2016-08-21

Några tankar en söndag


Reading in summer / Leer en verano (ilustración de Rebecca Green):
  • Igår vart ingen läsdag för jag var på tok för trött för att orka hålla i en bok. Fråga mig inte vad jag gjorde istället för jag har ärligt talat ingen aning. Det var en sådan där dag som bara försvann. Bristen på läsning igår har jag däremot tagit ikapp idag. Nu har jag bara knappa 100 sidor kvar i Barn 44 och räknar stenhårt med att läsa färdigt den.
  • Det var det där med att försöka komma på en positiv sak den här veckan, vilket just nu inte känns jättelätt. Känns som om jag mest har jobbat och jobbet känns ärligt talat inte helt positivt just nu utan jag längtar efter att få gå hem på långledighet (om man nu kan räkna mammaledighet som ledighet). Men något positivt ska jag väl få fram och det får väl vara det där lilla samtalet från systersonen jag fick för en lite stund sedan. Det är så skönt att han ringer mig när han vill prata lite, eller som i det här fallet bara få lite sympati för att han hade blivit getingstucken. 
  • Jag har den senaste tiden lyssnat en del på Emil i Lönneberga - uppläst av ingen annan än Astrid Lindgren själv. Det fick mig att tänka på hur olika man har sett barn genom tiderna och hur man idag illa kvickt vill sätta de där stämplarna på barn med diagnoser och annat. Inte för att det kanske var bättre att varje gång bli inlåst i en snickarbod. Jag tycker att Astrid Lindgren verkligen kunde det där med att beskriva barn och hon såg verkligen Emil för något annat en enbart den där odrägligt busiga pojken. Det här resonemanget hade jag säkert kunnat gå djupare in på och kanske ska jag göra det någon gång. Ville egentligen bara lufta tankarna lite nu.
  • Igår skrev jag ett inlägg om att jag kanske skulle delta i Bout of Books 17, ett read-a-thon som pågår nästa vecka. Jag har nu beslutat mig för att jag inte kommer att delta, mest för att jag faktiskt inte vet vad jag skulle ta med för böcker i en tänkt TBR. Jag kommer ändå att läsa så mycket som möjligt för jag är helt enkelt inne i värsta läsperioden. Vet helt ärligt inte när jag läste så här mycket sist.
  • Igår fick jag en hel del inlägg skrivna, och jag har planerat massor av fler som jag tänker att jag ska skriva. Det känns väldigt bra att ändå ha lite inspiration på lager. Många gånger när jag bloggar så gör jag det lite på måfå när jag känner för det, det är sällan jag planerar i förväg. Ändå blir allt så mycket lättare när jag har planerat lite. Så heja mig.
Nu säger jag tack och hej för den här veckan. Nu ska jag läsa ut Barn 44.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar