2014-08-31

Läst i AugustiEtt, tu, tre så var augusti också slut. Jag tycker absolut att den här månaden har gått på tok för fort. Och inte har jag läst något direkt heller. Läslusten har varit icke existerande bland annat för att jag varit så trött när jag kommit hem från jobbet, men också för att jag hellre har valt att titta på serier. Men nu verkar det som om det äntligen har lossat och kanske är jag igång med läsningen igen.

Dessa böcker har jag läst:

 • Harry Potter and the Chamber of Secrets av J.K Rowling (Ljudbok)
 • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban av J.K Rowling (Ljudbok)
 • Veronica Mars, The Thousand Dollar Tan Line av Rob Thomas och Jennifer Graham
 • Främlingen av Diana Gabaldon
Trots att det inte blivit så mycket böcker så har de i alla fall varit riktigt bra och det är ju det som räknas. Sen att tre av böckerna varit omläsningar spelar ju inte heller någon roll. Recensioner har det inte heller blivit någon under Augusti (av förklarliga själ) men jag lovar att snart kommer det två stycken.

En smakebit på søndag: Främlingen

Smakebit på søndag

Nu var det ett tag sedan jag var med på En smakebit på söndag, men nu tyckte jag helt klart det var dags eftersom jag äntligen läser. Och idag är den inte Flukten fra virkeligheten som styr upp det hela. Hon har på grund av tekniska problem varit tvungen att överlämna facklan till  Astrid Terese på Betraktninger.

För tillfället kör jag på en omläsning av Främlingen av Diana Gabaldon, en bok som jag tyckte väldigt mycket om första gången och som jag verkligen älskar denna gången också. Den handlar om Claire som blir tillbakaflyttad i tiden ca 200 år till 1700-talets Skottland. Där möter hon bland annat Jamie och hon får utstå den ena prövningen efter den andra i hennes försök att ta sig tillbaka till 1900-talet.

Smakbiten är hämtad från sida 273 där Jamie och Claire har ett samtal om var Claires kommer ifrån, allt är gissningar och spekulationer från Jamies sida.

Colum trodde att du kanske var engelsk spion, fast i så fall kunde han inte datta att du inte hade lärt dig gäliska. Dougla tror att du förmodligen är fransk spion och kanske söker stöd hos kung James. Men i så fall kan han inte fatta varför du kommit ensam."
"och du då?" frågade jag och slet i en envis härva. "Vad tror du att jag är för en?"
Han lade huvudet på sned och såg forskande på mig.
"Du kunde vara fransk, om man ska döma efter utseendet. Du har de där fina dragen som en del damer i Angevin hade. Men franska kvinnor är ofta en smula grönbleka, och din hy glänser som opalen." Han drog långsamt sitt finger över mitt nyckelben och jag kände hur hunden glödde under hans beröring. 

Fototriss: På rad

Så var Fototrissen tillbaka och denna veckan var temat på rad. Jag fick fundera en hel del innan jag kunde komma på var jag kunde hitta som stod på rad, sen kom jag på att jag har ju saker som står på rad lite varstans i huset och vad passar egentligen bättre på en bokblogg än bilder på böcker.
2014-08-30

Lugn lördagsmorgon?

Idag ska vi på bröllop. Ett par kompisar som gifter sig och det ska bli himla trevligt. Däremot är det så mycket som ska fixas innan. Men någon timme nu på morgonen ska jag unna mig att ta det lugnt. Jag ska läsa några sidor i Främlingen av Gabaldon och dricka en stor kopp te.

Big cups, big books, big brains, big hearts.... These are the things that really move me!

2014-08-29

Bokbloggsjerka 29 augusti - 1 september

jerka11Yeay - Annika är tillbaka med jerkan igen och det bara måste jag ju vara med på. Jag har längtat.

Jag har ju läst en hel del böcker i sommar men kanske inte så många "spännande" böcker om vi ska tolka frågan bokstavligt. Några är det dock och de kommer här.


