2016-10-31

Tematrio - träsk och djungel

Tar lite paus i läsandet, mest för att jag har blivit av med min läsfåtölj för katten tycker minst lika mycket om den som jag. Tänkte jag skulle svara på veckans tematrion med Lyran och den här gången är det riktigt svårt. Alltså på riktigt! Så svårt så att svårare har det nog aldrig varit. Men jag ska ge det ett försök i alla fall och se om jag inte kan gnugga de grå som Poirot säger.

Berätta om tre böcker/berättelser som utspelar sig i våta träskmarker, i djungeln eller i regnskogen - eller liknande blöta ställen!

1. Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne får bli mitt första svar. På sin resa runt jorden befinner sig Mr Fogg och Passepartout en runda i den indiska djunglerna. Om jag inte kommer ihåg helt fel så kan inte deras tåg ta sig fram enligt planerna och de tvingas därför ta en lite tripp på en elefant. Jag gillar boken väldigt mycket och tycker nog ännu mer om filmen med Jackie Chan.

2. Jag vet att jag har läst en bok av Robert Karjel som utspelar sig i Brasilianska eller Columbiska regnskogen. Det har med droger att göra har jag för mig och jag tyckte om boken har jag också ett svagt minne av. En eller ett par helikoptrar fanns också med. Utöver det kommer jag inte ihåg någonting. Efter lite googlande så kommer jag fram till att den heter Skuggan över floden - känner igen omslaget - och inser att jag nog läste den i början av 2000-talet så ganska länge sedan med andra ord.

3. Jag vill läsa Djungelboken av Rudyard Kipling och då helst i Bonnier Wahlströms fina klassikerutgåva. Det har tyvärr ännu inte blivit av vilket är väldigt synd. Sen kan jag ju erkänna att jag känner till grundstommen ganska så bra för det kan ju hända att jag har sett Disneys tecknade variant ett antal gånger. Ända sedan jag var 3 år och lurade både farmor och mormor att gå och se den på bio med mig. I olika omgångar....

Nytt i hyllan: Oktober del 2

Jag trodde att det kanske skulle kunna hitta hem ytterligare en bok till mig denna månaden - eller så skrev jag i alla fall när jag skrev mitt nytt-i-hyllan inlägg. Tanken var då att spara på boken till nästa månads inlägg. Men så dök det upp två paket i lådan idag och då kände jag att jag kan lika gärna göra ett litet inlägg till den här månaden. Så förutom de böcker jag skrev om här så har även dessa båda fina barnböcker dykt upp hemma hos mig.

Tjuren Ferdinand

Den här jättefina boken om Tjuren Ferdinand fick jag som överraskning av Modernista. Så himla fin så jag vet ärligt talat inte om jag kommer kunna vänta ens idag med att läsa den.

radda_julen_3d

Den här har jag faktiskt frågat efter hos Olika förlag för jag har tyckt om tidigare delar i serien och så spännande med en adventskalenderbok. Men jag kommer förmodligen inte kunna hålla mig så länge. Ska läsa den snart och se om den inte kan passa att även läsa för den yngre publiken i närheten även om han kanske är lite i yngsta laget. Återkommer med recension.

Sammanfattning av oktober

My Correspondances, Nina Chen, Mila Marquis collection - lucyp21 - Picasa-Webalben:

Jag hade i min vilda fantasi inbillat mig att jag skulle läsa ofantliga mängder böcker under oktober. Minst 20 stycken skulle det bli och min bästa vän skulle absolut vara läsfåtöljen. Nu har det inte blivit riktigt så som jag hade tänkt mig och jag har väl inte direkt läst mer än de månader som jag jobbar. 15 böcker är ändå ganska så bra, så jag ska inte klaga. Och läsfåtöljen har faktiskt haft sina mindre sköna dagar då ryggen och den inte riktigt gått ihop.

Här är i alla fall alla de böcker som jag har läst under oktober:

Bildresultat för en flicka kom till bagdadBildresultat för the jewels of manhattanBildresultat för den otursförföljde max crumblyBildresultat för pax: pestanBildresultat för pelle svanslös i amerikaBildresultat för de skandalösaBildresultat för högt spelBildresultat för flickan från tjugotaletBildresultat för karriär i ondskaBildresultat för den skrikande trappanBildresultat för the heist janet evanovichBildresultat för beyond the kingdoms chris colferBildresultat för opium för folketBildresultat för döden den bitterblekaBildresultat för queen of shadows

Kanske hinner jag också läsa ut Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane under dagen. Det bror lite på när jag får ändan ur och verkligen sätter mig och läser. Har ungefär 200 sidor kvar och det är absolut inte en omöjlighet på en kväll.

