2017-10-31

Planer för november

Usch... just nu känns det nästan som om jag har glömt bort vad en bok är. Vill verkligen inte hamna i en lång lässvacka nu. Behöver få läsa för då mår jag bäst. Så därför har jag rotat lite extra i hyllan här hemma och i min virituella bokhylla hos Storytel för att se vad som verkligen kan locka mig. Och dessa hittade jag.

Bildresultat för karin slaughter de vackrasteBildresultat för grace doerrBildresultat för landsförrädaren baldacciBildresultat för synd robert warholmBildresultat för ester karlsson med kBildresultat för norra latin sara bergmark elfgrenBildresultat för sektens barnBildresultat för min mammas hemlighet

Några av dessa är redan påbörjade lite smått, men förmodligen kommer jag att satsa på att läsa något annat ett tag för att sedan återvända till påbörjade titlar. Är väldigt sugen på en ruggig thriller/deckare så Karin Slaughters bok ligger nära till hands att påbörjas omgående.

Nytt i hyllan oktober

Det har trillat in fler böcker än vad jag haft minsta lilla chans att läsa den här månaden. De flesta titlarna är böcker jag inte har frågat efter utan som bara trillat in. Och hur tacksam jag än är över det så har jag inte haft möjlighet att prioritera dessa böcker. Men så småningom kommer de också att bli lästa för det är trots allt väldigt intressanta titlar.

De här recensionsexemplaren har jag fått:

Den sista vilanAnna-Lisas valGraceJägarenSyndSuper-Charlie och skurksysternLandsförrädarenEster Karlsson med KWarriors. Midnatt


Sen fick jag en bok av pappa också som han råkat få dubbletter av (det räknas inte som dubblett här hemma eftersom jag bara äger boken på engelska). Det är också den enda boken som är läst av alla nya böcker.

Kampen om järntronen

2017-10-30

Novembers utgivning

Det har blivit dags att kolla lite närmare på vilka böcker som ges ut i november månad. Den här gången känns det faktiskt ganska så överkomligt  och möjligheten finns faktiskt att man hinner i alla fall läsa hälften av allt intressant som kommer ut. (I alla fall om man har läslust...!!!)




Bookmark förlag ger ut en av mina mest efterlängtade böcker i år. Har älskat allt annat jag läst av Anna Karlina så den här ser jag jättemycket fram emot att läsa.









 Vet egentligen inte så mycket om den här men jag tyckte mycket om Eremiten som jag läste av författaren förra året. Hoppas på en lika bra läsupplevelse. Det är Bokfabriken som ger ut denna.








Jag vill ju gärna läsa det mesta jag kan komma över av Grisham för han är en författare jag följt så länge jag har läst vuxenböcker. Fun fact är att Klienten av honom var en av de absolut första vuxenböcker jag läste i 12 års åldern och sen dess har han fått följa med längs vägen. Det är Albert Bonniers förlag som ligger bakom utgivningen.







Jag har bara läst en bok av Louise Penny men den gillade jag jätte, jätte mycket och tänkter hela tiden att jag ska fortsätta med serien. Nu har i och för sig turen kommit till sjunde boken i serien, men tids nog ska jag komma dig. Modernista ger ut denna serie.





Det finns säkert böcker jag har missat, för helt ärligt har jag inte varit jättenoga i min eftersökning. Så tipsa mig gärna om jag missat något ni tror att jag kan gilla.

2017-10-28

Sammanfattning av Fall into Fantasy

Så nu var det slut på den här läs-a-loten. Jag hade ju hoppats att läsningen skulle få sig ett uppsving den här veckan men tyvärr så var inte fallet så. Det har snarare blivit mindre läst och det mycket på grund utav sjukdom.
Men lite har i alla fall blivit läst och det är:

1572960214893377Pax. Maran

Jag har också påbörjat Grace och hunnit 56 sidor in i berättelsen.

Grace

Sammanlagt har jag läst/lyssnat på 752 sidor och det är betydligt mer än vad jag trodde att det skulle vara.

Får väl avsluta med att i alla fall ge cred till Liza på I Regnet som anordnat. Hoppas så att du gör det igen nästa år. Då hoppas jag verkligen att det går bättre med läsandet.

2017-10-27

Läsa i helgen

Hej hopp...
Tittar in här för att visa er lite vad jag kan tänkas läsa i helgen om det nu kommer hinnas med något. Vi inleder nämligen den här helgen med kräkfest (misstänkt maginfluensa eller helt enkelt tänder). Nu verkar hon i alla fall pigg och vällingen slank ner så vi får väl se hur det blir med det hela.
Så som ni förstår så blir det inget avancerat i bokplaneringsväg utan jag satsar på att fortsätta med de böcker jag redan har påbörjade.

