2016-08-11

Organisera bokhyllor

All the Glorious Ways You Can Arrange Your Bookshelves via @PureWow:

Ganska så snart(ish) så har jag tänkt mig att jag ska organisera om i mina bokhyllor. Organisera och dekorera och allt sådant där som faktiskt är ganska så roligt. Anledningen till att jag ännu inte har gjort det beror nog mest på beslutsångest. Det är vissa saker som är så väldigt svårt att bestämma sig för. Framför allt hur in i f-n ska jag organisera böckerna. Jag har lite olika bokhyllor inne i biblioteket. En stor dubbel Billy-bokhylla, en IKEAS Hermes-hylla, en stringhylla pocket och en liten bokhylla av okänt märke där det enbart får plats pocketböckerna. Pocketböckerna är därför egentligen redan färdigsorterade men vad ska jag göra med resten. Funderar nästan på att använda Hermes-hyllan till olästa böcker, men sen stör det mig när alla böcker av en och samma författare inte står tillsammans. Sen vill jag helst ha dem i storleksordning, färgkombinerat och framför allt utifrån bokstavsordning på författaren. Ni förstår att om man vill ha allt detta så kan det leda fram till en del problem. Sen klurar jag mycket på om man ska ha snygga omslag på display och om man ska ha böckerna inskjutna i bokhyllan eller ha dem i ytterkant. Just nu har jag lite olika i olika bokhyllor och det är kanske inte så snyggt.

Så...HJÄLP!!!... Hur ska jag få till det på bästa sätt så jag kan börja själva organiserandet. Tips mottages tacksamt!

2 kommentarer:

  1. Jag har ju speciell plats för alla olästa böcker, jag skulle bli tokig om de stod tillsammans med de lästa. Sedan de lästa står efter författarens efternamn i bokstavsordning. Så när en bok är läst för den hoppa in vart den hör hemma i den lästa hyllan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag funderar på att försöka få till det på något sådant sätt. Fast samtidigt vill jag ha alla böcker av samma författare på samma plats, även om jag inte har läst alla. Det är svårt det där...

      Radera