Min planering för månaden höll jag nästan inte alls. Bara fyra böcker tror jag var med där. Så det har blivit en väldigt stor blandning. Mest förvånande är nog att jag verkligen plockat upp en del riktigt gamla hyllvärmare och dessutom läst en del spökböcker. Passande men helt oavsiktligt. Blandningen har verkligen också varit väldigt stor - allt från barnböcker till spökböcker till deckare till fantasty och chicklitt. Väldigt stor blandning med andra ord. Bästa boken måste dessutom nämnas och det är egentligen bara Högt spel som varit riktigt, riktigt, riktigt bra. Sen en hel del som fått fyra i betyg.

Utifrån mina litterära mål:

 • Hur många olästa böcker står det nu i hyllan kan man undra, jag har ju faktiskt gjort en ganska stor röjning. 103 är det nu och det är en minskning från 115 förra månaden. Jag tror inte att jag har missat eller glömt någon bok och då är den siffran väldigt, väldigt bra. Snart 100....
 • En serie är avslutad i och med De skandalösa. Pax är läst så långt det går, och så är det några serier som jag bara har en utgiven bok kvar att läsa. Så okej...
 • Jag har också läst några nya författare, närmare bestämt fem om man räknar med Lee Goldberg som i och för sig bara är medförfattare till Janet Evanovich. Sen var det ju en hel del nya bekantskaper i Opium för folket men det är svårt att räkna.
 • Ja, det blev ju lite länsat i hyllan även den här månaden men jag kan inte säga exakt hur många titlar som försvann.
Utifrån mina utmaningar:
 • Inget stuket från boktolvan - det är bara att inse att det där med boktolva inte riktigt är min grej.
 • Ingen återknuten bekantskap från listan heller.
 • Jag har inte besökt några nya länder eller platser den här månaden. Känns som om jag befunnit mig ganska mycket i London, men det kan vara inbillning. Jo förresten - jag har ju varit på en visit i Indonesien den här månaden. Det räknas definitivt. Och så en hel bok i Irak var det visst också. Minnet är tydligen inte så bra just nu.
 • Kaosutmaningen var det visst också. Den är ju avklarad sedan ett antal månader och inget nytt har blivit avprickat.
Uppdatering 1/11:
Det blev så att jag läste ut Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane. Jag fick också under dagen hem Tjuren Ferdinand av Munro Leaf och kunde inte låta bli att läsa den också. Så sammanlagt blev det 17 böcker lästa i oktober.

Bildresultat för det är inte jag det är duBildresultat för tjuren ferdinand

Döden den bitterbleka av Anne-Marie SchjetleinDet är nu ett år sedan Andreas fru dog. Vardagen är inte lätt när man helt plötsligt har ensamt ansvar för två pojkar som ska växa upp utan en mamma. Samtidigt så ska karriären på sjukhuset fortsätta. Det är tur för Andreas att han har sin snälla granne Stina som hjälper han så mycket hon kan.
Samtidigt finns rädslan kvar, rädslan för vad Petra skulle kunna få för sig att göra mot hans söner. Så därför fortsätter Andreas att hålla tyst för polisen och samhället om vad som verkligen hände. 
Men så börjar det försvinna småpojkar från samhället. Pojkar som sen kommer in till Andreas på akuten och misstankarna om en pedofil växer sig starka.

Döden den bitterbleka

Jag fick frågan av författaren om jag ville läsa den här boken och utan att egentligen läsa på om den så svarade jag ja. Det enda jag visste var egentligen att det skulle vara en psykologisk thriller i sjukhusmiljö och samtidigt hade jag läst ganska så positivt om den. Det jag hade missat var att det skulle vara en fristående fortsättning på hennes första bok Döden kvittar det lika. Jag började ändå läsa för den skulle ju vara fristående.
Nu tycker jag tyvärr inte att den var sådär värst fristående utan hela tiden får man inblickar i vad som utspelat sig i den första boken utan att egentligen få så mycket så man helt förstod vad det handlade om. Det drar tyvärr ner ganska så mycket på min läsupplevelse av boken vilket är synd för annars hade jag förmodligen tyckt ganska så bra om den.
Det är också en ganska så kort bok med bara 300 sidor. De första 100 sidorna skulle jag vilja säga var ganska så onödiga för det hände egentligen ingenting alls mer än att vi fick bekanta oss lite med Andreas och med Stina. Efter de första 100 blev det sen betydligt mer fart och det är först då jag kommer in i historien. Och då blir det verkligen massor av fart och de sista 200 sidorna läser jag ut på en kväll.
Det positiva med boken är ändå karaktärerna tycker jag. Som läsare lär jag verkligen känna karaktärerna och det ganska så djupt. Framför allt kanske Stina och Andreas då men även en hel del andra karaktärer som Petra. Petra är det återkommande otäcka hotet som finns där lite i bakgrunden konstant.
Jag nöjer mig där tror jag. Det är en läsvärd historia och jag tror att om du har läst första delen så kommer du har betydligt mycket mer ut av den här boken än vad jag tyvärr hade. Sen måste det komma en fortsättning för slutet gav mer att önska.

