2016-08-31

Sammanfattning av augusti

Man skulle nästan kunna tro att det är i augusti som jag har haft semester, men stora delar av den här månaden har jag faktiskt jobbat. Trots det har jag hunnit läsa vansinnigt mycket böcker. Jag kan ju knappt ha gjort något annat med min tid känns det som. Augusti månad är jag helt klart väldigt nöjd med.

Dessa böcker har jag läst i augusti:

Harry Potter and the Cursed Child - Parts I & II (Inbunden)Världens ände (Inbunden)Nordiska gudar (Inbunden)Mörk jord (Pocket)Muminpappans memoarer (Kartonnage)Sju jävligt långa dagar (Pocket)Huset på udden (Inbunden)Trollvinter (Kartonnage)Syskonmakaren (Inbunden)Ett veck i tiden (Inbunden)Trolldomsakademien. Spökslottet (Inbunden)Än lever Emil i Lönneberga (Inbunden)Hövdingens bägareMörkt motiv (Pocket)Kungar & Drottningar (Inbunden)Nya hyss av Emil i Lönneberga (Inbunden)Barn 44 (Pocket)Emil i Lönneberga (Inbunden)Crown of Midnight (Häftad)Eremiten (Inbunden)Vargbröder 2 (Kartonnage)Världen efter (Inbunden)

22 böcker är verkligen helt sinnesjukt. Visst är där en del korta ljudböcker men det är ändå så otroligt mycket böcker. Det bästa av allt är att det sannerligen har minskat på mina olästa böcker i bokhyllan och massor av riktigt gamla hyllvärmare har blivit lästa. Månadens bästa? Tror det får bli Barn 44 även om det har varit väldigt många bra böcker dessutom den här månaden. Som ett litet extra plus i kanten så har jag faktiskt recenserat 12 av 22 böcker vilket nog är någon form av rekord.

Utifrån mina litterära mål:
 • Antal olästa böcker i min bokhylla är nu nere i 112 stycken. Det betyder att det har minskat med 10 böcker den här månaden och det känns väldigt bra måste jag säga. Att vara under 100 innan året är slut känns realistiskt.
 • Avslutat någon serie har jag väl inte direkt gjort den här månaden. Visst har jag läst så långt jag har kunnat vi någon serie och så trodde jag att jag hade läst så långt jag kunnat i Jerker Hulténs serie, men det visade ju sig att det hunnit komma en bok till som nu snabbt har kommit i min ägo så det gick inte riktigt att räkan.
 • Antal nya författare lästa den här månaden är 4 stycken varav i alla fall två tror jag stod med på min Boktolvelista. De nya bekantskaperna är Louise Penny, Tom Rob Smith, Madeleine L'Engle och Thomas Rydahl. Alla författare som jag kan tänka mig att läsa något av igen.
 • Rensat i bokhyllan har jag faktiskt också gjort. Jag har plockat bort några titlar, däremot vet jag inte riktigt hur många. Borde vara runt 5 stycken. Nu ska jag bara se till att städa ordentligt i bokhyllorna också.
Utifrån mina utmaningar:
 • Som jag nämnde tidigare så har jag strukit två författare från min boktolva: Tom Rob Smith och Louise Penny.
 • Återknutit bekantskapen har jag gjort med Lisa Jewell och Jonathan Tropper. Här ligger jag ändå över lag ganska så dåligt till om jag från en början räknade med att läsa 12 (en per månad). 
 • Länder besökta är Spanien, Sovjetunionen, Kanada & ett återbesök i Australien (ett väldigt annorlunda Asutralien).
 • Kaosutmaningen är redan avklarad men har strukit ytterligare minst en punkt.

4 kommentarer:

 1. Wow! Ingen dålig hög det där :)

  SvaraRadera
 2. Nej verkligen inte, jag är riktigt imponerad av mig själv.

  SvaraRadera
 3. Vilket läsflyt! Ser att du hunnit med ett par om Mumintrollen - det är verkligen underbara böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lyssnat på Mumintrollsböckerna och det var en läsupplevelse i sig. De är underbara att läsa men nästa bättre att höra Tove Jansson läsa dem själv.

   Radera