Bildresultat för grace anthony doerrBildresultat för min mammas hemlighet

2017-10-26

Barnbokstorsdag: Erkan Drakenbergs hemlighet av Mikael Rosengren och Thomas Svensén

En parallell historia. 1628, två kungar möts för att sluta ett avtal som kan ändra utgången av det stora kriget som pågår i Europa. Men någon försöker sabotera för dem.
Nutid - tre syskon hittar en flaskpost som leder dem till en väl bevarad hemlighet som hade kunnat ändra historien. Men någon är dem i hasorna och försöker ta reda på hemligheten.

Erkan. Drakenbergs hemlighet

Historia med en liten twist - det är så jag skulle vilja beskriva den här boken. Och jag gillar vad jag läser. Författarna har på ett tydligt sett beskrivit en tidpunkt i vår svenska historia då det hände mycket. Men samtidigt har de tagit två kungar och gjort dem lite mera mänskliga och det på ett väldigt spännande sätt. Det är nästan så att jag förflyttas tillbaka till Stockholm och får se och uppleva staden som den såg ut då.
Att historien sen vävs ihop på ett väldigt spännande, nästan lite spökligt sätt med nutiden gör inte boken sämre. Faktiskt så tycker jag nog bäst om den del som befinner sig i nutid. De tre syskonen får verkligen vara med om ett spännande äventyr.

När jag sen läser igenom mitt omdöme om boken märker jag att jag har använt ordet spännande otroligt frekvent. Så om ni inte förstod det tidigare så är det här en väldigt spännande bok, perfekt för det vetgirige bokslukaren i bokslukaråldern.

Tack Idus förlag för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2017-10-24

Uppdatering Fall into fantasy

Jaha, det är väl bara ta tjuren vid hornen och redan nu känna sig besegrad. Det där med en läs-a-lot fungerade uppenbarligen inte alls för mig just nu. För trots att jag läser intressanta och spännande böcker så har jag absolut inget sug för läsning. Helt ärligt så är både läs- och bloggsuget riktigt i botten för tillfället. Men jag ska ta mig igenom den här veckan. Har precis påbörjat Maran - nionde delen i PAX av Åsa Larsson och Ingela Korsell och den om något borde ju öka lässuget.

Här är i alla fall det jag trots allt läst:

15729602
311 sidor
14893377
181 sidor
Båda böckerna har varit riktigt bra så det är ju absolut inte kvaliteten som är bekymret. Det är nog mest bara orken då dottern inte längre tycker att det är så passande att sova på nätterna.

2017-10-19

Fall into fantasy readathon

För vad jag tror är tredje året i rad anordnar Liza på I regnet en läs-a-lot såhär på hösten när det börjar närma sig gråare än gråast. Hon har valt att kalla den Fall into Fantasy och det tycker jag är ett utmärkt namn på en läs-a-lot och jag ska verkligen försöka läsa lite fantasy och andra övernaturliga saker.

Det här lilla eventet pågår den 20-27 oktober och vill ni veta mer om den så föreslår jag att ni går till urspungskällan och kollar Lizas inlägg och anmäler er hos henne.

Det är inte hugget i sten vad jag kommer att läsa men här är några toppgissningar.

En värld av is och eld : historien om Västeros och Game of thronesGraceNevernightPax. Maran

2017-10-16

Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson



Ellinor är frisör och har precis startat en egen salong. Men det går trögt och är svårt att få ekonomin att gå ihop. Så träffar hon Roger som är omtänksam och snäll och som tillslut lyckas övertala henne att följa med honom till Afrika där han ska börja jobba på den svenska ambassaden. 
Vi får också möta Loveness som kommer från slummen men möter Siame och får flytta in till honom. Han tar hand om hushållet hos Roger och Ellinor och Loveness får se en helt ny värld.

36167477

Jag vet att det är många som gillar den här typen av böcker, och visst är det hemsk läsning men helt ärligt är det här verkligen inte en bok för mig. Jag vill inte redan i titeln veta precis vad boken kommer att handla om och inte bjudas på en endaste överraskning medans jag läser. Tyvärr upplever jag boken som både händelselös och långtråkig. Visst är språket helt okej, och visst finner jag miljöerna spännande att läsa om då jag tyvärr inte är så bevandrad i Afrikans litteratur men det är ungefär allt jag får ut av boken. Sen är det viktigt att boken finns, och att mäns våld mot kvinnor lyfts fram och framför allt visar att det finns i alla samhällsklasser.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Skrik tyst så inte grannarna hör får 2/5 i betyg av mig.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.



