2016-08-28

Några tankar en söndag


Reading Lady:
 • Den här veckans absolut bästa måste nog vara kräftor. Igår var det kräftskiva tillsammans med hela klanen (vi är många som träffas vid sådana här trevlig tillställningar) och vi åt och umgicks och hade mysigt. Och så kräftor då förstås. Det är så himla, himla gott fastän det är tråkigt att skala och hålla på. Skönt hade vi det i alla fall, men idag är jag trött.
 • Jag skulle också vilja nämna det där ösregnet och åskan som veckans bästa. Får man ta två? Det är klart man får, jag bestämmer själv reglerna. Underbart skönt att sitta och lyssna till, läsa till och givetvis lyckades jag med konsttycket att somna till det också. Skönt!
 • Som jag nämnde i veckans jerka så har jag börjat lyssna på The Hobbit som ljudbok. Jag har nu lyssnat ett par kapitel av den och så klart tycker jag om historien (vilken jag har läst tidigare) men jag måste erkänna att jag har lite svårt för uppläsaren. Eller egentligen inte så mycket för uppläsaren utanför hans förmåga att ge alla karaktärer olika röster. Det i säg brukar jag inte ha några problem med men dessa rösterna blir en aning otydliga så jag har svårt att höra vad som sägs. Men å andra sidan så somnar jag ju vansinnigt skönt just av det faktum att jag inte riktigt hör.
 • Den här veckan har det gått lite segare med läsningen. Kanske för att jag plockade upp en tegelsten, men också för att det har gått åt mycket tid till att befinna sig på jobbet den här veckan. Nästa vecka kommer tyvärr inte bli bättre, det vet jag. Då är det många sena dagar, och stor brist på tidiga. Överlever väl det också.
 • Jag tror det var förra veckans om jag skrev om att jag blivit lite bättre på att recensera böckerna direkt efter att jag läst ut dem. Det var nog bara en tillfällighet. Har inte riktigt gjort det denna veckan och har några böcker liggandes här bredvid datorn som behöver recenseras. En tillfällighet med andra ord.
 • Har precis läst ut Vargbröder: Havets fångar och tänkte att då kan jag snart börja på tredje delen. Problem! Har inte tredje delen hemma, det visade sig vara fjärde delen som stod i bokhyllan. Så nu måste jag börja leta runt på loppisar, eller så får jag kanske ta och prova bokbörsen.se som jag aldrig tidigare har beställt något från. Eller så kan jag ju faktiskt uppsöka ett bibliotek för jag har sett att den finns inne på statsbiblioteket och den finns förmodligen på vårt lokala lilla skolbibliotek också. Men jag vill ju gärna äga...
 • Förresten. Finns det någon som har erfarenhet av att köpa böcker på bokbörsen.se. Jag tar gärna emot lite tips om hur det fungerar och om det är bra.
Ha nu en riktigt skön kväll. På återseende nästa vecka!

4 kommentarer:

 1. Jag har handlat några böcker på Bokbörsen, eller snarare via Bokbörsen. Det är en förmedlingssida snarare. Det är oftast antikvariat som säljer böcker där. Men det finns även några privatpersoner. Läs noga om frakt tillkommer och villa villkor som gäller för deb säljare som du handlar från. Det är dumt att bli överraskad. Jag har varit nöjd med alla mina köp via Bokbörsen så kör på om du hittar boken/böckerna du vill ha.

  SvaraRadera
 2. Hur enkelt som helst att köpa på Bokbörsen. Vid varje bok står det hur säljaren vill ha betalt - vissa vill ha förskottsbetalning, andra skickar faktura med boken osv. Lägg sen de böcker du vill ha i kundvagnen och gå igenom kassan. Du får en bekräftelse per mail och meddelande har då gått till varje säljare (om man köper fler böcker och det är fler säljare). Sen tar säljaren kontakt med dig och vill de ha förskottsbetalning så får man kontonummer och totalpris inkl frakt. Jag är toppennöjd med hur allt fungerat hittills n'är jag köpt där... Tips: När du vill köpa en specifik bok ska du bläddra igenom de olika säljarna - det kan skilja ganska mycket ibland på hur mycket de vill ha för boken.

  SvaraRadera