 • Gökens rop av Robert Galbrait aka J.K Rowling. Visst inte vad jag skulle förvänta mig av den här boken men måste erkänna att jag blev positivt överraskad. Nu längtar jag helt klart efter del tvås översättning.
 • Svindlaren av Johna Grisham är definitivt en spännande bok. Före detta advokat som sitter i fängelse och vet precis hur han ska ta sig ut.
 • Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen. En fantastiskt bra författar som jag måste ta tag i och läsa mer av. Har nu älskat båda de första böckerna.
 • Svikaren av Harlan Coben. Ytterligare en bok om Myron Bolitar och jag gillar det så mycket.
 • The thousand dollar tan line av Rob Thomas & Jennifer Graham. En bok om Veronica Mars som definitivt tog mig ur min lässvacka. Jag var ju bara tvungen att läsa denna fantastiska bok.
Så var det den där lilla utlottningen hon hade också Annika. Den bokask jag helst skulle vilja vinna är denna.

2014-08-28

Äntligen

Nu är äntligen läslusten tillbaka. Förhoppningsvis börjar då också blogglusten återvända. Jag behövde nog helt enkelt bara ladda batterierna lite efter en mycket intensiv bokjuli. Men nu är det snart september och det betyder bokmässan. Som jag har längtat och då lovar jag vara på banan ordentligt igen.

2014-08-27

Omslagsonsdag #55 - Bokserier

Så var det dags att börja gå och rota i bokhyllan igen efter vackra omslag. Det finns väldigt många väldigt snygga på det här temat. Och för en gångs skull tänker jag inte ha med Harry Potter trots vackra omslag. Jag har visat dem förr liksom. Som vanligt är det Elen på Bokpotaten som värdar.Tiger's Curse                                                                     Tiger's Quest                                                                     Tiger's Destiny                                                                    Tiger's VoyageTiger's Promise: A Tiger's Curse Novella

Soulless                                                                       ChangelessBlameless                                                                       Heartless                                                                       Timeless

Beautiful Creatures Bok 1, Mörka drömmar, livsfarlig kärlekBeautiful Creatures Bok 2, Svåra val, magiska hemligheterBeautiful Creatures Bok 3, Det högsta priset, det största offretBeautiful Creatures Bok 4, Den sista prövningen


Jag nöjer mig här men det finns mycket mer vackert i mina hyllor. Snyggast då? Denna veckan tycker jag nog mest om Twilight böckerna. De vita är så vackra som så.

2014-08-26

Tematrio: Lång betitlad

Lyran vill denna veckan har reda på spännande långa titlar och ber oss därför berätta om tre.

1. The girl who circumnavigated fairyland av Catherynne M. Valente. Ordet fairyland finns med in denna långa ganska komplicerade titel och givetvis vill jag väldigt gärna läsa den bara för det. Lång titel är väl egentligen ett litet frågetecken kring men antalet bokstäver väger definitivt bristen på mängden ord.

2. Jag har tidigare nämnt att jag gillar långa titlar och då framför allt Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEAskåp av Romain Puértolas. Boken är definitivt rolig och bra.

3. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson innehåller också en hel del ord, åtta för att vara exakt och jag gillar dessutom boken.

Top ten Tuesday


Förr i världen var jag en riktig bibliotektsnörd och lånade stora delar av de böcker jag läser. De senaste tre åren har mitt bokköpande accelererat med ca 200 % (en realistisk gissning) och numera är önskelistan här lång som helst på böcker jag ännu inte äger men vill läsa. Här kommer tio. Och som vanligt är det The Broke and the Bookish som ställer frågan.

1. Takedown twenty av Janet Evanovich
2. Top secret Twenty-one av Janet Evanovich
3. Maus I & II av Art Spiegelman
4. The Final Empire av Brandon Sanderson
5. Trollkarlen från övärlden av Ursula K. LeGuin
6. Boxers and Saints av Gene Luen Yang
7. Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne
8. Skattkammarön av Robert Louis Stevenson
9. Crown of Midnight av Sarah J Maas
10. Big girl Panties av Stephanie Evanovich

2014-08-25

Lyckan är fullständig

Jag har äntligen läst ut en bok. Det har bara gått lite över en månad men nu är det gjort. Kanske har jag hittat tillbaka till läslusten. Recension utlovas de närmsta dagarna.