Tack författaren och Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Döden den bitterbleka får 2+/5 i betyg av mig.

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Cdon.

2016-10-30

Några tankar en söndag


Happiness is a good book, comfy chair, hot cup of tea and a friend that won't talk while you're reading.:
 • Solsken... det här har varit en fantastisk vacker höstvecka. Solen har skinit nästan precis varje dag och det har varit precis lagom skön temperatur. Det negativa i det hela är att jag knappt har varit ute alls, utan istället suttit inne och läst massor med böcker.
 • Massor av böcker som sagt... Den här veckan har jag inte läst ut mindre än 5 böcker. Däremot har blogglusten minskat en aning. Det konkurrerar ut varandra lite vilket är synd. Tid finns för båda. Så vi får se hur allt blir nästa vecka.
 • November är här... eller i alla fall nästan. Jag är inne i min förhoppningsvis sista graviditetsmånad i och med den övergången. Nu känner jag mig mer än sprickfärdig och det börjar bli ordentligt drygt. Småplockar med lite här hemma men kan inte riktigt göra något ordentligt. Lite beror detta på maken som inte blir färdig till att göra sådana saker som jag inte kan göra och som i förlängningen också gör att jag inte kan göra det jag ska och kan göra. 
 • En sak jag har klurat lite på är att när man är precis så här i slutet av månaden, avslutar ett par böcker och inser att jag har två-tre dagar på mig att läsa ut ytterligare en bok för att förbättra månadsstatistiken. Är det någon mer som fungerar så? Istället för att plocka upp en bok som jag verkligen vill läsa letar jag i bokhyllorna efter något som är relativt kort och som jag är övertygad kommer att gå snabbt att läsa. I slutändan går det oftast inte så snabbt för det tar lite död på lusten. Så gjorde jag aldrig innan jag började blogga. Och så borde jag verkligen inte tänka. Jag vet men jag kan inte rå för det.
 • Den här veckan har det blivit ganska så mycket både film och tv-serie också. Detta är bra för det gör maken glad. Dessutom verkar det ju inte ta för mycket fokus från läsningen med tanke på mängden böcker jag också läst. Jag funderar lite på hur mycket jag ska skriva om det jag ser på. Ibland vill jag slänga iväg ett par ord om det men det blir sällan till en "riktig" recension. Är ni intresserad av att läsa mer om mina tankar av filmer/serier jag sett eller är det lagom med några ord när jag känner för det. Nu tittar jag ju oftast inte speciellt mycket över lag men det kanske blir mer i framtiden då det är ett lagom hjärndödande tidsfördriv. För tyvärr ser jag på det så krasst.
 • Halloween! I morgon är det dags för denna fantastiskt - väldigt ironiskt uttryckt - högtid. Jag är verkligen inte för denna kommersens högtid, och inte lockar ju det där med skräck heller. Ännu har vi inte haft några små som har knackat på dörren och gastat bus eller godis. Däremot hittade jag en ny variant som verkligen lockade mig:

Nu ska det snart lagas mat här hemma och kanske så ska vi just se på lite serier. Sen ska jag ägna några timmar av kvällen till att läsa Det är inte jag, det är du. Läsningen har absolut tagit sig en del i den. Ha en fortsatt trevlig söndag alla så syns vi nästa vecka...

En smakebit på søndag: Det är inte jag, det är duTydligen har en höstförkylning bestämt sig för att det vore hög tid att hoppa in i min kropp och irritera. Inte vad jag vill just nu... för helt ärligt pratar man om fel läge ofta, men just precis nu innan maratonuppgiften som kallas förlossning så undrar jag om det kan bli mer fel läge. Tur i alla fall att man är hemma och kan ta det lugnt och irritera sig ifred.
Men nu skulle det här inlägget handlar om att bjuda er på en liten smakbit ur vad jag läser. Som jag skrev både i fredags och i går så hade jag svårt för att bestämma mig för vad jag skulle läsa. Jag har väl egentligen inte bestämt mig helt ännu men jag har i alla fall påbörjat Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane. Ännu inte övertygad efter 40 sidor men några sidor till ska den i alla fall få. Alla andra verkar ju älska. Fler smakbitar än min hittar ni hos Mari på Flukten fra virkeligheten.

Min smakbit är tagen från sida 28-29 när Delia precis har friat till Paul och fått ja. De sitter nu på en pub och ska fira. Paul är vid bardisken och beställer.

Bildresultat för det är inte jag det är duHennes telefon vibrerade av ett sms. Paul. Hon tittade överraskat upp. Han såg oberörd ut och stoppade telefonen i fickan medan han beställde öl.
Delia log brett och fånigt, och kände en pil av glädje fara genom kroppen. Han hade behövt lite tid att vänja sig vid tanken, det var allt. Det fanns en romantiker inom honom. Hon drog med fingret och låste upp telefonen, skrev in sin kod - hennes födelsedag, Pauls födelsedag - och läste orden.
C. Det har hänt en grej med D och jag vill inte att du ska höra det från någon annan. Hon har friat. Vet inte vad jag ska göra. Ses imorgon? P Xx

2016-10-29

Varför så obeslutsam

Just nu borde jag skriva några recensioner - har fyra böcker utlästa som måste skrivas i alla fall några ord om. Men jag vill inte....
Jag har nu under loppet av bara några timmar - med lite sömn emellan - läst ut två böcker. Detta är ju på alla sätt och vis bra men nu vet jag verkligen inte alls vad jag känner för att läsa - för läsa vill jag...
Kanske borde jag försöka städa lite här hemma, för mamma kommer på middag ikväll. Men här är så rörigt av saker som tyvärr inte kan få inta sin plats än på grund av renovering så det blir bara jobbigt. Så istället gör jag ingenting...
Jag kan ju alltid försöka planera för november månads läsning, det är hög tid nu, men när jag går där inne bland bokhyllorna så vill jag läsa allt och inget samtidigt så än så länge har jag bara kommit på två titlar som lockar och som måste få bli uppskrivna på den kommande läsplaneringen...

Vela och måste och obeslutsamhet.... det är ungefär så min lördag ser ut. Ha en bra helg alla <3

Som bonus bjuder jag er på en gullig bild som jag hittat på pinterest.

pascal moguerou art - Google Search:

Nytt i hyllan: Oktober

Det där med att inte införskaffa så många nya böcker - som gick så bra i början av året - kan ha eskalerat en aning och numera kommer böckerna hem till mig ändå. Till mitt försvar har jag bara köpt böcker för 10 kronor så på det sättet gör det kanske inte så mycket. Men jag är också faktiskt ganska så duktig på att läsa de nya böckerna också.

Dessa två har jag köpt och tyvärr inte hunnit läsa:

Bildresultat för the lake house kate mortonBildresultat för the girl on the train book cover

Oj, jag hade visst köpt en bok till på bokus:

Bildresultat för pestan

Och så en massa recensionsexemplar:

Den otursförföljde Max Crumbly #1: Skolans hjälte (inbunden)Högt spel (inbunden)Karriär i ondska (inbunden)Opium för folket (häftad)Döden den bitterbleka (inbunden)I ekens tecken (inbunden)Falkens döttrar (inbunden)

Av tio nya böcker har jag i alla fall läst sex och det kan väl vara godkänt. Bara fyra kvar med andra ord. Nu är ju i och för sig inte månaden helt slut heller och jag väntar faktiskt på något recensionsexemplar men kommer det på måndag så får jag väl räkna in det i nästa månads nytt i hyllan inlägg. För övrigt vill jag tacka alla snälla förlag som skickar böcker till mig. De inblandade är Modernista, Gilla böcker/Lilla piratförlaget, Wahlström o Widstrand, Kartago, Bokfabriken och Historiska media. Tack, tack....

2016-10-28

Läsa i helgen

Sitter och klurar lite på vad jag vill läsa nu i helgen. Förra helgens planering gick rakt åt skogen så nu behöver jag se om jag inte kan få till det lite bättre den här helgen. Två titlar vet jag definitivt att jag kommer ägna mig åt och förhoppningsvis äen läsa ut men den tredje är betydligt mera osäker. Har fått hem ett par recex som jag inte frågat efter och jag vet inte om jag ska läsa något av dem, men jag är inte alls sugen på dem just nu. Får väl helt enkelt se. Här kommer lite alternativ på läsning i alla fall.

