2017-11-26

Serier jag vill avsluta innan året är slut.

Året börjar gå mot sitt slut och det gäller att avsluta läsningen för året på ett snyggt sätt. Eller vem försöker jag lura, jag hoppas bara att det blir några till böcker lästa.
Hur som helst så finns det vissa serier jag vill hinna avsluta/läsa ikapp och några böcker jag gärna vill hinna med innan året är slut. Så utan inbördes ordning kommer ett gäng böcker jag känner att jag väldigt gärna vill läsa innan 2018 tar sin början.

Bildresultat för vargbröder del 6Bildresultat för sektens barnBildresultat för begynnelse dan brownBildresultat för dolt i mörkerThe Land of Stories: Worlds Collide (inbunden)

Det finns givetvis fler jag väldigt gärna skulle vilja läsa ikapp men det är främst dessa jag kommer att tänka på. Läser jag dessa böcker så är serien avslutad eller i alla fall så har jag hunnit så långt det går. Hade varit trevligt. Återkommer med hur det har gått.

2017-11-24

Läsa i helgen

Väldigt snart inleder vi den här helgen, ska bara genomleva några timmars jobb först. Och eftersom kvällen är fullklottrad med handling och bak så passar jag på att planera min läsning för helgen här och nu. Lästiden är kraftigt begränsad men lite ska jag väl hinna med. Två av böckerna är jag halvvägs igenom så minst en ska väl hinna avslutas.

Bildresultat för vila i frid sofie sarenbrantBildresultat för jag kommer hem till julBildresultat för visselblåsaren grisham

2017-11-23

Hipp hipp hurra

Jag har ju helt och hållet glömt bort att uppmärksamma bloggen. Mitt i allt som händer här hemma för tillfället så har jag bloggen passat på att fylla 6 år. Den 17 novemeber 2011 gjorde jag mitt försa inlägg här på Fantastiska berättelser och tiden har verkligen rusat förbi. Mycket roligt har jag i alla fall fått vara med om tack vare bloggen och jag hoppas på fler nya erfarenheter på grund av den.

Anledningen till att jag kom på den där födelsedagen är för att vi idag här hemma firar en annan födelsedag, faktiskt en mycket viktigare. Idag för ett år sedan kom vår lilla Elin till världen och det senaste året har utan tvekan varit det allra bästa i mitt liv. Idag ska jag bara njuta av att få vara hennes mamma.


2017-11-22

Bokmagi

Bokmagi dags igen. Ibland tar det på tok för lång tid mellan dessa inlägg, men jag lovar att de kommer att fortsätta att dyka upp lite då och då för jag finner själv så mycket inspiration i de här bilderna. Det poppar upp små fragment till berättelser i varenda bild. Tänk om jag bara kunde haft lite tålamod till att sätta mig ner och skriva ner de där berättelserna också.

lone hill
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•* FaiRy HouSeS •*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*
Bzartt
Photo
Valyrian castle
Keth - Elven City. The waterfalls in the tree branches are an amazing touch!
Joel Hustak. A pleasant place to find on your wanderings
Haunting pic ala al frescoes of Italy.
emporioefikz: “Blackmore ”
The Grey Wizard's house

En kort uppdatering

Hipp hurra, i går kväll läste jag äntligen ut en bok. Det var 10 dagar sedan sist och det gör mig så frustrerad. Nu kan jag inte ens skylla på att jag inte har någon läslust för den har börjat vakna till liv och jag vill verkligen läsa. Problemet är att det finns så mycket annat som jag också vill göra. Och så är det ju det där med en mer vild en tam ettåring som gör att tiden bara rusar i väg. Numera är det väldigt ont om lästid på grund av henne. Hon sover dessutom inte ordentligt om kvällarna... än... och det tar ganska så mycket på krafterna.

slightlyignorant: Amazing illustrator Erin McGuire.

Men nu tycker jag att det här blev ett gnällinlägg och det var det absolut inte menat att bli. Jag skulle ju jubla över att jag äntligen har läst ut en bok, Begynnelse av Dan Brown, och att jag faktiskt med allra största sannolikhet kommer avsluta även Sektens barn av Mariette Lindstein förmodligen under dagen. Yeah! Så skönt att minska lite på den där läshögen.

