2018-01-31

Läsplaner för februari

Jag hann ju läsa betydligt mer än vad jag trodde att jag skulle hinna under januari men jag tror inte på att det kommer att upprepa sig nu i februari. Det finns tyvärr annat som måste prioriteras. Men så ska jag ju iväg och läsa en massa i helgen så det kanske blir lite mer läst än vad jag tror ändå. Vi får helt enkelt se. Jag nöjer mig i alla fall med en lista på 6 böcker som jag väldigt gärna vill hinna med i februari.

Bildresultat för drakviskarenBildresultat för pansarhjärtaBildresultat för doktor glasBildresultat för mississippi  bokBildresultat för tellussyndrometBildresultat för arthur peppers diskreta charm

2018-01-30

Februaris bokutgivning

Februari är en ganska så skral månad när det kommer till bokutgivningen. Inte alls många titlar som lockar faktiskt. Tur är väl det eftersom det snart är bokrea. Men några titlar hittar jag trots allt och de är följande.

9789100171872_200x_ormen-i-essex9789150930955_200x_triptyk

2018-01-28

Tiggaren av Sofie SarenbrantNågon är död och en vacker minnesstund hålls. Runt omkring är familjen på väg att spricka i sömmarna och alla väljer att hantera förlusten på sitt håll. Samtidigt i Stockholm håller någon på att döda tiggare. Kan de båda händelserna ha något gemensamt. Någon är i alla fall beredd att göra allt för att ta reda på det.


Tiggaren

Jag har under hösten och vintern läst ikapp mig på den här serien om Emma Sköld och hennes familj. Först och främst gjorde jag det för att jag hade fått den här boken av Bookoutlet eftersom jag är ambassadör hos dem, men ganska så snabbt var jag fast i serien. Det är den typen av svensk deckarserie där man får knyta an till en familj och följa deras vedermödor och relationer samtidigt som något fall lurar i bakgrunden. Det krävs ingen större hjärnverksamhet medans man läser men det är precis så jag vill ha det i bland. Just Tiggaren är den senaste utgivna delen och jag tycker nog också att det är den bästa. Här dras tumskruven åt lite extra och händelser som har följt med i ett par böcker ställs nu på sin spets. Det är spännande och hemskt på samma gång för boken lyfter upp händelser som är minst sagt aktuella i det svenska samhället idag.

Tiggaren får 4/5 i betyg.

Tack Bookoutlet för att jag fick möjlighet att läsa den här boken i och med att jag är en läsambassadör hos dem.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2018-01-27

Läsa i helgen

Läsa eller inte läsa i helgen - det är frågan. Helt ärligt så förmodligen inte. En bok kommer jag i alla fall att hinna avsluta och det väldigt snart då jag har typ 20 minuter kvar på ljudboken. Men utöver det vet jag inte. Men trots det kommer jag absolut att försöka läsa så mycket som möjligt.

Bildresultat för saknad harlan coben28172597Bildresultat för harry potter and the philosopher's stone illustrated editionBildresultat för arthur peppers diskreta charm

2018-01-26

Veckans helgfråga v. 4

Den här dagen börjar bra känner jag. (OBS! Jag var grymt ironisk där...) Jag har sovit riktigt sk*tdåligt och haft så grymt ont i främst mina armar. Har ingen aning om vad jag kan ha gjort. På grund av en dålig natt så ringde ju givetvis väckarklockan på tok för tidigt. C'est la vie!


Nu till veckans helgfråga hos Mia och det känns ju uppmuntrande att prata om de lägst rankade böckerna man läst men det är dagens uppgift.

Vilken bok har fått ditt lägsta betyg?
Bonusfråga:
Vilken tv-serie tycker du är riktigt bra?

Jag läser faktiskt ganska så sällan böcker som jag ger ett lågt betyg. Det handlar nog mycket om att jag helt enkelt känner min egen boksmak och därför lyckas undvika dessa böcker eller det faktum att jag faktiskt väljer att inte avsluta böcker jag inte tycker är bra. Men lite tidigare i år läste/lyssnade jag i alla fall på ett riktigt bottennapp - Nässlorna blomma av Harry Martinsson. Jag skrev ett par ord om boken här men jag orkade inte ens bemöda mig med att skriva en ordentlig recension. Boken kunde inte på något sätt fånga mig, trots att det egentligen borde vara en bok i min smak. Så nej tack för min del.