Dessa två hoppas jag hinna läsa klart, har bara lite kvar i båda:

Bildresultat för döden den bitterblekaBildresultat för queen of shadows

Här kommer lite alternativ på en tredje titel som jag bör kunna hinna påbörja:

Bildresultat för ekens döttrarBildresultat för falkens döttrarBildresultat för an author's odyssey

Jag bara måste prata om choklad

Okej - jag vet att det här är en bokblogg och därför först och främst ska handla om just böcker. Men så ibland råkar man snubbla in på sidoämnen och det här inlägget blir ett sådant - dock med en liten, liten koppling till bokvärlden. Och vi kan väl helt enkelt börja där...

Ni vet väl alla vem Willy Wonka är skulle jag tro. Om ni mot förmodan inte gör det så är det ju fabrikören i Chokladfabriken som figurerar i Kalle och Chokladfabriken av Roald Dahl. När jag läser den boken och ser den filmen så går det inte att låta bli att bli extremt sugen på choklad. Detta trots att jag faktiskt inte är en chokladälskare av rang. Blir lite okvinnlig just där känner jag men jag är absolut inte en sådan människa som måste ha massor av choklad minst en gång i månaden. Men nu under graviditeten är det lite annorlunda. Suget har ökat lite.
Men tillbaka till Wonka. För visst inbillar man sig att hans choklader inte bara är fantastiskt goda, de ser också fantastiskt bra och lockande ut i sina fina omslagspapper. Och nu till kärnan i detta väldigt förvirrande inlägg. Jag var och handlade idag. Och man måste faktiskt inte bara köpa boken utifrån dess vackra omslag. Man kan faktiskt också köpa choklad utifrån dess vackra omslag - choklad som dessutom får mig att tänka extremt mycket på herr Wonka och alla hans fantastiska chokladkakor. Om den är god undrar ni säkert nu...? Jag vet inte, för jag vet inte om jag vill öppna förpackningen.Ny tv-serie

Började titta lite på en ny serie i går. Det bara blev så när jag var nere hos mamma och pappa på lite mat. Det var Lethal Weapon-serien, vilken jag måste säga överraskade mig väldigt positivt. Den var både rolig och spännande och jag tycker att de samtidigt som de gjort något eget av det behållit originalkaraktärernas personligheter och relation mellan varandra. Jag får nog verkligen se till att titta vidare.

Lethal Weapon Poster

2016-10-27

Opium för folket av Anna LindmanFör ett tag sedan fick jag ett mail från Kartago förlag där jag fick frågan om jag ville läsa och recensera ett seriealbum som de släppte nu - ett album om religion. Så här beskrev de boken:

Boken Opium för folket - berättelser om hur religion kan påverka en människas liv

I serier, bilder, text och samtal tas läsaren med på en inre resa som handlar om magiskt tänkande, religiös påverkan, flykt undan tvång och förtryck och inte minst en längtan efter hopp och mening.

32790279

Jag är väldigt intresserad av religion och dess förmåga att genom alla tider påverka människan, hur man kan skylla allt på religionen och om vi människor verkligen är så olika trots att vi tror på olika gudar, eller använder olika namn på dem. Egentligen är det väl inte så konstigt att jag funderat en hel del på de här frågorna med tanke på att jag har en mamma som i alla år har jobbat i svenska kyrkan. Trots det kan jag inte påstå att jag har fått en speciellt kristen uppfostran - eller inte alls egentligen. Det har egentligen mest handlat om att vi har fått lära oss alla människors lika värde, vilket jag ser som grundstenen i tron.
Tillbaka till boken. Det var med stort intresse jag började läsa. Boken är uppdelad i olika serier och texter precis som förlaget lovade och dessa berör allt vad man kan räkna in i samtal om religion. Det är inte bara de stora religionerna som kristendom, judendom och islam som får ta plats, det är även de mindre som sekter, pingstkyrkan, ateism och satanism för att nämna några. Mellan serierna som får ta störst plats så får vi följa med på ett samtal mellan religionsjournalisten och bokens redaktör Anna Lindman och några andra personer från olika åskådningar där de samtalar om sex i religionen, våld, hopp och mycket mer.
Jag trodde kanske när jag började läsa att det var serierna jag skulle ha störst utbyte av. Men så fel jag hade. De där samtalet som med jämna mellanrum dyker upp är så intressanta och väcker så väldigt många funderingar hos mig. De visar så tydligt för mig vad religion är - egentligen bara en massa personliga tolkningar utifrån texter som hela tiden förändras utifrån samhällets framskridande. Ja Bibeln är text 2000 år gammal, men den är långt ifrån statisk i sitt utförande. Människan är expert på att tolka allt man läser och hör så att det ska passa en själv bäst. Utifrån sina egna tolkningar lever man sen sitt liv. Det finns väl egentligen ingenting som är rätt och fel även om en del tolkningar kan bli väldigt farliga när de går över i fanatism. ´Den där lilla, lilla delen av religionen som tyvärr påverkar väldigt många människor på ett negativt sätt i dagens samhälle.
Nu hamnar jag på avvägar igen - en recension av det lästa ska det vara. Men det lästa är som ni förstår väldigt intressant och ger mig väldigt många tankar och jag vill väldigt gärna trycka den här boken i händerna på min mamma, kanske i händerna på de konfirmander hon jobbar med för tillfället och i framtiden och så skulle jag vilja hoppa in i skolan och trycka den i händerna på elever på högstadiet och gymnasiet som studerar religion. För jag tror att den kan väcka många intressanta samtal.
Sen ska jag inte säga att jag älskar den här boken villkorslöst. Där finns en del serier som jag i ärlighetens namn inte ens förstår och får ut något av och som jag tillslut mer eller mindre skummar. Men den ger en bra inblick och det är ju inte så att man måste läsa denna från pärm till pärm. Läs ett stycke, väck en fråga och diskutera. Det är det jag vill ta med mig från den här boken. För oavsett vilken åskådning du själv har så tror jag att det är viktigt att diskutera de här frågorna. I grund och botten handlar det egentligen inte enbart om religion, det handlar om hur man väljer att se på livet och var man växer som människa.