2017-11-21

Bokläsningsenkät

Jag hittade en bokläsningsenkät inne på Nilmas bokhylla och eftersom det var väldigt länge sedan jag gjorde en enkät så vore det roligt att göra denna.

1. Vilken typ av bok läser du oftast?
a) Deckare
b) Facklitteratur
c) Romance
d) Skönlitterär roman
e) Biografi
f) Fantasy
g) Science fiction
h) Ungdomsbok
i) Annat

Kommentar: Barnböcker är inte att förglömma. Det är helt enkelt så att jag läser väldigt blandat.

2. Bästa omfång på en bok
a) 247 sidor
b) 447 sidor
c) 647 sidor

3. Vilket bokformat föredrar du?
a) Inbunden
b) Storpocket
c) Pocket
d) E-bok
e) Ljudbok
f) Kartonnage
g) Skinnband
h) Danskt band (Mjuka pärmar med invikta flikar)

4. Litterärt no-no
a) Vika hundöron
b) Låna ut mina böcker
c) Läsa under middagen
d) Vara oförsiktig med omslaget
e) Talspråk i böcker för små barn
f) Talspråk i böcker för vuxna
g) Skriva i böcker

5. Ge exempel på böcker med snygga omslag!
3622996217909749363584312984590625985861

6. Årstid då jag läser allra mest
a) Vår
b) Sommar
c) Höst
d) Vinter

7. Drömyrke i bokbranchen
a) Författare
b) Förläggare
c) Formgivare
d) Förlagschef
e) Försäljare (bokhandel)

8. De letar efter en riktigt bra bok, vilket förlag kan du lita på har den boken.
Oj vad svårt, det finns så många förlag som ger ut fantastiska böcker. Men måste jag nämna något så tror jag det får bli Gilla böcker. Jag tror inte jag har blivit besviken någon gång hittills på deras utgivning.

9. Är det något språk du har svårt för i böcker?
a) Ålderdomligt språk
b) Övertydligt språk
c) Erotiskt språk
d) Sentimentalt språk
e) Slangspråk/jargong

10. Vad får dig att följa en annan bloggare?
a) Informativa inlägg
b) Personliga inlägg
c) Fina inlägg
d) Fokus på litteratur
e) Blandad mix om kultur i alla former
f) En salig blandning (a-e)

11. Hur ofta ger du bort böcker i julklapp?
a) Nästan alltid, det är roligt att hitta den perfekta boken för en viss person
b) Nu tänker jag faktiskt ge upp, alla är konstigt nog inte lika stora bokälskare som jag själv
c) Bara till personer jag vet uppskattar böcker
d) Gäna till personer som jag tycker borde läsa mer

12. Vad är viktigt när du väljer en bok själv?
a) Handlingen
b) Språket
c) Att hålla sig uppdaterad om snackisarna
d) Stämningen
e) Att det är en bok av en ny, intressant författare
f) Att det är en bok av en favoritförfattare
g) Att det är ett snyggt omslag

13. Jag ser fram emot nästa bok av...
Rick Riordan, Robert Galbraith, Ildefonso Falcones, Stefan Ahrnhem, Mikael Bergstrand, George R.R Martin, Fredrik Backman och förmodligen många många fler som jag inte kan komma på just nu.


2017-11-19

Bok17

I torsdags gjorde jag något roligt och jag tror att jag redan har nämnt det lite grann här på bloggen och jag har definitivt postat en bild på instagram om det. Det som hände var i alla fall Bok17, det årliga författarsamtalen som äger runt i november här hemma i Karlskrona. Jag älskar att det faktiskt händer något här ner i vår lilla stad och jag var så lycklig att de hade lagt det den 16 november istället för den 23 vilket jag trodde, så jag kunde bevista det.

