2016-08-19

Trolldomsakademin: Spökslottet av Peter BertingDet har blivit sommarlov på Trolldomsakademin. De tre vännerna Miranda, Orville och Emmi ska alldeles strax lämna skolan för att inte  träffas förrän till hösten. Framför allt Miranda tycker att detta är väldigt jobbigt. Hon vill inte alls lämna vännerna, skolan, lektionerna för att fara hem till föräldrarna. Och det visar sig att hon har tur. Eller tur är kanske fel uttryck, för det är absolut inte en dans på rosor, det som någon verkar göra mot dem. Hela skolan verkar ha förvandlats och faror lurar runt varje vrå. De måste försöka hitta till utgången.

Trolldomsakademien. Spökslottet (Inbunden)

Jag har lite blandade känslor till den här serien. Dels gillar jag den såklart. Det är magi, det är en trollkarlskola, magiska väsen och äventyr - allt förpackat snyggt och med små trevlig illustrationer till. Åh andra sidan är jag heller inte helt övertygad, Ibland går det lite för långsamt för min smak, ibland tycker jag likheterna till andra trollkarlskolor och dess elever är lite för många. Den här boken tycker jag nog ändå är den bästa i serien hittills. Nu börjar den faktiskt mer och mer bli sin egen bokserie och jag kan inte lista ut handlingen utan får helt enkelt följa med på resan. Det är bra det!
Jag gillar den här skolan som helt plötsligt får för sig att flytta på rum, som nu helt plötsligt verkar bli ond, jag gillar spökena som kanske inte är helt vanliga spöken.. Däremot har jag lite svårt att förstå Mirandas och Emmis magi. Det finns inte riktigt någon rim och reson i det hela. Orvilles kan jag lättare förstå, men allt vad gäller de regler för på vilket sätt alla utövar magi är luddig tycker jag.
Oavsett seriens för och nackdelar så vill jag absolut fortsätta att läsa serien. Som jag skrev så tycker jag att det här är den bästa boken i serien hittills och jag hoppas på att den bara fortsätter att bli bättre och bättre.

3 anledningar till varför Spökslottet är värt att krypa upp i fåtöljen med:

1. Jag gillar att det är själva skolan som vänder sig mot eleverna. Men jag gillar också att jag inte kan lista ut vem som lyckas styra skolan till att göra det.

2. Som vanligt får jag möta massor av nya magiska varelser. Det finns gott om dem i den här boken. Vissa känns inte så skrämmande, medans vissa lite mer.

3. Det där underbara biblioteket/arkivet som vännerna har hittat i tidigare böcker och som nu blir en tillflyktsort. Biblioteks som tillflyktsort måste ju bara bli bra. Jag vill också hitta ett sånt bibliotek.

Spökslottet får 3/5 i betyg av mig.

Tack Semic för recensionsexemplaret.

Tidigare delar i serien är Eldhäxan och Isskeppet.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar