2012-08-30

Två avslut

För första gången på mycket länge är jag helt mellan böcker. Detta eftersom jag både lyssnade klart på Själakistan och läste ut En man som heter Ove igår. Jag brukar ha svårt att gå och lägga mig utan åtminstånne läsa 2 sidor ur en ny bok, men en dunderhuvudvärk igår gjorde att jag skippade det. Men idag när jag kommer hem från jobbet (och biblioteket) ska jag ta mig an Duff McKagan's It not Easy (och andra lögner).

2012-08-28

Det ögat inte ser

Tar en paus i läsandet av En man som heter Ove och tänkte ge mig in på att skriva en liten recension. Det har det inte blivit så många av den senaste tiden (kanske för att jag läst chockerande lite). Boken jag läste ut i söndags var i alla fall Det ögat inte ser av Lee Child. Ytterligare en Jack Reacher-bok att lägga till handlingen och återigen tycker jag att det är en läsvärd bok.

Den här gången är Reacher i New York och sitter på tunnelbanan mitt i natten. Det är inte många människor i vagnen han åker, men en kvinna verkar väldigt misstänksam. Hon fyller nämligen alla kristerierna som finns på listan över hur man känner igen en självmordsbombare. Efter lite funderande bestämmer sig Reacher för att ingripa och trots att det inte riktigt blir som han hade tänkt sig så är han inblandad i en riktig härva som både involverar politisk makt och försvunna bevis. Allt i sann Reacher anda.

Det här är en helt okej bok, även om det inte är den bästa Child har skrivit. Det är full fart från början till slut och jag älskar hur författaren avslutar sina kapitel, inte med en cliffhanger utan med en liten hint om vad som faktiskt kommer att hända i framtiden. Detta håller uppe spänningen minst lika bra som en cliffhanger. Språket är väldigt lätt, även om jag upplever det som lite speciellt. Det är väldigt korta, men informativa meningar. Inget vackert över det precis men gillar det endå (även om det tar ett tag att komma in i.
Detta är en bok jag kan rekomendera som lite lagom spännande underhållning där det alltid händer nya saker.

Som en liten parantes kan jag säga att omslaget är väldigt bra. Det har lite 3D effekt som tyvärr försvinner på bilden. Men "guldet" i författarens namn skavs tyvärr av väldigt lätt och det retar mig.

Tack Ponto pocket för recensionsexemplaret.

2012-08-27

Inspiration

Efter en mycket bra föreläsning om hälsa i förra veckan väcktes lite inspiration till att själv sätta igång att röra sig igen efter ett bedrövligt år med visst antal kilo plus. Idag fanns så äntligen tiden till att ut och gå. Med Själakistan i öronen och motionsskorna på så blev det en promenad på ca 40 minuter. Lite nöjd med mig själv är jag och boken var bra. Men nu ska jag koka mig en kopp te och läsa om Ove istället.

2012-08-24

Födelsedagstävling

Det är alltid trevligt när det firas födelsedagar runt om i bloggvärlden. Denna gången är det fiktiviteter som fyller år och det firar hon med en trevlig liten födelsedagsenkät.

Vilken var din bästa bok i sommar?
Jag läste Nya Kontakter av Sophie Kinsella och älskade. Skrattade så jag trodde jag skulle bli exploder. Ruskigt pinsamt men väldigt befriande.

Vad ser du fram emot att läsa i höst?
The Casual Vacancy av Rowling toppar denna lista alla gånger. Sjukt höga förväntningar.

Har du planerat något läsprojekt i höst?
Jag ska vara med i 3på3 utmaningen och läsa tre böcker av Robyn Young med Brödraskapet som början. Sen bara måste jag läsa Bilbo innan det blir att gå på bio i december.

Finns det någon av dig ännu okänd författare som du skulle vilja stifta bekantskap med i höst?
Kristina Ohlsson Askungar står fortfarande oläst i hyllan och måste bara läsas i höst. Sen har jag dessutom tänkt bekanta mig med Gillian Flynn. Dark Places ligger och ropar på mig här brevid.

Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket?
Har man tidigar inte läst böckerna om Stephanie Plum så är det en varm rekomendation. Men Janet Evanovich har skrivit flera böcker, bland annat tillsammans med Charlotte Hughes. Dessa böcker heter bland annat Full House och Full Bloom och är vansinnigt roliga. För lite roligt behöver vi väl alla när mörkret smyger sig närmare.

Stort grattis till Fiktiviteter och tack för en rolig tävling och en fantastisk blogg.

2012-08-22

Torka trots regn

Just nu lider jag av lästorka, bloggtorka, motionstorka och torka i allmänhet. Efter en mycket positiv start på termin så kom helt plötsligt verkligheten tillbaka till en och det blev inte riktigt lika roligt längre. Men förhoppningsvis vänder allt snart igen.

2012-08-20

Agent 007 med rätt att döda


1997 gjordes en studie av James Bond i det engelska magasinet Men's Health och om han verkligen lever för alltid. Resultatet blev att antingen borde han vara död eller döende, paranoid, impotent och alkoholiserad.
Enligt en psykologisk profil som gjordes så borde Bond vara känslomässigt hämmad psykopat som lider av posttraumatisk stress. Den dagliga alkoholkonsumtionen har medfört att han inte längre klarar av att sköta sitt jobb. Spriten lär också ha lett till häftiga lynnesutbrott och ett krympande könsorgan. Alkoholen har dessutom skadat hans lever så att den inte klarar av att bryta ner östrogenet och som en följd av detta har Bond börjat få bröst och är impotent.
Hans sexuella utsvävningar har också ökat risken att han lider av en mängd könssjukdomar.
Hämtat ur Dubbelsidiga dassboken


Trots allt detta kan jag inte låta bli att älska min 007, med Sean Connery och Daniel Craig i spetsen över Bond- skådespelare. Jag har också köpt in många av de gamla böckerna i otroligt fina omslag. Tyvärr har jag inte hunnit läsa dessa, men jag kommer att hinna - tro mig.
Många vet väl att författaren till allas vår Bond är Ian Flemming, men jag fick en chock för ett tag sedan när jag satt och bläddrade bland alla böcker på Book Depository och fick se att det kommit en ny James Bond-bok, Carte Blanche, och denna gången var Jeffery Deaver författare - en författare jag läst mycket av. Klick, klick och sen låg den hemma i brevlådan.

Handlingen är enkelt. James Bond - agent i Brittiska rikets tjänst - ska rädda världen. Eller i alla fall 1000-tals människor som kommer att dö på fredag -  bara fem dagar bort. Räddningsaktionen går från Serbien till London till Syd Afrika och allt i ett typiskt James Bond-tempo.

Nu är ju frågorna? Lyckas Deaver med att återberätta en legend? Vad tyckte jag om boken?

Jag kan säga att visst lyckas Deaver med att skriva om Bond och han lyckas med konststycket att göra honom mer mänsklig samtidigt som han fortfarande får vara Bond. Visst dricker han något varje dag och visst slår han sig i slang med vackra kvinnor, men han blir inte riktigt en lika stor mansgris som man kan uppleva honom i filmerna ibland. Och han är inte ofelbar utan kan faktiskt missa ett skott.
Däremot upplever jag boken som relativt svår - i alla fall i början. Läste den på engelska och den innehåller en hel del svåra ord och en mängd förkortningar. Till och med så många förkortningar så att det finns ett uppslags i slutet med vad alla förkortningar betyder - men det läser i alla fall inte jag. Det var till och med ett tag så jag funderade på att lägga undan boken. Tillslut är jag glad att jag inte gjorde det - för det blev trots allt en riktigt bra läsupplevelse.

2012-08-18

Oväntat besök på Star Street

Marian Keyes har en förmåga att skriva vansinnigt roligt och det är det jag tänker på först och främst när jag plockar upp hennes böcker. Men gång på gång blir jag förvånad när jag upptäcker det djup som finns i hennes böcker. Hon tar upp och beskriver människors olika liv på ett fantastiskt sätt utan att det för den sakens skull blir jobbigt att läsa om det. Istället för det ytliga som jag förvänta mig lämnas jag varje gång berörd.

Oväntat besök på Star Street är absolut inget undantag. Det börjar enkelt. Någon flyttar in på Star Street, någon som inte kan ses eller höras med som genomsyrar hela berättelsen. Någon som följer de människor som bor där i deras liv. Vi får möta Katy, 40 år, jobbar i musikbrachen utan att egentligen gilla musik. Connoll är ihop med Katy men som jobbar på tok för mycket och som därför inte riktigt lever upp till Katys förväntningar.
I lägenheten under Katy bor polackerna Jan och Andrej med sin väldigt jobbiga inneboende Lydia. Lydia som vägrar att hjälpa till med disken och som bara säger elaka saker.
Gemima bor ytterligare ett steg ner tillsammans med Gramse. Gemima är 80 år gammal och märker mycket tydligt att det är någon som har flyttat in. Hur kan hon känna av detta väsen. Hos Gemima befinner sig också Fionn, hennes fosterson, som är i Dublin för att spela in ett trädgårdsprogram.
Längst ner bor Matt och Mave. Deras hjärtan slår som ett och de är gjorda för varandra.

Allt verkar väldigt ytligt till en början men desto längre historien går desto djupare blir den. Vi får lära känna invånarna på Star Street, en inblick som inte visar sig vara fullt så enkelt som jag till en början tror.

Jag tycker mycket om den här boken, precis som Marian Keyes tidigare. Jag gillar att jag egentligen inte vet någonting även om jag kan gissa personernas mörkaste hemligheter. Det är en bok som innehåller mycket förtvivlan och rädsla men som ändå gör mig glad.


Ber om visst överseende när det gäller stavningen på namnen eftersom jag har lyssnat på boken.

2012-08-17

Bokbloggsjerka 17-20 augusti

Denna veckan undrar Annika: hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande.

Jag har inte haft för vana att anteckna medans jag läser (med undantag för facklitteratur). Känner att läsningen lätt blir lite hackig då. Men ibland sedan jag skapade bloggen har jag känt ett större behov av att komma ihåg saker som varit intressanta eller bra och därför har jag numera en liten anteckningsbok och en speciell sorts extra skrivvänlig penna liggandes brevid datorn. Där i skriver jag om allt mellan himmel och jord som jag känner kan vara relevant för bloggen, vilka recensioner jag har att skriva, böcker jag är intresserad av att läsa eller något citat någon enstaka gång. Men det blir för det mesta mellan läsningen jag skriver i den och inte medans jag läser.

2012-08-16

När ska jag läsa igen

OS är slut och jag har nu kommit in i jobbet igen. Då tycker i alla fall jag att rutinerna borde återgå till det normala. Komma hem, laga mat och läsa. Men nej då inta alls. Visst kommer jag hem. Och mat blir det också förhoppningsvis även om motivationen saknas helt och jag hellre äter skräp. Och inte blir det läst. Igår lyckades jag bara läsa 20 sidor innan jag somnade på soffan klockan tjugo över åtta. Vaknade till strax innan nio och tänkte att nu kan jag läsa. I ställe hamnade jag framför datorn och slösurfade innan jag halv tio gick och la mig i sängen. Lyckad läsa ytterligare 10 sidor men sen sov jag igen. Nu är jag trött på det här. Trött på att vara trött och trött på att inte läsa. Månaden bokskörd hittills är uppe i ynka 2 böcker ock då var en av dem en ljudbok.

2012-08-15

Tre på Tre utmaning

Tänkte att jag skulle ta och vara med i Pocketlovers Tre på Tre utmaning. En utmaning som går ut på att läsa tre böcker som har någonting gemensamt, och detta under tre månaders tid. Jag tänkte jag skulle kombinera min lista lite. Ska nämligen läsa både hyllvärmare och triologi (och givetvis då av samma författare).