Livsuppdatering

Jag vet att jag i fredags lovade att det var dags att ta tag i bloggen lite och i alla fall bjuda på någon recension. Det hände uppenbarligen inte nu i helgen då dottern som i vanliga fall brukar sova till runt halv åtta tyckte det var lagom att vakna vid halv fem. En inte fullt lika road mamma fick helt enkelt stiga upp ur sängen (men inte förrän jag provat det mesta och klockan närmade sig sex). Resten av dagen spenderades i dimma och med Vi på Saltkråkan rullandes på TVn. Det var ungefär vad vi orkade med båda två.

Det där med tidiga mornar verkar dessutom vara en trend numera. Idag var vi återigen uppe strax efter sex för tydligen är vissa pigga då. Jag hoppas så att detta vänder igen. Om inte annat så hoppas jag att det håller i sig även på onsdag då det är hennes pappa som är hemma och får stiga upp. Någon rättvisa måste det helt enkelt få vara.

Nu sover hon i alla fall och jag ska försöka få lite gjort, för tro mig det finns massor att göra som vanligt. Får bara se i vilken ordning jag börjar.

2017-10-13

Läsa i helgen

Min stackars lilla blogg. Den är något åsidosatt för tillfället. Jag har en stor hög med böcker liggandes bredvid datorn som verkligen borde få några ord skrivna om sig och det finns förmodligen en massa annat också som jag skulle kunna skriva. Bristen ligger hos mig som bloggar som helt enkelt prioriterar en massa andra saker för tillfället. Jag ska se om jag inte kan få till lite tid i morgon för bloggen. En halvtimme eller så i alla fall. Det vore bra att få lite undanstökat.

Läsningen däremot måste jag säga går hyfsat. Tycker så mycket om allt jag håller på med för tillfället och jag lär åtminstone få två av alla titlar utlästa nu till helgen. Här är en liten inblick i allt jag läser och som jag hoppas fortsätta med nu i helgen.

Bildresultat för det tunna svärdetFör oss är natten ljusBildresultat för different seasons stephen kingBildresultat för sektens barn

Kanske, kanske hinner jag även påbörja denna under helgen:

Min mammas hemlighet

2017-10-06

Läsa i helgen

Två inlägg på samma dag - wohooo! Något måste ha hänt! Men jag måste ju faktiskt få visa lite vad jag tänker mig läsa i helgen, mellan alla tvätthögar, dammråttor och leksaker som invaderat mitt hem.

Följande böcker är redan påbörjade och borde om inte annat hinna avslutas:

Bildresultat för efter emmaBildresultat för spelet är spelet

Är lite osäker på vad jag vill läsa sen men något lättsamt vill jag nog ha efter två ganska tunga böcker. Dessa båda kan bli aktuella.

Bildresultat för för oss är natten ljusBildresultat för det tunna svärdet

Helgfrågan v 40 - Nobelpriset

Det går trögt med det mesta just nu och dagarna försvinner utan att jag hinner göra något. Jag håller fortfarande på och läser Efter Emma av Anna E Wahlgren som jag gillar, men jag vet inte när det senast tog mig en vecka att avsluta en 270 sidor lång bok.


Igår var visst också dagen då det stora litteraturprisets vinnare tillkännagavs. Jag tänkte jag skulle kommenterat men hann i vanlig ordning inte riktigt med det så jag passar på att tänka lite kring det medans jag äter frukost idag innan jobbet och jag gör det genom att svara på Mias frågor i Helgfrågan.

Vad tycker ni om valet av Nobelpristagare 2017? Kan ni tänka er att läsa något av denna författare? Var det någon annan du hellre sett fått priset?
Egentligen, om jag ska vara helt ärlig så har jag under lång tid inte brytt mig sådär värst mycket om Nobelpriset - kanske främst för att det många gånger har varit författare och böcker som inte direkt har intresserat mig och jag aldrig haft en susning om vilka pristagarna varit. Förra året ändrades ju det där lite grann och jag visst vem prispengen gick till, men helt nöjd var jag väl inte.
Och så till årets pristagare - jag har läst, jag har gillat och det finns fler titlar jag är intresserad av. Just nu står Återstoden av dagen i bokhyllan och väntar och det är nog inte alls omöjligt att den blir läst i år. Så ur den synvinklen tycker jag det är toppen. Sen kan jag inte låta bli att sälla mig till skaran som tycker att det är väldigt lustigt att det ska vara ett så mansdominerat pris. Jag förstår helt enekelt inte varför? Skulle kvinnor inte skriva lika "fin" litteratur eller?

2017-10-03

Veckoutmaning: Tänk snabbt


Idag är det en rolig utmaning inne hos Kulturkollo - en sådan där utmaning där det gäller att tänka snabbt och sådana gillar jag.