Och så till tv-serie. Nu är det ju så att jag inte tittar speciellt ofta på tv och det är få serier jag har valt att följa, trots att listan på vilka jag skulle vilja se är lång. Men i väntan på sista säsongen av Game of Thrones följer vi i alla fall Leathal Weapon. De klassiska filmerna om Martin Riggs och Roger Murtaug som har blivit en helt underbart rolig tv-serie. Har ni inte kollat in den så tycker jag absolut att ni ska göra det. En stor portion humor blandat med en aning svärta.  Sen skadar det inte att det är lite ögongodis.

Bildresultat för nässlorna blomma
Bildresultat för lethal weapon series


2018-01-25

Mer Harry

För ett tag sedan släpptes en nyhet om att det kommer fler Harry Potterböcker, även om det inte borde komma som en överraskning att det ska pressas ut ännu mera pengar ur guldgossen så blev jag glad.
Och eftersom jag är svag och dessutom inte har köpt böcker på ett helt år så råkade den här boken trilla ner i kundkorgen när jag ändå var tvungen att köpa ett par andra böcker. Äntligen är den min.

Bildresultat för harry potter and the philosopher's stone ravenclaw edition

Så nu är det bara att vänta tills sommaren så lär väl The Chamber of Secrets också dyka upp här hemma.

2018-01-24

Visselblåsaren av John GrishamLacy Stoltz arbetar som utredare på justitienämnden i Florida där hennes uppgift är att se till så domarkåren sköter sitt jobb. Men så en dag får hon in en anmälan om en domare som under längre tid har tagit mutor från ett brottsyndikat. När hon och hennes kollega börjar rota i anklagelserna blir de utsatta för en frontalkrock när de ska möta ett vittne och då får de verkligen veta att de är ute på djupt vatten.


Visselblåsaren

Ska jag vara helt ärlig kan jag inte sätta fingret på vad jag tycker om den här boken. Bitvis är den ganska så långsam och nästan lite tråkig men så blixtrar den till och blir riktigt spännande.
Som vanligt med en Grisham-bok så får man en god inblick i hur det amerikanska rättssystemet fungerar och det är ju många gånger det jag gillar allra mest i hans böcker. Den här boken är inget undantag. Vi rör oss här i lagens gråzoner och korruption är ett genomgående tema i hela boken.
Karaktärerna har jag också lite svårt för, de är inte av det slaget som man hejar på. Visst är Lacy sympatisk men av någon anledning klickar jag inte riktigt med henne. Det kan ha att göra med att under perioden som jag läste boken hade min dotter en period av "vill-verkligen-inte-sova-själv" så in läsning blev väldigt hackig och jag fick aldrig möjlighet att verkligen sjunka in i handlingen. Oavsett vad det beror på så är jag glad att jag har läst boken och den fick i alla fall upp mitt intresse för vissa delar av det amerikanska systemet som jag gärna skulle vilja fördjupa mig lite extra i och som jag fann väldigt intressant.

Visselblåsaren får 3/5 i betyg av mig.

Tack Albert Bonniers förlag för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2018-01-23

Landsförrädaren av David BaldacciEtt oväder slår ut strömmen på ett militärfängelse som har de största säkerhetsåtgärder som kan tänkas. Av en slump verkar det som om även reservgeneratorn slutar fungerar. Eller är det en slump? När ordning återigen råder på fängelset så finns rätt antal fångar kvar, med undantaget av att en är död och det är inte rätt person inne i cellen. Den som saknas är Robert Puller som är dömd för landsförräderi. Han bror John kopplas mot all förmodan in på fallet och får i uppgift att spåra upp sin bror. Men allt är inte riktigt som det verkar.

Landsförrädaren

Det här är den tredje delen om John Puller och som vanligt tycker jag om att läsa om honom. Att jag är ett stort fan av Baldaccis böcker är kanske inte en nyhet och återigen får jag en berättelse som är medryckande och spännande. Däremot tappar jag bitvis fokus när jag läser den här boken och jag kan inte svara på om det är bokens eller mitt fel, men konsekvensen blir i alla fall att det inte är min bästa läsupplevelse av författaren. Trots det så tycker jag att ni ska ge boken en chans för han kan det där med att skriva spännande böcker författaren. Spännande där man dessutom kan tycka om karaktärerna.