Brödraskapet och Korståg av Robyn Young har länge stått i min bokhylla och samlat damm trots att det är böcker som lockar mig. Därför tänkte jag att det vore ett ypperligt tillfälle att läsa denna triologi nu. Den sista boken Rekviem har jag inte i min hylla, men får väl på något sätt se till att införskaffa den. Beroende om de två första böckerna är bra kanske jag till och med köper den (troligt i vilket fall som).

BrödraskapetKorstågRekviem

Dag 30


30 days of books - Your favourite book of all times

För första gången kommer 30 days of books och 30 days of Harry Potter ingeragera. För jag kan faktiskt inte komma på någon annan absolut favorit förrutom om Harry. Visst har jag läst många bra böcker men Harry Potter (vilken som faktiskt) slår det mesta. Och får jag bara välja en så blir det Harry Potter och de vises sten.

30 days of Harry Potter - Favourite spell

Accio nycklarna, accio mobilen, accio det där viktiga brevet som skulle vara skickat igår. När man är lite smått tankspridd och lever i en organiserad oorganiserade röra så hade det definitivt inte varit helt fel att bemästra en trollformel som kan få borttappade saker att komma till en. Hade definitivt sparat både energi och tid.

2012-08-14

Dag 29


30 days of books - A book everyone hated but you liked

Eftersom jag inte är så gammal i det här som heter bloggvärlden och inte heller tidigare lyssnat så mycket till vad folk tycker om olika böcker så har jag väldigt svårt att svara på den här frågan. Kan faktiskt inte komma på en enda bok just nu.

30 days of Harry Potter - Favourite Hogearts potrait

Tjocka damen är helt enkelt underbar. Framför allt det filmklippet när hon ska försöka sjunga så hög ton så att hon spräcker ett glas. Man kan inte annat än skratta.2012-08-13

Tematrio - Titelefternamn

Denna veckan vill Lyran att vi berättar om en roman/novell/text med ett efternamn i titlen! Det visade sig inte vara jättelätt om man inte räknar in Harry Potter vilka jag har dubletter av nästan alla. Men 3 lyckades skrapa ihop.

1. Jag lyckades trolla in Janet Evanovich på den här punkten. Mellan nummer-böckerna (hoppas ni förstår vad jag menar) så har Evanovich skrivit korta noveller. Dessa heter alla något på Plum vilket är underbara Stephanies efternamn. Den bok jag har hemma är Plum Lovin' och den utspelar sig under alla hjärtansdag-helgen.

2. Affären Scarletti är en Robert Ludlum thriller. Jag har läst och har för mig att jag tyckte om den. Men tyvärr har jag inget minne av vad den handlade om. Något med 2:a världskriget har jag för mig.

3. Shakespears hemlighet av Jennifer Lee Carell köpte jag mest för att den var otroligt vacker samt att baksidan verkade lovande. Tyvärr föll den mig inte i smaken alls. Långsam, rip off på Da Vinci-koden och liknande böcker.

Dag 28


30 days of books - Favourite titel

Jag gillar titlen From Notthing Hill with lova... actually av Ali McNamara. Jag gillar hur den anspelar på filmer och att det faktiskt hänger ihop med innehållet. Men favorittitel kan jag inte säga att det är. För det tror jag faktiskt inte att jag har någon. Men jag gillar absolut också titlarna av MaryJanice Davidson, Undead and unwead, Undead and Unemployed osv. Har ni inte läst dessa böcker så kan jag rekomendera. Lite lagom småroliga böcker som är en blandning mellan vampyrer och chick-litt.

From Notting Hill with Love... ActuallyUndead and Unworthy

30 days of Harry Potter - Favourite death eater

I det här fallet är det Snape alla gånger. För jag räknar honom som death eater även om man kan vara lite fundersam övre vilken sida han står på ibland. Och som jag tror jag har skrivit tidigare så beror det mycket på Alan Rickmans underbara insats i filmerna.

2012-08-12

Nej älskling det är inte nya böcker...

... du ser väl att de är gamla!

Jag har varit på loppis igen. Och åter igen kom jag hem med ett gäng böcker. Till sambons stora förtvivlan och nu får jag snart hålla med honom för nu börjar faktiskt bokhylleplatserna ta slut. Men istället för att sluta köpa böcker tycker jag det är bättre att helt enkelt köpa en ny bokhylla.

Denna gången fick följande böcker följa med hem:

Harlan Coben är en riktig favoritförfattare så Berätta inte för någon fick givetvis följa med hem. Även klassikern 1984 av George Orwell fick följa med hem eftersom jag varit sugen på att läsa den ett tag. Vet inte riktigt om det är något för mig men väl värd ett försök i alla fall.

Ytterligare en Agatha Christie bok hittaded jag, Mordet i Prästgården. Och slutligen Vargbröder av Michelle Paver.

Sen har jag tidigare i veckan fått hem två recensionsexemplar av Ponto pocket. Det ögat inte ser av Lee Child och It's so easy (och andra lögner) av Duff McKagan. Definitivt spännande läsning. Tackar, tackar.
Dag 27


30 days of books - The most suprising plot, twist or ending

Jag har läst det mesta av Marina Keyes och Är det någon där är inget undantag. Och det hela började bra, inget ovanligt alls. VI får följa Anna Welch när hon ligger hemma i soffan hos sina föräldrar och återhämtar sig från en allvarlig bilolycka. Anna har kärlekssorger precis som det brukar vara i Keyes böcker för hennes man har inte kommit och hälsat på henne en enda gång sedan olyckan. Och varför svarar han inte i sin telefon. Har de bråkat eller något, Anna minns inte. Jag minns att jag blir riktigt irriterad på mannen. Tills....
Ja där kom den där vändningen som jag inte alls var beredd på och jag tänker inte skriva vad det handlar om. Men jag kan lova att jag blev chockad för jag hade inte alls räknat med det.
En mycket läsvärd och bra bok som jag varmt kan rekommendera till alla som inte läst den och som gillar den här typen av böcker.


30 days of Harry Potter - Favourite magical ability

Jag måste säga att jag gillar tanken att kunna förvandla sig till ett djur (animagus) så det får nog bli den magiska kunskap jag skulle vilja ha. Sen skulle jag faktiskt vilja kunna det mesta. För att  kunna trolla hade varit helhäftigt.
2012-08-11

Dag 26


30 days of books - A book that changed your oppionion about something

Envis som jag är så hade jag bestämt mig för att fantasy absolut inte var något för mig och detta långt  innan jag hade läst en enda fantasybok. (I det här fallet räknar jag inte Sagan om Ringen, den är faktiskt en klassisker!!) Men sen hade jag en klasskamrat när jag gick på gymnasiet som tjatade och tjatade om att jag faktiskt skulle gilla fantasy. Så en dag gick jag till biblioteket och stod och velade framför deras lilla utbud. Till slut fick Silverdolken av Katharine Kerr följa med hem. Och så bra jag tyckte den var. Det passar ju faktiskt mig precis med fantasy - lite magi, lite älvor, lite ovanliga varelser, drakar och att verkligen kunna fly den verkliga verkligheten. Efter Silverdolken har jag läst massor med fantasy och älskar. Det enda dumma är att det ska vara så himla många böcker i en serie. Kan det inte räcka med tre-fyra stycken så jag kan läsa alla.


30 days of Harry Potter - Favourite wand

Om man nu kan ha en favorit bland trollstavar så får jag nog säga "The Elder wand". Staven som delar av sista boken handlar om och som ska göra Voldemort ännu mäktigare. Den hade ju inte varit helt fel att ha i sin ägo. Ändå tycker jag faktiskt att Harry gör rätt som tar sönder den i slutet. Ingen människa/trollkarl ska ha så mycket makt över någon annan som den staven kunnat ge.2012-08-10

Bokbloggsjerka 10-13 augusti

Veckans fråga hos Annika var väldigt svår, för hon vill nämligen veta;Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken 
Jag är en väldig spontanmänniska när det kommer till läsning och läser vad jag känner för just nu. Och dessutom kan jag vara väldigt tjurskallig och säga att jag absolut inte ska läsa en viss bok. Sen kommer jag krypande och har läst boken och förmodligen älskat i alla fall. Det finns ett antal sådana exempel, t ex skulle jag under inga omständigheter läsa varken Harry Potter eller Twilight och sen gick det som det gick med det. Älskar... och i båda fallen beror det på att jag råkade se filmerna och älskade dem. Så jag ska nog inte vara så tjurskallig. Cirklen ligger lite i riskzonen för mig att inte bli läst, trots att alla älskar. Det beror nog på hysterin.
Nu till tre exempel på vad jag absolut inte kommer att läsa.

1. Jag kommer aldrig (tror jag) läsa en deckare av Leif GW Persson. Jag kan egentligen inte grunda detta på något speciellt, mer än känslan jag har av honom sen jag tittade på Efterlyst. Det är inget jag kan ta på men tycker helt enkelt om honom. Kanske jag hade gillat böckerna, kanske inte. Det lär vi aldrig få veta, men det finns så mycket annat som lockar så varför slösa tid.

2. Ink Exchange är andra delen av Melissa Marrs böcker om älvor. Hade höga förhoppningar på första boken, Wicked Lovely men den föll platt för mig. Därför finns det absolut ingen anledning att plocka upp del två och vidare. De böckerna lämnar jag åt andra att läsa.

3. Just nu är det många som läser och skriver om Konsten att vara kvinna av Catlin Moran. Den kan jag med största säkerhet lova att det är en bok jag inte kommer läsa. Det finns ingenting med boken som lockar mig. Jag tycker att genom att framhäva kvinnligt och feminism gör man skillnad på könen och jag tycker inte på något sätt att man stärker kvinnans plats i samhället. Ser ni någon gång böcker som handlar om att vara man och de tycks lyckas rätt så bra ändå. Nej tack till den här typen av böcker med andra ord.

Dag 25


30 days of books - A character you can relate to the most

Ruth Gallowy i Elly Griffiths böcker är i många fall precis som jag. Lätt överviktig och ensamvarg. Det är jag det. Trivs väldigt bra när jag bara får vara hemma med sambon och inte måste iväg och göra en massa saker så fort man är ledig. Och på tal om det där överviktiga. Att våga ställa sig på vågen så här efter semestern är en riktig utmaning som jag nog tyvärr måste övervinna snarast.

30 days of Harry Potter - Favourite Dursley

Det har jag absolut ingen. Tycker verkligen inte om någon av dem. Däremot tycker jag nog allra minst om mr Vernon Dursley. Han är vidrig.

 

2012-08-09

Dag 24


30 days of books - A book that you wished more people would've read

Det här är faktiskt något jag bryr mig noll och intet om. Jag läser böcker utifrån vad jag tror att jag kan gilla. Givetvis lyssnar jag på tips. Därför tycker jag också att andra ska läsa böcker utifrån deras tycke och smak. Däremot blir jag glad om någon läser och gillar en bok som jag har rekomenderat, helt klart. Men alla får läsa vad de vill.


30 days of Harry Potter - Your own patronus

Skrev jag lite om i gårdagens inlägg. Förhastade mig helt klart lite. Men jag skulle definitivt välja nått lätt skräckinjagande djur, gärna i form av en vildkatt (tiger, puma) eller kanske ännu hellre en varg som är ett av mina favoritdjur. Hade också varit coolt att har en havörn eller liknande som patronus som kunde sväva fram över dementorerna.2012-08-08

Dag 23


30 days of books - A book you wanted to read for a lon time but still haven't

Akungar av Kristina Ohlsson har jag velat läsa nästan enda sedan den kom ut för ett antal år sedan. Och trots att jag köpte den nu sist på bokrean så har det fortfarande inte blivit av. Den ligger i bokhyllan och samlar damm. Men snart, snart ska jag läsa den.


