2016-09-07

TBR-tagg

Bildresultat för TBR-pile

TBR-taggen har jag sett florera runt nu ett tag hos olika bloggar. Däremot vet jag inte alls var jag såg den första gången eller dess ursprung. Men det hindrar inte mig från att ge den en chans. Så här kommer mina svar.

1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?
Anna Karenina av LevTolstoj gav jag en chans för några år sedan. Jag var helt övertygad om att det var boken för mig. Jag hade fel... Den var dryg, långtråkig, svår, ett sömnmedel och många fler liknande adjektiv. Trots det tog jag mig igenom nästan hela boken och lämnade ungefär 100 sidor.

2.Vilken bok har du inte läst än för att du inte haft tid?
I Mullbärsträdets skugga av John Grisham är ett av många exempel. Denna köpte jag på bokrean i år och vill verkligen läsa, men så hamnar det alltid något mer pressande eller intressant emellan.

3. Vilken bok har du inte läst än för det är en fortsättning på en serie?
Nu i dagarna släpps Empire of Storms av Sarah J Maas. Detta är absolut en bok jag vill läsa, men jag måste läsa klart trean först och gärna fyran också. Det underlättar helt enkelt om man läser dem i tur och ordning.

4. Vilken bok har du inte läst än för den är helt ny?
Den nyaste olästa boken jag har i hyllan är Mörkermagiker av Jerker Hultén. Den kanske inte riktigt gills för igår kväll påbörjade jag den faktiskt och läste typ 20 sidor. Men vilken annan bok jag kan nämna vet jag inte riktigt. Stängd kista av Sophie Hannah kanske - för den vet jag är på väg hem till mig.

5.Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?
För det mesta ger jag faktiskt bara författare en chans. Det finns så mycket jag vill läsa så varför tvinga på sig något man inte är så förtjust i. Men någon liten ska jag väl komma på... *tänker*..... Jo Fossildrottningen av Michael Mortimer. Jag har den stående här hemma i bokhyllan och kan inte riktigt göra mig av med det. Första boken tyckte jag tyvärr inte riktigt om även om jag var väldigt förtjust i konceptet. Sen fick jag första boken i gåva av pappa så därför är det svårare att göra sig av med böckerna.

6. Vilken bok har du inte läst än för att du inte riktigt känner för det?
Jerusalem av Selma Lagerlöf. Den här boken är jag lite kluven till. Jag vill läsa den men tidpunkten känns aldrig någon sin rätt. Boken står så fint i hyllan och jag känner helt enkelt inte för att plocka ner den för att läsa. Men någon gång måste jag ta tag i och läsa något av Lagerlöf.

7. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är gigantisk?
Katedralen vid havet av Illdefonso Falcones. Den är gigantisk, men jag är helt övertygad om att jag kommer tycka väldigt bra om den. Älskade Barfotadrottningen av författaren och därför är jag övertygad om att jag kommer gilla denna också.

8. Vilken bok har du inte läst än för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner?
Här kan jag faktiskt inte komma på en enda titel. Jag brukar inte låta mig styras så där värst mycket av andras recensioner. Omslag däremot är viktiga så det borde ju finnas någon men tyvärr - här tog det stop.

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög?
Svårt. Kanske En vis mans fruktan av Patrick Rothfuss. Absolut inte för att jag inte vill läsa boken, men jag har den på svenska och då har man valt att dela upp boken i två delar. Är lite allergisk mot det och dessutom läser jag den nog helst på engelska eftersom jag läste första delen på det språket. Sen är den supermegatjock, även när den är uppdelad i två delar.

10. Här är det meningen att man ska tagga någon och det har jag lite svårt för eftersom jag inte har en aning om vilka som har gjort den. Men hoppa gärna på ni också...

2 kommentarer:

  1. Stängd kista har hittat hem hit, det ska bli intressant att läsa den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är jättenyfiken på den så jag hoppas att den dyker upp här hemma snart.

      Radera