Det här blev minst sagt en annorlunda recension, men det behövde det få bli. Kanske har jag svamlat en himla massa men i grund och botten vill jag bara uppmana er att någon gång plocka upp en sådan här bok - en bok som väcker tankar och som får dig att vilja diskutera och filosofera.

Några av alla de som är delaktiga i boken är: Aron Flam, Nina Hemmingsson, Nadia Jebril, Elin Lucassi och Jan Stenmark. De är många fler så spana in det på Kartagos hemsida.

Opium för folket får 4/5 i betyg av mig - i den mån det nu går att sätta betyg på en sådan här bok.

Tack Kartago för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Bokus.

Veckans bokbloggsfråga: v 43

Det här med att blogga är så j*vla roligt. Ursäkta det fina språket. Men det är sant. Och det är just det där med varför jag bloggar som veckans bokbloggsfråga hos Barnboksbloggen handlar om idag. 

Veckans bokbloggsfragaVad har ditt bloggande gett dig? Kanske har du fått möjlighet att uppleva saker som du inte skulle fått göra utan bloggen, t ex delta i tv-program, tidningsartiklar mässor eller andra arrengeman. Eller kanske har du berikats på andra sätt, blivit bättre på att uttrycka dig själv, stå upp för dig själv eller liknande. Berätta fritt om det som din blogg har medfört.

Bloggen har gett mig massor, framför allt kanske i form av positiv energi och en fritidssysselsättning som jag verkligen har klarat av att hålla fast vid vilket jag aldrig trodde när jag skrev mitt första blogginlägg nästan 5 år tillbaka i tiden. Det finns egentligen inget stopp på vad jag har fått uppleva tack vare att jag började lite trevande då för så länge sedan. Först och främst har bloggen hjälpt mig att vidga mitt läsande. Jag läser betydligt mycket mer brett nu än vad jag gjorde då. Jag är egentligen inte feg för att prova nya saker och hela tiden lär jag mig något nytt. Jag har fått en plattform att prata böcker vilket jag absolut inte hade innan. Sen kan det ju hända att plånboken och boytan har drabbats negativt av det hela, men det lotsas vi inte om.
Sen är det ju alla de där människorna som jag kanske inte mött men som jag på något sätt ändå känner att jag nu faktiskt känner lite grann. Och det känns väldigt positivt för en människa som i vanliga fall inte har det jättelätt med att söka nya sociala relationer och som ofta känner sig lite malplacerad. Men jag har inte bara träffat er på nätet - vissa av er har jag ju också fått äran att träffa i verkliga livet och bara det har varit stort. För bokmässan är här ett kapitel helt för sig själv i awesomeness. Inte nog med att jag förmodligen aldrig tagit mig till Göteborg för den här fantastiska mässan utan bloggen, jag hade heller aldrig fått vara delaktig i mässan så där lite bakom kulisserna som jag var det året då jag fick vara ambassadör för mässan. Det var också då jag träffade många nya bekantskaper, fick vara med på tv och prata om böcker och träffa massor av spännande författare som jag aldrig hade träffat annars. 
Och så är det den lilla grejen med självförtroende. I och med bloggen har jag faktiskt lite hittat mig själv. Det låter kanske konstigt men jag har hittat en plats där jag kan vara lugn, en plats där jag får utvecklas och faktiskt få utforska den där nörden som jag innerst inne är men aldrig riktigt vågat vara fullt ut. Det jag har att säga är faktiskt kanske inte sådär värst tokigt i alla fall, jag litar mer på att någon faktiskt kan vara intresserad av att lyssna på det jag vill förmedla och säga. Eller det visar i alla fall besöksstatistiken på och det är jätteroligt. 

Så som avslutning skickar jag ett jätte hjärta till både bloggen, men framför allt alla människor runt omkring som gör att jag vill fortsätta skriva och läsa. All kärlek till er och till era kommentarer. Som vanligt är det bara jag som måste bli lite bättre på att själv kommentera. 

Bildresultat för hjärta

Slutligen vill jag bara prata lite om framtiden. Som ni kanske vet så kommer det ju komma ett litet tillskott till familjen här hemma om ungefär en månad. Jag vet inte hur mycket bloggande det kommer bli då men givetvis hoppas jag att bloggen får fortsätta att växa och få kärlek. Oavsett om det kanske kommer att bli lite tystare här i framtiden så hoppas jag i alla fall att bloggen inte kommer att försvinna. Mina planer ser i alla fall inte ut så. Lite tid ska jag väl ha över i alla fall. Sen kommer den kanske skifta lite i innehåll periodvis men det får ni stå ut med.

November månads bokutgivning

Det börjar bli dags att kolla lite på vad det kommer ut för böcker i november. Nu börjar det lugna ner sig lite med utgivningen men fortfarande finns det en del böcker som jag absolut är nyfiken på. Här kommer de...

Atlantis Bokförlag:


Klicka för större bild - Maigret på semesterKlicka för större bild - Maigret på nattklubbKlicka för större bild - Min vän Maigret

Dessa tre böcker om Maigret av Georges Simenon är nyöversättningar av någon gammal klassisk deckarserie. Jag lockas helt klart av omslagen som är så där underbart klassiska. Egentligen kan jag bara skylla på omslagen för i övrigt vet jag typ ingenting. Men visst får man vara lite ytlig ibland.


Beskrvning från förlaget:
Georges Simenons älskade och vid det här laget klassiska kommissarie Maigret-böcker har varit svåra att få tag på men från och med i höst kommer tre titlar per säsong att ges ut av Atlantis. De första tre, Maigret på semesterMaigret på nattklubb ochMin vän Maigret, räknas av många till de bästa och är alla i Gunnel Vallquists stilrena översättning.
Det är ett av de sällsynta tillfällen då Maigret har förmåtts att koppla av från tjänsten. Allt ser ut att arta sig på bästa sätt för honom, den lilla bretagnska kuststad där han vistas är ett paradis och musslorna är delikata. Men redan andra dagen läggs madame Maigret in på sjukhus i en hastigt påkommen blindtarmsinflammation. Under följande dagar försöker Maigret fördriva tiden med sjukhusbesök, långa ensliga promenader och ymnigt förtärande av traktens förrädiska vin. En lapp, som smugglats hemligt till honom på sjukhuset och som meddelar att en ung flicka där är hotad till livet, får honom emellertid att lystra. När flickan strax därefter dör under egendomliga omständigheter får Maigret ett tacksamt tillfälle att gripa sig an en mordhistoria, som visar sig vara ett av de mest svårlösta problem han ställts inför under sin långa tjänst. 

Albert Bonniers förlag

Advokaten

John Grisham är en sådan där författare som jag läste massor av när jag var yngre. Han var faktiskt till och med en av de första vuxenförfattarna jag över huvud taget läste. Så mina ögon öppnas alltid lite extra när jag ser att han kommer med en ny bok och sen blir det tyvärr sällan mer av det. 

Beskrivning från förlaget:
Sebastian Rudd är ingen vanlig advokat. Han är en enstöring som driver firman från baksätet på sin skottsäkra van – komplett utrustad med vapen, läderstolar och en bar. Chauffören agerar även hans livvakt, notarie och caddie. Rudd är en arbetsnarkoman med sömnsvårigheter som en gång i månaden tar en drink med sin exfru för att diskutera vårdnaden om deras sjuårige son. 

Han tar sig an klienter som andra advokater inte skulle ta i med tång – däribland en ökänd brottsling som sitter i dödscell och en missbrukare som sägs vara medlem i en satanistisk sekt och anklagas för mordet på två små flickor. Sin hårda framtoning till trots är Rudd driven av rättvisa, även om han har sin egen, inte helt moraliska, uppfattning om hur den skipas. 

När Rudd, som på fritiden agerar manager åt en kampsportare, tar med sonen på en matchkväll brakar helvetet lös. Plötsligt befinner sig Rudd i en farlig katt-och-råtta-lek som fullkomligt bakbinder honom.