Skriv vad det är ni allra först associerar till när ni hör motsatsparet svart & vitt eller black & white. Tänk snabbt! Skriv!

Helt ärligt vet jag inte helt klart vilket som dök upp alla först för det var många saker som poppade upp i huvudet på mig, men det första klara tanken var en sång, en sång som säger väldig många fina saker.

Ebony and ivory live toghether in perfect harmony.
Paul McCarthy och Stevie Wonder sjunger om hur svart och vit borde kunna leva bredvid varandra, inte bara på pianot. En låt som jag kanske egentligen inte kan melodin på sådär värst bra, men där den där textraden har bitit sig fast hos mig enda sedan jag hörde låten första gången för så himla länge sedan. Det är en låt som har 35 år på nacken och helt ärligt är den fortfarande precis lika aktuell...

2017-10-01

Mystiska bilder

Oj nu kanske jag lurar er men detta är inte ett bildinlägg...

Ibland blir man bara trött. Hade förberett ett inlägg som jag skulle postat nu ikväll, men när jag skulle gå in och kolla igenom det en sista gång vilket jag gör ibland så började bilderna i inlägget strula. Resultatet blev att jag råkade radera allt jag hade skrivit så nu finns inget inlägg kvar. Jag är på tok för trött för att försöka fixa till det igen ikväll så det får helt enkelt bli min läsfåtölj en runda innan dottern sätter igång sitt härjande. Det som ska läsas är Efter Emma av Anna E. Wahlgren.

PS. Precis när jag skulle till och posta det här inlägget så dök bilden från det raderade inlägget upp här av någon anledning. Kunde i alla fall rädda det hela, men något är det som är helt klart fel...

Sammanfattning av september

Det har varit ytterligare en lugn läsmånad, då det helt ärligt känns som om jag inte fått till så mycket lästid alls. Men antalet böcker visar dock på att i alla fall lite måste ha blivit läst, även om det inte är i samma utsträckning som tidigare månader det här året.

Lästa böcker:
  • Isporten: Andra sidan av Jonna Berggren
  • Terroristerna av Sjöwall  Wahlöö
  • Helgeandsmordet av Jan Mårtensson
  • Visheten vaknar av Elin Säfström
  • Leona: Tärningen är kastad av Jenny Rogneby
  • Oraklets gåta av Rick Riordan
  • Calendar girl: Januari av Audrey Carlan
  • The Hate U Give av Angie Thomas
  • Vei. Bok 1 av Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson
  • Drakguldet av Jan Mårtensson
  • Fasansfulla faster av David Walliams
  • Den ultimata föräldraguiden av Kodjo Akolor och Olga Nikrasova Akolor
  • Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson
Bildresultat för isporten andra sidanBildresultat för terroristerna sjöwall wahlööBildresultat för helgeandsmordetBildresultat för visheten vaknarBildresultat för leona tärningen är kastadBildresultat för oraklets gåtaBildresultat för calendar girl januariBildresultat för the hate u give svenska()Bildresultat för vei bok 1Bildresultat för drakguldetBildresultat för fasansfulla fasterBildresultat för den ultimata föräldraguidenBildresultat för skrik tyst så inte grannarna hör

Det har uppenbarligen blivit en väldigt blandad kompott både vad det gäller genre och ålderskategori böckerna varit riktade till. Har förmodligen läst årets sämsta böcker den här månaden men jag har med största säkerthet också läst årets allra bästa läsupplevelse - The Hate U Give som känns lite extra aktuell just precis nu med tanke på läget i Sverige och världen. Så undrbart bra.

Sammanfattning utifrån mina litterära mål:
  • Goodreadsmålet är nu avklarat (för tredje gången) och jag väljer nu att inte höja det. Skulle jag nå 200 böcker i år så skulle jag bli jättenöjd, och helt ärligt känns det absolut inte som en omöjlighet, men jag väljer att inte sätta det som mål.
  • Vad kommer till hyllvärmare så ser det illa ut den här månaden också. Jag skyller på att det har trillat in så vansinnigt många recensionsexemplar. Jag har inte heller hunnit läsa alla recex som kommit hem så nu stiger helt plötsligt siffran på olästa böcker igen. Det var inte så jag ville ha det.
  • Ännu ingen Virginia Wolf-bok läst i 3x3 utmaningen. Nästa månad får jag försöka klämma in något, även om jag inte har planerat för det.
Mitt mål för bloggen under september var först och främst att försöka recensera allt jag läst. Det har jag nästan lyckats med. Det är endast de fyra sista jag inte riktigt hunnit med ännu men jag ska försöka ge mig på dem snart.