De författare som var närvarande var Christer Björkman, Martina Haag, Jessica Frej, Mats Strandberg och Agneta Sjödin.På det stora hela tycker jag att det var en väldigt lyckad kväll. Många trevliga samtal, en hel del tips och ideér om jag själv skulle bli färdig någon gång och skriva en bok, många skratt och givetvis blev plånboken något tunnar när jag gick därifrån. Egentligen hade jag inte tänkt köpa något för det var inget som lockade mig sådär i förväg. Men givetvis gick det inte att hålla sig. Och håll i hatten för jag vet inte riktigt vad som flög i mig och vad jag har gett mig in på men boken jag köpte var

*trumvirvel*

Hemmet av Mats Strandberg. På Riktigt!!!! Jag som aldrig läser skräck i vanliga fall och egentligen har dömt ut genren helt som något som absolut inte är för mig. Nu står den här hemma, signerad och fin och måste ju uppenbarligen läsas. Ska jag vänta till ljusa sommarkvällar? Eller vågar jag läsa den nu när det är mörkt dygnet runt?Men det jag nog mest fick med mig från kvällen är helt klart att Martina Haag är väldigt rolig och underhållande. Jag fick också med mig att grönkål är riktigt gott.

2017-11-18

Ny författarduo


Jag har länge tänkt att jag skulle åtminstone lyfta nyheten om att Anna Karolina blir ny medförfattare tillsammans med Mons Kallentoft i Herkulesserien. Vid det här laget har väl alla hört nyheten så det kanske inte är så relevant att skriva om längre. Men några ord om vad jag tycker om det hela kan jag ju i alla fall skriva. Kanske kan det vara intressant att läsa!Jag gillar Anna Karolina som författare. Har läst nästan allt av henne, det är bara Sjusiffrigt kvar och den är ju precis nysläppt så det gör inte så mycket. Det jag läst har jag gillat väldigt mycket. Jag tycker om hennes lite hårda ton, hennes karaktärer som hela tiden befinner sig i gråzonen för vad som är rätt och fel och jag gillar hur det märks att hon har erfarenhet i det hon skriver om.
Herkulesböckerna är ju precis det som jag brukar gilla hos Anna, de är hårdkokta, de befinner sig i någon form av gråzon och man kan ju inte annat än älska Zack trots hans mörker. Så med det sagt så tror jag faktiskt att den nya duon till böckerna kan fungera riktigt bra. Jag ser fram emot att läsa Falco.

2017-11-17

Läsa i helgen

Helg!!! Jippi!!!
Det är mycket märkligt att man kan längta efter helgen även om man bara jobbar onsdagar och fredagar. Jag har säkert nämnt det tidigare här men jag gillar upprepningar så jag säger det igen 😋

Nu ska jag försöka planera ihop lite vad jag tänker ge mig på i läsväg den här helgen. Jag hoppas verkligen att jag ska få till åtminstone några timmars läsning. Men det är kalas och bullbak som går först i planeringen. Fast ljudbok och bullbak fungerar i och för sig himla bra ihop.

Det jag hoppas få läst är:

Bildresultat för begynnelseBildresultat för sektens barnBildresultat för jag kommer hem till jul

Helgfrågan v 46

Fredag morgon och det känns på tok för tidigt att vara upp just nu eftersom Elin verkligen inte har haft en bra natt utan klängt och hängt på mig i stort sett hela natten. Men upp måste jag eftersom jobbet hägrar i härliga nio timmar.
Under tiden jag äter frukost tänkte jag ta och svara på Helgfrågan som Mia på Mias bokhörna ställer. Den här gången handlar det om författarskap och det känns lite extra roligt just idag eftersom jag i går kväll var och lyssnade på ett gäng författare. Fick helt klart lite inspiration därifrån.


Hör du till dem som vill skriva en egen bok? Vad skulle den handla om?

Då och då dyker det definitivt upp tankar på att jag skulle försöka ge mig på att skriva en bok. Det har alltid känts så befriande att få ner ord på papper och jag tror att jag i alla fall skulle vara hyfsat bra på det om jag väl kom till kritan. Problemet för min del handlar mycket om att jag inte har något tålamod. Och tålamod krävs definitivt för själva skrivprocessen, att ta sig förbi sida ett. Det spelar liksom ingen roll hur många idéer som slåss om utrymmet i huvudet om ínte jag har tålamod att sätta mig ner och strukturera upp det hela. Så de där drömmarna om att någon dag ge ut en bok ligger för tillfället på hyllan och vilar lite.