Landsförrädaren får 3/5 i betyg av mig.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2018-01-21

En smakebit på søndag: De saknade

Smakebit på søndag

Eftersom det är söndag så tycker jag att det har blivit dags att bjuda er på en smakbit av det jag läser för tillfället. Det är De saknade av Thomas Rydahl som håller mig fången för tillfället och då menar jag det verkligen eftersom jag tycker mycket om boken nu när jag har kommit lite mer än halvvägs. Boken handlar om Erhard som befinner sig på Fuerto Ventura sen många år tillbaka. Han brukade köra taxi men numera ägnar han sig åt detektivarbete. Han är på jakt efter en försvunnen illegal invandrare men allt är betydligt svårare än vad det först verkade.

Min smakbit hittas på sidan 156.

Bildresultat för de saknadeErhard lägger på. Han tar väskan med bensindunken, som står utanför telefonkiosken, och småtravar över gatan. Daoudas bil står kvar på samma ställe. Erhard knuffar försiktigt upp dubbeldörren. Från radion hörs musik. Och kroaten med tyngdlyftarhandskarna sitter fortfarande på pallen och tittar på sin telefon.
Erhard ställer väskan vid trappstegen och häller ut bensin över golvet och längs med fönstren. Han håller sig i ena änden av butiken, så att brandmännen lätt ska komma till.

Fler smakbitar kan ni hitta hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger.

Kommentarer

Måste fråga er andra där ute som har blogger, hur fungerar det för er att svara på kommentarer. Här hemma hos mig tar det en hel evighet att svara på för jag kan tycka och trycka på både kommentera knappen och publicera knappen utan att det händer någonting. Det är så tråkigt för jag vill verkligen svara på alla era kommentarer men samtidigt hamnar mitt tålamod på bristningsgränsen av sådant här och jag blir lätt gråhårig i förtid. Det är ju inget annat som tar sådan tid.

På grund av detta är jag lite sämre på att svara på era kommentarer för tillfället. Jag läser dem och är så tacksam över dem, men det tar för mycket negativ energi att svara på dem för tillfället.

2018-01-20

Ester Karlsson med K av Olséni och HansenDen lilla bostadsrättsföreningen Lärkan brukar vara ett trevligt hus. Där bor Ester tillsammans med sin kakadua Roland. Ester är helt ärligt inte jättelycklig utan tycker att dagarna sedan hennes man dog är långtråkiga och sorgliga. Men så händer det helt plötsligt något spännande, vaktmästaren hittas död i sitt vindsförråd och Ester kan inte låta bli att hjälpa polisen lite på traven.


Ester Karlsson med K

Här tycker jag att det fanns hur mycket potential som helst. En pusseldeckare där en gammal dam är inblandad för att lösa mysteriets gåta. Det har jag gillat i det förflutna om man så säger (*host* Miss Marple *host*). Och visst tycker jag om den här boken även om den kanske inte är fullt så bra som jag hade hoppats. Ester är inte en karaktär som jag direkt tycker om. Hon är ganska så tvär och butter och är lite för ordningsam för min smak. Då tycker jag bättre om hennes syster som bor en våning under som hon anförtror sig sin utredning.
Men själva deckargåtan är det däremot inget större fel på. Den är både spännande och roligt och jag tycker om att få lära känna de olika karaktärerna i fastigheten. Visst blir det lite väl otroligt ibland men det gör mig helt ärligt inte så mycket det heller.  Så på det stora hela var det här en trevlig bok att spendera några timmar tillsammans med.

Ester Karlsson med K får 3/5 i betyg av mig.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2018-01-19

Läsa i helgen

Min andra arbetsvecka avklarad och äntligen är det helg igen. Jag tycker i och för sig att det är ganska så roligt att jobba för tillfället men det är ändå skönt med helg och att få umgås med familjen. Den här helgen kommer jag nog inte hinna läsa så mycket fysiska böcker. Tanken är nämligen att julen ska plockas undan. Jag sa nog det förra helgen också men då däckade jag i soffan istället. Ljudböcker däremot hoppas jag hinna med och kanske en eller två sidor ikväll i någon bok. Dessa två hoppas och tror jag på i helgen.

Bildresultat för vargarnas historiaBildresultat för thomas rydahl böcker på svensk

Helgfrågan v. 3

Den här veckan undrar Mia på Mias bokhörna lite om utmaningar i sin Helgfråga. Hon undrar vilka vi väljer att delta i och varför.


