2016-11-13

En smakebit på søndag: The Hammer of ThorSöndag och dags att presentera en smakbit igen hos Flukten fra virkeligheten... Det är ju liksom lite tradition. Och som vanligt - känns det i alla fall som - så läser jag en bok av Rick Riordan. Han är helt klart representativ när det gäller att visa vilken författare jag läser mest av. Han och Agatha Christie. Men vad gör väl det när det är en så bra författare.
Nu har turen kommit till Magnus Chase and the Gods of Asgard: The Hammer of Thor. Tors hammare har försvunnit och Magnus och hans kompanjoner/vänner har fått i uppdrag att hitta den och ta tillbaka den så att inte jättarna ska börja invadera Midgård. Och som vanligt vet man aldrig vad som kommer att hända längs vägen.

Det här stycket är hämtat från sida ca 250. Okej jag glömde kolla igen och orkar inte gå och leta reda på exakt rätt sida. Tycker ändå att ni ska ta och läsa den från början, eller ännu bättre börja med första boken i serien, The Sword of Summer.

Bildresultat för the hammer of thorI scowled at the tree branch we'd run into. I wondered if I could get Jack to chop it down before the next group of poor smucks rode through here. But there was something strange about its texture. Instead of the usual bark pattern, it consisted of crosshatched gray fiber. It didn't taper to a point, but instead curved down to the ground, where it snaked across the snow. Not a branch, then... more like a huge cable. The top of the cable wound into the trees and disappeared into the clouds.
"What is that thing?" I asked. "It's not a tree."
To our left, a dark, looming shape I'd taken for a mountain shifted and rumbled. I realized with bladder-twisting certainty that it wasn't a mountain. The largest giant I'd ever seen was sitting next to us.
"No, indeed!" his voice boomed. "That's my shoesting!

19 kommentarer:

 1. Har bara läst den första Percy Jackson-boken av honom, och den var riktigt bra! Jag måste komma mig för att läsa mer av honom. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag du ska göra för helt ärligt blir hans böcker och skrivsätt bättre och bättre ju mer han skriver.

   Radera
 2. Jag har inte läst någon bok om Percy Jackson men de lånas flitigt på bibblan ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår varför de lånas ut flitigt för det är riktigt bra och underhållande böcker.

   Radera
 3. Jag tycker det är bra att du så ofta har smakbitar från Rick Riordans böcker. På det viset glömmer jag aldrig av att jag någon gång vill läsa något av honom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra då. Nu har jag dock inte så många böcker kvar att läsa av honom men han ger ju flitigt ut nya så det ska väl ordna sig.

   Radera
 4. Jag har ännu inte läst honom, men nog är jag nyfiken. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är böcker precis i min smak och jag har läst det mesta. Längtar efter fler böcker.

   Radera
 5. tack för smakebiten! har inte läst något av denne författare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker väldigt mycket om honom och rekommenderar honom.

   Radera
 6. Tack för smakbiten. Är så otroligt sugen på att läsa böcker av Rick Riordan. De verkar så fantasifulla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantasifulla är det minsta man kan säga. Jag hade gärna velat titta in i Riordans hjärna för att se vad som händer där inne.

   Radera
 7. Jag gillade de första om Percy Jackson och nu har ju den avslutande delen i serien kommit. Vi får se hur det blir med tid efter att jag läst den trave rec.ex som skall vara utlästa i år. Tack för smakbiten och fortsatt trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med tid känner jag igen. Och recexhög har jag visst också en även om den faktiskt inte är så blodig.

   Radera
 8. Tack för smakbiten. Det här är en av barnens favoritförfattare, och just den här serien läser dottern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag och barnen :P Men skämt å sidor så passar den vuxna också... i alla fall om man har lite barnasinne kvar.

   Radera