2012-03-10

Världen kanske aldrig mer kommer att bli sig lik

Nu är ljudboken Skorpionerna av Robert Ludlum slut.

Världen står inför en kris. En kris utöver det vanliga. En livsfarlig terrorist hotar att döda USA´s presidenten. Ett hot som makteliten hade kunnat skratta åt om det inte vore den livsfarliga kvinnan Amaya Bajaratt som står bakom hotet. Och det är inte bara den amerikanska presidentens liv som svävar i fara utan det är flera makthavare runt om i världen.
In på fallet kopplas före detta marinofficeraren Tyrell Hawthorne. Han var en gång i tiden den bästa underrättelse officeren i USA´s styrkor men det var innan det som hände i Amsterdam, där hans fru mördades. Nu tvingas han återigen in i lek. Den livsfarliga leken i jakten på Bajaratt.
Men det är inte alltid så lätt som det kanske verkar. Till sin hjälp har Bajaratt Skorpionerna - en organisation som har infiltrerat USA, enda in i de innersta kretsarna, t ex CIA och Pentagon. Vem kan Hawthorne lite på och vem är egentligen fiende.

En av mina absoluta actionfilmer är Bourne Identity-serien. Det är filmer på hög klass med mycket action och spännande vändningar. Filmerna baseras på böcker av Robert Ludlum. Och det var efter att ha sett dessa filmer som mina ögon för Ludlums författarskap öppnades. Även om böckerna om Jason Bourne kanske inte är de bästa jag har läst (filmerna överträffar böckerna i det här fallet, kanske för att jag hade sett filmerna så många gånger innan jag läste böckerna och handlingen sen inte riktigt stämmer överens) så är Ludlum en makt att lita på om du vill läsa en spännande spionroman. Denna boken har jag lyssnat på när jag varit ute och gått och även om den är väldigt lång och har många vändningar så håller den mig fängslad. Slutet var till och med så spännande att jag valde att lägga ner boken jag läser i förmån för ljudboken och det händer inte ofta. Och jag kan verkligen förstå varför Ludlum filmatiserats. För hans böcker är som gjorda för att omvandlas till en actionrulle, om än i något förkortad version.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar