2016-08-25

Ett nytt bibliotek

Jag är som bekant en riktig nörd när det kommer till att springa på loppisar. Älskar det, men tyvärr har jag inte hunnit med det så där värst mycket nu i sommar. Men i lördags tog jag mig till favorit secondhand affären och botaniserade. Givetvis kom jag hem med fynd i form av böcker. Men inte vilka böcker som helst för jag håller ju på att bygga upp ett nytt bibliotek, ett barnboksbibliotek. Att kalla samlingen med barnböcker här hemma för ett bibliotek är kanske lite att ta i men sakta men säkert blir böckerna flera. Än så länge har jag mest fokuserat på favoriter från min egen barndom, men snart så jag försöka utöka och bredda på alla håll och kanter. Och ni som lite extra kan det här med barnböcker får hemskt gärna komma med förslag vad som kan vara bra att hålla ögonen öppna efter.

Dessa böcker hittade jag på loppisen i lördags:

Bildresultat för solägget
Bildresultat för rut och knut tittar ut på resorBildresultat för maja tittar på naturenBildresultat för castor snickrarBildresultat för hattjaktenBildresultat för mamma mu åker bobbBildresultat för titta, madicken det snöar

6 kommentarer:

 1. Loppisar är underbara, men farliga. Oftast kommer man hem med betydligt fler böcker än vad man från början tänkt sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, men jag försöker verkligen hålla mig undan från skönlitteraturen. Det är så skönt nu när jag har rensat så pass mycket i mina bokhyllor och det börjar bli lite mera överkomligt olästantal så fler loppisböcker behövs verkligen inte. Barnböcker är en helt annan sak dock :)

   Radera
 2. Vilken skatt du hittade! Så många fina böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nöjd med mina fynd. En del favoriter sedan innan och en del böcker där jag läst annat av samma författare och gillat mycket.

   Radera
 3. Älskar loppisar och det är perfekt att köpa barnböcker där - man vet ju aldrig vad som går hem hos barnen. En mer modern barnboksserie som iaf dottern älskat är Katarina Janouchs böcker om Ingrid. Hittar du sådana så köp - de är urcharmiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa böcker har jag någon gång kommit i kontakt med på jobbet så jag vet vilka böcker det är. Ett jättebra tips som jag verkligen ska hålla ögonen öppna efter.
   För övrigt håller jag med dig om att det är perfekt att köpa barnböcker på loppis, för de kan vara riktigt dyra annars. Dessutom vill i alla fall jag ge kommande generation mycket och fina böcker att välja mellan. Och som sagt, man kan ju inte i förväg veta vad de vill ha så det gäller att variera.

   Radera