Om jag då verkligen skulle ta mig samman och börja skriva, vad skulle då boken handla om. En sak vet jag i alla fall bestämt och det är att den skulle utspela sig i en värld där magi finns. Jag ser redan vissa element av den där världen väldigt tydligt framför mig. Det skulle heller inte vara helt omöjligt att det skulle finnas piratskepp med. Mats Strandberg sa i går att han skriver en bok som han själv vill läsa och jag vill läsa om magiska piratskepp. Så jag får väl helt enkelt ta och skriva den där boken, eller så får jag ta och läsa Mad Ship av Robin Hobb som kanske inte innehåller precis den typ av skepp jag tänker mig men i alla fall magiska skepp.

2017-11-16

Barnbokstorsdag: Förvaring av barnböcker

Jag tror inte att jag direkt behöver övertyga någon här inne över vikten av att omge sitt barn med böcker och läsning. Här hemma leks (ja leks, för barn ska växa med böcker och barn växer och lär sig genom just lek) det hej vilt med böckerna och Elin kan sitta långa stunder och titta på bilder i sina favoritböcker. Några är redan sönderlästa och det beror givetvis på att de är riktigt bra och att det är himla roligt att höra ljudet av papper som rivs. Men det beror också på att vi kanske inte har den bästa förvaringen till hennes böcker. Så nu har jag börjat klura på vilken form av bokhylla jag vill att Elin ska ha. Hon ska ha möjlighet att både se böckerna och att lätt kunna plocka med dem. Ett mål är ju givetvis att hon så småningom ska kunna sätta in dem i sin förvaring också och inte bara låta dem ligga på golvet.

Pinterest är ju som vanligt fenomenalt för inspirationsletande. Här kommer en del bilder på hur jag skulle kunna tänka mig att förvara Elins böcker.

Storage box for books
We own too many books for something like this, but it would be perfect for the 40-50 books we bring home from the library each week.
love this reading area, cute for those who have small children, though i wouldnt mind having something simular in my home for my kids.
Bokhylla barn
DIY baby room by kenaash
förvaring/skåp
Children's Library, Central Public Library, Singapore | Flickr - Photo Sharing!
Using drawer fronts make great wall shelves to hold children books looks great & easy to make
love it for a babys room
meuble de rangement pour la chambre enfant
Image Courtesy of Dagmar’s HomeThis I like.  No, actually I love this idea for many reasons.  It has everything I like in a DIY book storage project.  It adds a unique, eye-catching design el…
Use an old crib rail as a book shelf. I like this idea - it takes up zero floor space and the books are easy and accessible. Would need to figure out a way to secure it to the wall for long term use, and if you have little monkeys that want to climb it, that might be a problem too, but over all, great idea!

Nå vad säger ni. Har ni några bra lösningar på problemet. Tipsa mig gärna... Personligen är jag lite inne på att försöka hitta en gammal fin resväska, eller möjligtvis byrålådor att fästa på väggen. Jag ska bara övertala min man också...!

2017-11-15

De vackraste av Karin SlaughterClaire har precis förlorat sin man. Han blev knivhuggen under ett rån i en gränd och dog i Claires armar. Hennes värld faller bokstavligen i bitar. Paul har alltid varit hennes tygghet, den som har skött om allt, som sett till att Claire haft vad hon velat ha och som tagit hand om henne. Nu ska hon helt plötsligt stå på egna ben för första gången i sitt vuxna liv. 
Men Paul verkar inte vara så okomplicerad som hon trott. På hans dator hittar hon filmer, filmer som vänder upp och ner på allt ytterligare en gång.


