2016-08-07

Game of Thrones säsong 6

Den här texten innehåller mycket av mina tankar och spekulationer kring senaste säsongen. Har du inte sett kanske du inte bör läsa...

Nu, äntligen, sådär ett halvår efter alla andra har jag äntligen sett klart senaste säsongen av Game of Thrones. Det här ska ju vara första säsongen som inte bygger på bokserien och därför var jag lite extra nyfiken innan jag gav mig på tittandet. Hur skulle de kunna lösa det här nu.
På det stora hela tycker jag att de har löst det alldeles utmärkt. Spänningen och känslan och allt som hör där till finns där fortfarande. Sen tycker jag kanske inte att det händer så mycket i de första sju avsnitten utan det är mest i de sista avsnitten det verkligen händer grejer. Och då händer det verkligen massor av saker. På det stora hela tycker jag att i den här säsongen kan man börja se att sakta men säkert knyts säcken ihop. Man kan nästan ana vilken riktning berättelsen kommer att ha nu. Vi börjar liksom på något sätt närma oss början igen. De stora makthavarna är återigen Lannister, Stark och Targaryen. Förmodligen (när jag får gissa och spekulera) så tror jag att det kommer att återigen stå mellan dessa släkten i kampen om tronen.
En sak som gör att den här säsongen skiljer sig en del från tidigare säsonger är det faktum att i denna handlar det mycket om att väcka liv i älskade karaktärer istället för att ta död på dem. Visst förekommer det död och det är fortfarande gruvligt grymt grisigt på sina ställen, men det är i alla fall "rätt" personer som dör.
Sista avsnittet var som vanligt episkt. Det går inte att låta bli att tappa hakan åtminstone lite grann. Nu ser jag väldigt mycket fram emot nästa säsong som tyvärr inte kommer förrän om nästan ett år. De senaste nätterna har jag till och med drömt om serien, det är ungefär så engagerad jag är i den just nu. Av någon anledning är det Jamie Lannister som figurerat lite extra i drömmarna.
Nu ser jag ser också fram emot att fortsätta läsa bokserien. Jag tror att jag ska börja på fjärde boken men det är lite svårt att komma ihåg mellan varven. Tur man har historien i ganska så färskt minne i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, det var ganska händelsefattiga avsnitt till att börja med, men sedan hände det väldigt mycket. Jag tyckte dock inte att det gjorde något att det var litet lugnare, jag är fanatiskt fascinerad av serien, så jag är nöjd över nästan vad som helst, bara det är Game of Thrones ;)Lika snyggt gjort som tidigare, men plötsligt dör inte alla favoriter, jag vill förstås att de skall överleva, men det kändes plötsligt litet typiskt amerikanskt där slutet alltid är lyckligt eller i alla fall med en positiv avslutning. Som du skriver, nu knyts påsen ihop. Jag undrar hur de skall kunna fylla två säsonger till med händelser? Jag gissar att det bli strider på olika platser mellan de stora husen och med Little Finger på ett hörn. Sedan får nog den röda guden en roll, innan the white walkers slutligen tar sig över muren och kampen blir mellan de levande och döda. Jag håller tummarna för att böckerna som skall avsluta serien verkligen blir skrivna! Och jag längtar efter nästa säsong om ett år. Jag har levt med Game of Thrones under flera år nu, det kommer att bli ett stort tomrum när allt är över.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är precis som du skriver. Det är verkligen en serie som är "snygg" att se på och att tempot var lite lägre gjorde inte något på det stora hela. Jag älskar helt klart hela den här serien kanske framför allt för dess osägbarhet. Men jag tror ungefär som du när det gäller upplösningen på serien. Det ska också bli spännande att se hur stor del Brandon har i avslutningen. Hoppas att den blir stor.

      Radera