2014-08-24

Det finns en bok

Okej jag erkänner. Nörd, nörd, nörd - det är jag det. Hur som helst så råkade jag googla runt lite med tanke på mitt förra inlägg och vad hittar jag väl då. Jo en bok. Denna bara måste läsas och det så snart som möjligt. Är det någon som har läst....?????

Veronica Mars: The Thousand-Dollar Tan Line

Jag lever

Så nu kanske jag kan ta mig upp över ytan igen. Jag har den senaste veckan spenderat all min vakna, lediga tid med att titta på Veronica Mars. Nu är tre säsonger och en film avklarad och för närvarande känner jag mig tom. Vad ska jag nu göra med min lediga tid. Jag är också nykär - insta love i en fiktiv karaktär. Trodde att jag hade växt förbi det stadiet av mitt liv men bad boy Logan figurerar nu starkt i mitt wanna-be 18 hjärta.
Mitt enda hopp nu är att det dyker upp en film eller en säsong till.  Jag kommer i alla fall sitta bänkad och vänta.

Men nu får det väl helt enkelt vara dags att rycka upp sig och kanske ta och läsa något för omväxlings skull.

2014-08-20

Bokmässan # 10 - Spännande nyheter

Inbjudan bloggmingel 2014

Kom gärna och möt oss bokbloggarambasadörer på bokmässan. Lite trevligt mingel och kanske lite bokliga saker. Anmälans sker som ni ser till Hanna på Feministbiblioteket på mail hanna@feministbiblioteket.se

Omslagsonsdag # 54 - Motljus

Så då verkar omslagsdag vara tillbaka på heltid igen hos Bokpotaten. Veckans tema är motljus och dessa är de jag hittat i mina gömmor, vilket inte var många.2014-08-18

Tematrio: Snyftböcker

Jag kan ju i alla fall delta i denna veckas Tematrio hos Lyran och jag borde inte ha några problem att plocka ihop och berätta om tre snyftarböcker.

1. På någon form av topplista ligger garanterat Fredrik Backman hos mig. Kanske synd att kalla hans böcker snyftarhistorier, snarare böla ögonen ur sig. Den jag tänker nämna här är helt klart boken alla har läst eller om de inte gjort det, bör göra. En man som heter Ove är så bra så den bör läsas helt enkelt.

2. P.S I love You av Cecilia Ahern är en riktig snyftarhistoria om en kvinna som har mist sin man. Mannen har dock lämnat små brev och ledtrådar efter sig som hjälp till hennes sorgearbete. En riktigt bra bok som jag grät massor till. Dock måste jag nog säga att jag gillar filmen snäppet mer. Hilray Swank och Gerad Butler gör filmen till en riktig höjdare.

3. Jag var inte beredd på att gråta så mycket till Är det någon där? av Marian Keyes som jag gjorde. Jag hade förväntat mig. Jag hade förväntat mig att få skratta för det var vad jag var mera van vid. Men den här boken berörde mig väldigt mycket och periodvis grät jag floder.

Mer icke bokliga serier

Tyvärr blir det inte mycket till inlägg idag heller. Jag är fortfarande inte igång med läsandet så som jag skulle vilja vara. Läst lite i lördags men sedan ägnade jag mig åt serier. Vill passa på att tacka Helena på Fiktiviteter för det var hos henne jag vann första säsongen av Veronica Mars och jag har nu slukat första säsongen och har abstinens efter fortsättningen. Oj så bra...

Veronica Mars - Säsong 1 (6 disc) (DVD)

2014-08-16

Bokmässan # 9

Just nu sitter jag och läser igenom bokmässans sceners program och inser återigen att det finns så mycket jag vill hinna med och måste se. Där finns program om äventyr, barn och mat fornnordisk tro, fantasy och om att längta efter barn. Jag vet inte hur jag ska börja strukturera mig för att hinna med alla måsten. Tips mottages gärna för en oerfaren mässbesökare.