30n days of Harry Potter - Who's patronus is your favourite

Har faktiskt ingen koll på vilken patronus de olika karaktärerna har, förutom Harry och Snape, vilka har relativt framträdande patronusar. Däremot vet jag att det är någon som har en katt (tror att det är Antingen Luna eller Hermione men jag kan ha fel) och eftersom det snurrar rätt så mycket katt i mitt huvud just nu med tanke på våra små troll här hemma så får jag nog välja det. Däremot hade jag tyckt det var häftigt att ha antingen en varg eller en panter som patronus. Riktiga smygande vilddjur.

2012-08-07

Tematrio - Titelgeografi

Tänkte jag skulle förska ge mig in på att vara med på Lyrans tematrio. Jag läser ofta dessa inlägg och tänkte själv ge mig på att svara. Denna veckan lyder frågan: Berätta om tre böcker med en geografisk bestämning i titeln! Utomjordiskt går också bra!
Till en början trodde jag inte att jag skulle ha några liknande böcker men det visade sig att jag hade en hel drös att välja mellan.

  1. Jag älskar filmerna om Jason Bourne. Filmerna bygger i själva verket på en serie böcker av Robert Ludlum där Operation Hong Kong är andra delen (eller i alla fall andra filmen). Jag hittar däremot inte någon större likhet mellan boken och filmen mer än kanske namnet och just faktumet att huvudkaraktären är lönnmördaren - en av de allra bästa - och att han har tappat sitt minne. Och i detta fallet måste jag nog säga att filmen är bättre än boken. Boken är lite för lång och tillkrånglad för att jag ska ha något större minne av den. Kan inte ens säga med säkerhet att jag har läst ut hela boken.
  2. I Babysons stjärna av Barbara Wood ger sig huvudrollsinnehavaren Candice Amstong ut på äventyr. Hon är arkeolog med expertis på egyptologi och hon får i uppdrag av sin gamla mentor att finna Babylons stjärna. Candice har ingen aning om vad Babylons stjärna är för något men tillsammans med polisen Glenn ger hon sig ut för att finna den. Som med många av Woods böcker så är det blandat med romantik och spänning. En lättläst men väldigt underhållande bok.
  3. I julklapp i år fick jag From Notting Hill with Love...Actually. En chic-litt som handlar om Scarlett som över allt annat älskar filmer. Hon önskar själv att hon var med i en och tar därför chansen när hon erbjuds att hus-sitta ett hus i själva Notting Hill. Tyvärr har jag inte hunnit läsa den här boken men ser fram emot att krypa ihop i höstmörkret och läsa den med en stor kopp te.

Dag 22


30 days of books - Favourite book ou own

Böcker jag tycker om brukar ha en benägenhet att landa hemma i bokhylla. Så att välja enbart en har jag svårt att göra. Det är kärlek till dem alla och "the more the merrier" är min filosofi. Men favorit kan jag faktiskt inte säga att jag har. Jag har däremot många gamla böcker som jag är väldigt förtjust i. Bland annat har jag en tidig upplaga av Kulla Gulla (min mormor har haft den) och den står definitivt högt upp på listan över älskade böcker.


30 days of Harry Potter - Aspired Quidditch position

Okej, det verkar vara en väldig ära att vara sökare, att sväva runt för att leta efter den gyllen kvicken. Men jag skulle nog hellre vilja vara Chaser. Att göra mål och att spela anfallsspel, det är det jag hade velat göra. Och bäst hade jag absolut varit, i alla fall om jag hade kunnat hålla mig kvar på kvasten, lyckats fånga bollen i farten och träffat ringarna så det blev mål. Då hade jag varit bäst!