På det stora hela gillar jag bloggutmaningar. De är ett trevligt sätt att komma med i gemenskapen som bokbloggarvärlden är. Över lag är det många som hittar till framför allt dessa veckoutmaningar som finns och därför kan man lätt hitta nya bloggar och det kommer många och hälsar på en själv. Dessutom är det bra att ha som lite backup om det skulle vara så att den egna inspirationen tryter.
De där utmaningarna som sker lite mer månadsvis är jag däremot dålig på att delta i. Jag har egentligen inget bra svar på varför utan det har helt enkelt bara blivit så. Någon enstaka gång kanske jag har gjort det men över lag har det varit dåligt.
Det jag däremot gillar bäst är den tredje kategorin Mia tar upp i sin blogg, de som kommer lite då och då med jämna mellanrum typ läs-a-lots. Jag gillar den lilla skjuts det ger min egen läsning att delta i en läs-a-lot.

Så det får bli mitt svar den här veckan. Ha en bra helg nu alla...

PS. Såg i efterhand att helgfrågan den här veckan fyller ett år och för att fira det har Mia anordnat en liten utlottning. Så spana in hennes blogg och passa på att delta.

2018-01-18

Den sista vilan av Mats AhlstedtEtt flertal unga kvinnor hittas mördade. De är strypta av en fiskelina och alla har sitt telefonnummer tatuerat på armen. När Fatima och hennes kollegor börjar nysta i det hela visar det sig att alla är prostituerade och att det verkar som om det finns en koppling till en satanistisk kult. Samtidigt försvinner en pojke från Fatimas dotters klass och kanske finns det kopplingar mellan de olika fallen.

Den sista vilan

Jag har tidigare läst böcker av Mats Ahlstedt och dessa har jag gillat, däremot har jag inte läst någon bok i just den här serien innan. Men när boken kom hem som recensionsexemplar och det var så många böcker före i serien så valde jag att läsa den här ändå. Och helt ärligt så fungerar det faktiskt ur just den synvinklen. Men sen är det inte sådär mycket mer som fungerar för min del. Boken är för enkel, allt passar ihop för bra och jag blir aldrig överraskad när jag läser vilket jag gärna vill bli när jag läser en deckare. Jag kan inte förstå hur så många bitar av Fatimas personliga liv helt plötsligt kan bilda ett pussel som föreställer något helt annat. Och samtidigt är det som jag skrev för enkelt. Alla bitar bara trillar ner i knät på poliserna och det känns inte som om det är vidare mycket polisarbete bakom egentligen. 
Så tyvärr är den här boken inte en av Mats Ahlstedts bästa. Det är synd för jag har som sagt gillat vad jag läst tidigare och kanske kan jag gilla i framtiden igen.

Den sista vilan får 2/5 i betyg av mig.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2018-01-17

Jag vill bara tipsa om en utlottning


Det är så att Kajsa på Kajsas bokblogg är tillbaka i bokbloggarvärlden. Och för att relauncha sin blogg har hon valt att ha en liten utlottning. Så vill ni ha chansen att vinna ett presentkort på 150 kronor eller en mysstund med hennes hund så tycker jag ni ska kolla in hennes blogg. Eller förresten, det tycker jag ni ska göra även om ni inte vill vinna.
Så välkommen tillbaka Kajsa!

2018-01-16

Lilla dockan av Ingrid ElfbergNär en känd vloggerska tar livet av sig i direktsändning genom att hoppa från Gothia Towers så skapas det rubriker i världen. Och trots att det är ett uppenbart självmord kopplas Sektionen för grova brott i Göteborg in på fallet för att försöka ta reda på den bakomvarande orsaken. 
Torbjörn är en av poliserna som är inkopplade på fallet och det berör honom hårt. När han sen märker att det börjar hända konstiga saker med grannflicka Jennifer, så börjar han än mer nysta i om det inte kan finnas något socialt nätverk bakom.


Lilla dockan

Oj vad aktuell den här boken känns. Ungdomar idag lever stora delar av sitt liv på nätet och det är så uppenbart hur lite kontroll man som vuxen har på det. Den här boken belyser det på ett väldigt bra sätt. Det är egentligen hemskt att jag finner behållning om att läsa om något som mycket väl kan vara någons väldigt mörka vardag samtidigt som det är så bra att problemet belyses.
Det finns gott om karaktärer och jag bryr mig verkligen om dem. Framför allt gillar jag Torbjörn som är en vuxen som bryr sig.
Tyvärr finns det en aspekt som drar ner betyget lite på boken. Jag hade på tok för lätt att reda ut vem som var the bad guy och därför förlorade boken lite i slutet. Men samtidigt så knöts trådarna ihop fint så jag kan förlåta det lilla felet.

Lilla dockan får 4-/5 i betyg av mig.