Bokfabriken

De bortglömda (inbunden)

Baldacci är och förblir min favoritförfattare när det kommer till snabba amerikanska thrillers. Lättläst, spännande och underhållande. Just den här serien om John Puller verkar jag också vara i fas med vilket inte alltid händer. Första boken heter Dagen noll och står läst i bokhyllan. 

Beskrivning från Bokus:
Krigshjälten John Puller är den skickligaste utredaren i den amerikanska arméns kriminalpolis, och alla förlitar sig på att han ska lösa de svåraste fallen som nationen ställs inför. Nu får Puller ett nytt fall - och det är personligt. 

Pullers faster hittas död i turiststaden Paradise i Florida. Den lokala polisen förklarar hennes död som en tragisk olycka, men precis innan hon dog skickade hon ett brev till Pullers far. I brevet berättar hon att skenet bedrar, och att ett mörker döljer sig under Paradise vackra yta. Puller blir alltmer övertygad om att hennes död inte var en olycka. Han misstänker att stadens palmer och kritvita sandstränder döljer en konspiration så chockerande att vissa är beredda att gå hur långt som helst för att hålla sanningen undangömd.

Printz Publishing


En julbok,,, Jag vill läsa.... Helt ärligt vill jag läsa massor av böcker på temat och när det nu kommer en ut en på svenska så kan jag inte låta bli att sukta lite. 

Beskrivning från förlaget:
Det har gått sexton år sedan Asta lämnade Irland med ett krossat hjärta och ett barn i magen. Tillsammans med dottern Kitty trivs hon bra med livet i London men när hennes chef, den snygga tidningsmogulen Conan, vill att hon undersöker en gråtande madonnastaty i sin gamla hemby tvingas hon tillbaka till sin hemby Tobercree.
Det som skulle bli en snabbvisit blir plötsligt något helt annat när en vinterstorm sveper in över Irland. Och samtidigt som Asta måste lösa mysteriet med madonnan och återknyta kontakten med sin excentriska familj, dyker den mystiske Jake upp. Att något klickar mellan dem är uppenbart, men går det verkligen att tina upp ett hjärta som varit fruset i så många år?

Berghs förlag:


Tredje och kanske sista delen i Sagan om Turid. Den här boken vill jag väldigt, väldigt, väldigt gärna läsa. Jag måste ju se hur det ska gå för Turid på sin resa. Så spännande. Jag gillar också att böckerna har kommit ut relativt tätt vilket gör att jag inte glömmer en massa mellan varven vilket annars är ett ganska så vanligt fenomen för mig.

Beskrivning från förlaget:
Turids resa går över irernas rike. Mot bergen skulle hon, det sa Holme. Men var ligger bergen? Tillsammans med Frode och Unna färdas Turid till Dyflin, irernas stora handelsby. Där möter hon de nordmän som slagit sig ner på den gröna ön. Hon får också uppleva irernas gudinnor. En av dem är mild, men en annan krigisk, långt från något Turid tidigare mött. Är det här, i irernas rike, som hennes resa ska avslutas?


En till Rainbow Rowell bok och dessutom en som har fått väldigt bra kritik på booktube. Jag vill absolut läsa denna bok som är fanfiction på fanfiction typ. Det är i alla fall romanen som Cath i Fangirl skriver på som fanfiction. Kul inriktning på en bok.

Beskrivning från förlaget:
Sinom Snow, "den utvalde", ska rädda hela magikervärlden från en magislukande varelse. Han känner sig dock allt annat än utvald när han undviks av sin mentor och dumpas av sin flickvän. Samtidigt upptar ärkefienden och rumskamraten, vampyren Baz, allt större del av hans tankar och tid.

Bookmark förlag

Wild_Fangad_3D

Jag läste första delen i den här serien - Utvald - på typ några timmar. Det var en riktig slukarbok och därför är jag ju mer än lovligt nyfiken på del två. Inte varje dag jag suktar efter en romance bok men den här är en av dem jag vill läsa.

Beskrivning från förlaget:
ERICAS nätbutik har gjort succé och hon har fått skinn på näsan i den glamorösa affärsvärlden.
Samtidigt har hon öppnat sitt hjärta för Blake och bestämt sig för att inte låta någonting komma mellan dem – även om det innebär att ge honom mer kontroll i sovrummet.
Men när demoner från Ericas förflutna kommer i kapp och hotar såväl deras liv som kärlek fattar hon ett beslut som kan komma att förändra allt.
Vem kan man egentligen lita på i en värld där alla vill lyckas, till vilket pris som helst?