De vackraste

Jag var i stort behov av en riktigt bra thriller när jag plockade upp denna. Genom olika recensioner hade jag förstått att denna skulle vara riktigt psykologisk och skrämmande (egentligen väldigt konstigt vad man är sugen på ibland) och det var precis vad jag behövde för att försöka dra mig upp ur lässvackan jag haft den senaste tiden. Jag fick verkligen vad jag blev lovad och lite till faktiskt. Den här thrillern är riktigt, riktigt skrämmande, blodig, rå, nervkittlande och otäck. Det här är absolut inte en bok jag rekommenderar till alla och är du känslig för väldigt grafiskt material av våld mot kvinnor så tycker jag absolut inte att du ska läsa denna. Men är du som jag och klarar av ganska många, väldigt hemska detaljer så tycker jag absolut att du ska läsa denna. Den är så bra och var precis vad jag var sugen på att läsa just nu. Nerverna var utanpå under stora delar av läsningen och det var till och med så att jag var tvungen att lägga undan boken vid ett tillfälle. Men det är skickligt gjort av författaren och spänningen saknades verkligen inte.

Så nu tänker jag hålla ögonen öppna efter fler böcker av författaren. Jag har förstått att det finns ganska så många att välja mellan.

De vackraste får 4+/5 i betyg av mig.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2017-11-14

Läser just nu

Jag känner att för tillfället håller jag på med så otroligt många böcker så jag skulle verkligen behöva strukturera upp läsandet lite för mig själv. Så här kommer det en liten lista...
Love my iPhone--I'm averaging a book every two days while Evelyn naps.


Just nu läser jag:

 • Sektens barn av Mariette Lindstein. Tredje delen i Viaterra-serien. Har gillat de två första böckerna väldigt mycket men här tar det emot lite. Inte för att det är dåligt, utan för att jag egentligen kände mig ganska så färdig med serien.
 • Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren. Har egentligen bara precis hunnit börja, men jag är sjukt taggad på den här boken, främst för att jag följer författaren på Instagram och sen för att den utspelar sig i en skolmiljö.
 • Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri. En julbok som jag har höga förväntningar på. Bara börjat denna också men av det lilla jag läst så verkar det finnas potential.
 • Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Påbörjade denna i somras men kände ganska så omgående att den här boken behöver lite lugn och ro och framför allt tid. Dessa kategorier har inte riktigt uppnåtts här hemma under hösten men snart hoppas jag att dottern lär sig att det är skönt att sova på kvällarna så jag kan ge mig an den. Längtar.
 • Begynnelse av Dan Brown. Hypen på denna är stor och jag hoppas så mycket att jag ska tycka om den. Den kan omöjligt vara så bra som Änglar och Demoner och DaVinci koden, men jag hoppas att det i alla fall ska komma i närheten. Hoppas kunna återkomma med besked snart då det är den bok jag läser mest i förhoppningsvis.
 • Min mammas hemliget av Nicola Scott. Denna är också bara påbörjad (en trend måhända) men jag tror att den kan bli bra när jag väl tar mig tid att sätta mig ner och läsa den.
 • From Notting Hill to New York.... Actually av Ali McNamara. Påbörjades i somras, men jag hoppas hinna läsa klart den innan året är slut åtminstone. Den borde passa utmärkt att läsa i vintermörkret, kring jul.
 • The Mad Ship av Robin Hobb. Har varit med på den här listan i ungefär ett år. Snart ska jag se till att läsa klart den. Jag vet ju att jag kommer att älska.
 • Sanningen om Alice av Kathrine Webb. Boken som har varit med på listan allra längst och som jag måste se till att läsa snart. Om inte i år så åker den upp på nyårslöftena för 2018. Jag kommer ju att gilla. 
Som ni förstår... här har jag lite att läsa i kapp. Det är bara att sätta igång.

2017-11-13

Fler magiska böcker

Man får säga och tycka precis vad man vill om att Harry Potter har blivit ett varumärke istället för bara helt underbara böcker. Det kan tyckas att man gör allt för att mjölka ut pengar ur denna industri och visst är det väl så. Men efterfrågan finns ju uppenbarligen och jag personligen skulle absolut inte säga nej om de senaste tillskotten på marknaden skulle dyka upp här hemma.

Harry Potter - A History of Magic (inbunden)Media of Harry Potter - A Journey Through A History of Magic