på igen.

9 kommentarer:

 1. Downton Abbey är lite speciell. Min man följer fortfarande Morden i Midsomer. Bones kikar jag på lite då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar som sagt var alla tre, eller gjorde kanske jag ska tillägga då det var väldigt länge sedan jag såg någon av serierna.

   Radera
 2. Både Bones och Vänner hör till mina favoriter. Har också tappat räkningen på hur många gånger jag har sett de avsnitten och kan citera repliker ordagrant nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänner är helt enkelt bäst. Jag kan inte tänka mig någon annan serie i toppen. Nu tittar jag i och för sig inte så mycket på serier till makens stora förtvivlan.

   Radera
 3. Jag håller med om alla jag har sett och det är i alla fall sex stycken. Det är bara 3, 4, 5 och 6 som jag inte har tittat på :)

  SvaraRadera
 4. Jag tröttnade rejält på den senaste säsongen av Bones. Det blev så dåligt att det blev pinsamt. Synd på en sån bra serie, men den borde ha avslutats tidigare.
  Jag har faktiskt inte sett ett enda avsnitt av Downton Abbey.
  Har sett varenda avsnitt av Sex and the City hur många gånger som helst. Outlander och Big Bang Theory är favoritserier och Vänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid tråkigt när man försöker krama ur de sista dropparna ur en serie. Det blir oftast inte så värst bra då. Det finns massor av exempel på sådana serier tycker jag, serier som är helt okej till en början men sen blir det bara för mycket och i slutänden så drar det ner hela genomsnittsbetyget. Exempel på sådana serier är Sons of Anarchy och Prisonbreak.

   Radera
  2. Jag har inte sett någon av de serierna. Vet faktiskt inte varför.

   Radera