2016-08-31

Veckans bokbloggsfråga v 35

Veckans bokbloggsfragaJag hinner inte riktigt med mig själv just nu känns det som. Veckorna bara rusar förbi och jag ligger redan efter på jobbet trots att det känns som om vi egentligen inte har sådär värst mycket att göra. Men, men... allt får bli som det blir. Men idag är det i alla fall dags att svara på veckans bokbloggsfråga med Barnboksbloggen.Ämnet: Facklitteratur.

Hur ser din läsning av facklitteratur ut? Vilka ämnen läser du helst om när du läser facklitteratur? Har du några specialintressen som du gärna läser mer om? Eller läser du helst facklitteratur kopplade till ditt yrke även på fritiden? Eller läser du kanske bara skönlitteratur? 

Över lag skulle jag säga att jag är väldigt dålig på att läsa facklitteratur. Först och främst är det nog för att jag tycker att det tar för lång tid att läsa. I alla fall har jag fått den erfarenheten efter allt för mycket långtråkig och högtravande kurslitteratur. Helt ärligt vet jag inte när jag läste en fackbok (som inte var en barnfaktabok på jobbet) senast.
Och det är så himla synd egentligen för det finns så mycket som jag är intresserad av, vill lära mig mer om och undrar kring. Böcker om kungar och drottningar runt om i världen skulle jag gärna läsa, faktaböcker om olika krig och slag, böcker om mytologi och religion och om arkeologi. Temat i vad jag är intresserad av blir ju ganska så tydligt när man radar upp det så här. Historia och religion är och har alltid varit något som har intresserat mig väldigt mycket. Men jag skulle faktiskt också vilja läsa lite mer litteratur om litteratur, om sagor, om pedagogik och utomhusverksamhet i förskolan. För det är också ämnen som intresserar. Jag funderar till och med på om jag inte skulle ta och söka någon kurs till våren som berör någon form av litteratur, förmodligen barn och ungdomslitteratur. Dels för att jag tycker att det är roligt (och jag ska ju vara hemma) och dels för att jag skulle kunna ha användning av det i mitt yrke i framtiden.
Men i alla fall (nu svävade jag visst ut lite) så skulle jag absolut vilja bli bättre på att läsa facklitteratur. Det kanske hade varit ett boklöfte till nästa år.

2 kommentarer:

  1. det är faktiskt ganska kul att läsa facklitteratur för nöjes skull. när ingen kräver det av en

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker nog mest att det går för långsamt. Men det kan ju som sagt ha att göra med att jag inte riktigt hittat den rätta litteraturen.

      Radera