Bok & Bibliotek

2014-08-15

Ett recensionsexemplar

Jag lovade er ett litet inlägg om vad det var för bok jag fick i lådan tidigare i veckan. Boken är främlingen av Diana Gabaldon som jag fick som recensionsexemplar av Bookmark förlag. Jag tackar och bockar. Har hittills läst 70 sidor och det är mer än jag läst den senaste månaden. Jag älskar denna boken (jag har lyssnat på den tidigare; pre-blogg) men kände att jag verkligen ville läsa den igen och ge den en ordentlig recension. Hoppas jag gillar den lika mycket gång två. Dessutom är den grymt snygg tycker jag.

2014-08-14

Att ha tålamod

Det är tyvärr lite halvdålig uppdatering här på bloggen för tillfället. Orsaker många, men kanske framför allt att verkligheten med jobbet har kommit ikapp en och vi har grymt mycket att göra där så med andra ord är jag otroligt trött när jag kommer hem. Så ha tålamod, snart ska jag kunna skriva något lite mera tankekrävande igen.

2014-08-13

Bokpaket

Bokpaket i lådan idag och jag tror faktiskt att jag ska sätta mig och läsa i den en liten stund med en gång. Vad det var i paketet visar jag en annan dag när jag har mer ork.

2014-08-12

Ett inlägg om ingenting alls

Hur kommer det sig att man alltid ska spendera sina tidiga dagar med allt annat. Nu tog denna dagen slut och jag har inte hunnit göra något av allt det jag skulle göra. Nåja - ny dag i morgon. Den blir säkert mer effektiv...

2014-08-11

Bokmässan #8

Idag trillade dessa fina ner i min brevlåda. Klistermärken till alla.

Dag 29

En bok som alla hatade men som du älskade

Alla hatade är väl synd att säga men många är de i alla fall som avskyr Fifty shades of Grey, och många som över huvud taget vägrar att läsa den. Men som sagt - jag älskar faktiskt serien och tycker den är väldigt bra underhållning.

2014-08-10

Filmkväll - måste bli böcker

Jag har spenderat eftermiddagen och kvällen framför TV'n och hunnit med att titta på två filmer. Så med det sagt kan jag konstatera att jag lagt till två klassiker till min lista av böcker jag måste läsa.

Loppsisbesök

Igår var en dag jag hade längtat efter - det var dags för min favorit-secondhand att öppna igen efter sommarstängt. Tre böcker blev resultatet och jag är väldigt nöjd med det. Faktiskt så blir jag lite sugen på att börja läsa alla dessa böcker med en gång.

En smakebit på søndag: Röd måne


Idag kanske är dagen då jag äntligen får lite läst. Kanske! Jag hoppas i alla fall det. Om inte annat tänker jag bjuda er på en liten smakbit ur en av böckerna jag läser för tillfället, nåja har påbörjat i alla fall. Allt detta i sann Flukten fra virekligheten anda.

Boken är Röd måne av Elisabet Nemert och vad jag kan få ut av berättelsen så här långt handlar det om Sverige under Gustaf II Adolfs regering och vidare framåt i tiden. Vi får följa Indra som en hemsk natt plockades upp som övergivet spädbarn i en gatukorsning av Ingrid. Mer kan jag tyvärr inte förtälja eftersom jag har undvikit baksidestexten och inte har kommit så långt i boken. 

Smakbiten är hämtad från sida 33.

Ingrid skrattade högt när Indra spang iväg utefter den igenvuxna gången likt en ivrig spårhund ute på jakt. Indra hade alla förutsättningar att bli en framstående läkekvinna när hon blev vuxen. Hjärtat slog ett extra slag av oro inför tanken på den pförutsägbara framtid som väntade barnet som nu med livsglädjen sprittande i benen sprang runt i den vildvuxna klosterträdgården.
Helande händer var inte den enda ovanliga förmåga som Indra fått med sig ut i livet.