Tack Bokfabriken för recensionsexeplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

Veckans topplista v 3

Är det vinter ute nu? Det har i alla fall kommit snö i natt även här i södra Sverige och jag vet helt ärligt inte om jag var så sugen på det. Men vinter i böcker tycker jag bättre om och därför hoppar jag denna vecka på Johannas Veckans topplista och ger mig på att tipsa om fem stycken böcker som ger vinterkänsla.

Veckans topplista

1. 1222 över havet av Anne Holt. En mer vintrig bok har jag nog ärligt aldrig läst. Jag kunde riktigt höra vinden vina utanför fönstret och känna hur jag sakta men säkert blev insnöad. Utanför fönstret var det dock inte vinter på riktigt.

2. Mot den glittrande snön vid världens ände av Eowyn Ivy. En ny favoritbok som jag läste ut bara för någon dag sedan. Att befinna sig i Alaska vintertid - kan det bli mer vintrigt?

3.Snömannen av Jo Nesbø. Jag kommer helt ärligt inte ihåg sådär värst mycket mer än snön och snögubbarna av den här boken och att jag tyckte den var bra. Men vinterkänsla gav den ju då uppenbarligen eftersom det är det jag kommer ihåg den för.

4. Mordet på Orientexpressen av Agatha Christe. Okej det är kanske inte vintern först och främst som gör att jag kommer ihåg boken, men den är ju av allra största betydelse för handlingen. Tänk att vara insnöad på ett tåg där det går en mördare lös. 

5. Sagan om julträdet av Trinka Hakes Noble. Den här boken är inte så känd och det är också min ända barnbok med på listan. Jag har med den för att det var min absoluta favoritbok som barn och här visar vintern hur grym den kan vara. Nostalgi!!!!

1222 över havetMot den glittrande snön vid världens ändeSnømannenMordet på OrientexpressenBildresultat för sagan om julträdet

2018-01-15

Minnesbäraren och Jägaren av Kamilla OresvärdBildresultat för minnesbärarenMinnesbäraren
Ett gammalt kranium hittas i en gammal jordkällare. En man rymmer från ett mentalsjukhus, en man som i det förgångna har begått hemska brott. Kan de båda fallen ha något med varandra att göra. Oavsett så börjar en vild jakt där kriminalkommisarie Stina Seger leder utredningarna.
4/5 i betyg

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.Bildresultat för jägaren kamilla oresvärdJägaren
När Julia en morgon kommer hem från krogen snubblar hon över sin storasyster i hennes lägenhet. Systern har blivit nedhuggen ett antal gånger med kniv. Ledtrådarna är få men det pekar mot en man som kanske fanns i hennes liv. Återigen står Stina Seger inför ett tufft fall.
4-/5 i betyg

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.
Det var med hjälp av dessa båda böcker som jag äntligen kom ut ur en liten lässvacka jag hade i höstas. Högt tempo, komplicerade karaktärer, mordgåtor som är minst sagt något annat än vad man kanske tror. Jag gillar båda dessa böcker väldigt mycket och Kamilla Oresvärd var en positiv ny bekantskap för min del. Minnesbäraren framför allt fångade mig riktigt mycket och jag hade svårt att sluta lyssna på den.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret av Jägaren.

2018-01-14

Recensioner

Under den närmaste tiden ska jag försöka skriva ihop ett antal recensioner som tyvärr har blivit liggandes lite för länge. Jag har helt enkelt inte haft tid att ta mig an dem tidigare.
Som vanligt när en bok får ligga till sig för länge finns det en risk att det glöms bort en del så därför är recensionerna inte så bra och så utvecklande som jag skulle vilja men jag hoppas ni har överseende med det.

En smakebit på søndag: Sista brevet från din älskade

Smakebit på søndag

Det var nu evigheters evighet sedan jag deltog i något här på bloggen, men framför allt en Smakbit på en söndag. Det får väl helt enkelt åtgärdas nu tänker jag och därför tänkte jag bjuda er på en liten kort, men kärnfull smakbit från Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes som jag avslutade i går. En riktigt bra bok kan jag tillägga.

Bildresultat för sista brevet från din älskade"Jag tror att du och jag skulle kunna göra varandra väldigt olyckliga", sa hon.
När han svarade var det som om något djupt inom honom gav efter, som en kapitulation. "Jag tror" sa han långsamt, "att jag väldigt gärna skulle vilja det."

Från sida 119 i pocketboken.

Fler smakbitar kan hittas inne hos Astrid Terese på Betraktninger.

