2016-08-07

Några tankar en söndag


Diglee – Agence Marie Bastille:
 • Idag är det söndag. Den mest ödesmättade söndagen där finns på ett år. Dagen innan man återigen ska återgå till allt vad jobb heter. Inga fler lata mornar när man kan gå i pyjamas till klockan 12 om man känner för det. Inga fler väldigt sena kvällar med böcker. Inte är det så att jag vidare mycket ser fram emot jobbhösten heller. Det finns stora risker för att det kommer att bli en tung höst. Förhoppningsvis behöver kanske inte jobba så länge utan gå hem för att förbereda för bäbis. 
 • En veckans positiva måste ju vara med också även om jag just precis nu inte känner mig överdrivet positiv. Den här veckan får det bli sparkar - de där första riktiga sparkarna som faktiskt en annan person också skulle kunna känna om de bara befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle (nu pratar jag givetvis om min man).
 • Just nu läser jag Sju jälvigt långa dagar av Jonathan Tropper och jag har stor behållning av boken även om jag ibland känner att jag nog inte riktigt är den tilltänkta publiken. Däremot funderar jag en del över fakta/översättningarna. Den handlar om en judisk familj. Jag är inte helt insatt i alla judiska traditioner. Däremot är jag ganska väl bevandrad inom kristendom och vet att just begreppet Nattvard är väldigt kristet. Men i boken firar familjen nattvard på en lördag. Jag misstänker att det har med översättningen att göra, dock kan sådana små "sakfel" störa mig väldigt mycket i min läsning.
 • Jag är just nu så j*vla stolt över hur jag hanterar mina olästa böcker. Det känns verkligen som jag gör en ansträngning för att minska de olästa. I stort sätt hela min läsplanering för augusti går ut på att läsa hyllvärmare och det är helt ärligt ganska så befriande. Dessutom hittar man ju många bra böcker stående i bokhyllan.
 • Har gnällt lite om detta på twitter, men kan inte låta bli att gnälla lite här också. Är riktigt irriterad av att OS enbart visas på betalkanaler. Vi har har bara 1:an, 2:an, 4:an och 6:an och klarar oss helt ärligt utmärkt med dessa kanaler + Netflix. Men tydligen inte just nu.
Nej, en dusch, lite te och slutet av Sju jävligt långa dagar. Det får bli min avslutning på semester. Och sämre kan man kanske ha det.
Ha det bäst alla...

2 kommentarer:

 1. Hyllvärmare kan det vara riktigt skönt att beta av några mellan varven. Jag borde också satsa på att läsa de olästa här hemma istället för att snegla på allt nytt. Grattis till att det är bäbis på gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för grattiset :)
   Jo visst är det skönt att beta av lite hyllvärmare. Riktigt skönt faktiskt! Man tror inte att de är ett så värst stort stressmoment, men medans man läser dem så är man riktigt nöjd med sig själv.

   Radera