2018-01-13

Mot den glittrande snön vid världens ände av Eowyn IveyÅret är 1885. Överstelöjtnant Allen Forrester har fått i uppdrag att kartlägga delar av Alaska som ännu ingen har lyckats ta sig igenom. Han och två av hans män ska ta sig på en resa upp längs Wolverinfloden, en resa som anses minst sagt farlig, både med tanke på vad floden kan ställa till med, men också av den anledning att man inte vet om indianerna är fredligt sinnade eller inte. Tanken är att hans fru ska göra honom sällskap på delar av resan, men efter en bekräftat graviditet tvingas Sophie stanna hemma på koncernen vilket visar sig vara en resa även det. 

Mot den glittrande snön vid världens ände

Kan man redan i januari ha läst årets bästa bok? Jag skulle absolut inte bli förvånad om så var fallet för det här är en alldeles underbar, helt fantastiskt och makalöst bra bok. Det är en långsam lite vemodig kärlekshistoria kryddad med magi och mytologi, stora äventyr och en upptäcktsresa in i en helt annan värld än den redan kända. Och det finns absolut ingenting med det som inte tilltalar mig och som får mig att sakta men säkert läsa en sida i taget.

Det tar lång tid för mig att läsa boken, men för en gångs skull är jag nästan glad av att jag blir avbruten av en dotter som inte vill sova. Det ger mig tid att stanna upp i läsningen, reflektera över bokens innehåll och på riktigt drömma mig bort till en annan tid och en annan plats. Jag får förundras över platser och miljöer som så tydligt berättas om och jag kan nästan ta på kylan, hungern och förtvivlan som bitvis gör karaktärerna sällskap. Man kan helt enkelt sammanfatta det med att säga att jag förflyttas från min varma fåtölj till ett vindpinat fjällandskap.

Att få läsa om indianer har väl i många tider fascinerat människor men jag kan inte påminna mig att jag har läst en bok där deras mytologi, deras levnadsöden och deras närhet till miljön har varit så väl beskrivna. Det jag får läsa om här lockar mig till mer läsning och det är ett bra betyg på en bra historia.

Språket bör absolut nämnas i den här recensionen för trots att handlingen och de funderingar som genomsyrar den är helt makalösa så är språket det också. Nästan från första sidan skvallrade orden om att det här skulle bli något utöver det vanliga. Ett exempel på bokens språk kommer från sida 155:
"Det tycks vila ett mytiskt skimmer över vår barndom som för alltid dröjer sig kvar i vårt minne. När vi är små insuper vi omvärlden i stora klunkar, och den insuper oss, och allt är spännande och levande och fyller oss med lust och förundran, rädsla och skam. Allteftersom åren går blir dock minnena avlägsna och formbara, och vi stöper om dem efter berättelserna om vilka vi är."
Något jag absolut inte hade förväntat mig av boken var att den skulle innehålla många olika former av media. På det stora hela är den skriven i dagboksform där författarna är makarna Forrester men den innehåller också brev, rapporter, bilder och utdrag ur böcker och förteckningar. Allt detta sammantaget förhöjer min läsning ytterligare.

Jag kan fortsätta ösa hur många superlativ över den här boken som helst men helt ärligt så tror jag att ni redan har förstått hur mycket jag tycker om den här boken. Så därför så tänker jag försöka sluta nu. Och givetvis tycker jag att ni ska ta och läsa den.

Mot den glittrande snön vid världens ände får 5/5 i betyg.

Tack Bazar förlag för recensionexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2018-01-12

Läsa i helgen

Det är bara att konstatera att den här veckan har tiden för bloggen inte alls existerat. Jag har i veckan börjat jobba heltid igen och dessutom på ett helt nytt ställe. Jag har också försökt lära mig att hantera det här med hämtning och lämning på förskolan, även om det inte blev så mycket av den varan då det traditionsenligt blir sjukdom första veckan på förskolan.
Jag lovar inte att det kommer bli bättre, men jag ska under helgen i alla fall försöka skriva några recensioner som jag kan schemalägga.

Men ikväll blir det uppenbarligen ett litet inlägg. Att planera och redogöra för vad jag ska försöka läsa i helgen hinner jag med. Det brukar vanligtvis både gå fort och vara ganska så icke beroende av någon större hjärnkapacitet. Så här kommer min planering för helgen.

De böcker jag håller på med för tillfället är:

Bildresultat för sista brevet från din älskadeBildresultat för synd robert warholm

Hinner jag avsluta någon av dem så står dessa böcker i tur.

Bildresultat för oliver twistBildresultat för harry potter and the philosopher's stone illustrated edition