2018-09-24

3 snabba

Egentligen förtjänar dessa böcker mer än ett snabbt litet omdöme, men eftersom det har börjat bli en liten hög med böcker att recensera här bredvid mig och för att jag sällan har den rätta energin till att sätta mig vid datorn och skriva så får det helt enkelt bli ett eller ett par samlade recensionsinlägg.

Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat av Caleb Krisp
Det här är tredje och avslutande delen om den minst sagt självgoda flickan Ivy. Hon försöker här ta sig till en parallell värld där hon ska rädda sin bäst kompis Rebecca. Men det magiska halband, Klockdiamanten, som hon behöver använda sig av verkar inte riktigt fungera som den ska. 
Ivy bjuder som vanligt på en mängd knasig underhållning. Boken är riktad till den yngre läsaren men det spelar ingen roll för den passar i alla fall mig precis lika bra. Den är kvick, rolig, underhållande och lite spännande på sina håll. Hela serien rekommenderar jag varmt.
Boken får 3+/5 i betyg av mig.
Tack Modernista för läsexemplaret.
Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Bokhandeln pÃ¥ Riverside DriveBokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck
Charlotte befinner sig i en tuff del av livet. Hon är nybliven änka och samtidigt lämnas hon en bokhandel i arv av en moster hon knappt hört talas om. En bokhandel med stora ekonomiska svårigheter vad det visar sig. Så hon beger sig till London för att sälja bokhandeln men hamnar mitt i en samling av människor som på många sätt kanske kan hjälpa henne att läka. Sen är det dessutom något speciellt med atmosfären på Riverside Drive.
Jag hade höga förhoppningar på den här boken för antalet positiva recensioner är enormt. Så jag kastade mig med liv och lusta in i läsningen och fann att jag blev helt nöjd med min läsupplevelse. Det här är en sådan där bok som för mig ger ett litet andningslugn i en annars ganska så stressad vardag. För mig är det inte på något sätt mindblowing litteratur utan ett sätt att bara få slappna av. Boken är charmig, den innehåller mängder med referenser till böcker vilket alltid är bra, den får mig att må bra. Och ibland är det precis tillräckligt att begära av en bok.
Boken får 4/5 i betyg av mig.
Tack Louise Bäckelin förlag för läsexemplaret.
Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

NaondelNaondel av Maria Turtschaninoff
En mängd kvinnor från väldigt olika delar av världen tvingas samman under en lång tidsrymd i ett harem hos den grymme visiren Iskan. Detta är deras berättelse över sina livsöden och hur de i slutänden grundade Det Röda Klostret.
Den här boken har jag velat läsa sen den kom ut 2016 men ibland blir det helt enkelt inte av. Jag älskade Maresi som är första boken i serien och måste självklart läsa även denna. Och trots en lite seg start så är jag sen trollbunden av alla de berättelser de många kvinnorna berättar för mig. Berättelser om ondska, om magi om längtan efter frihet och om förlust och kärlek. Boken är så fint skriven så den går raka vägen in i hjärterötterna och vrider om. Vissa berättelser är givetvis mer berörande än andra men på det stora hela är det en vacker bok om överlevnad och om gemenskap där gemenskap inte borde finnas. Nu måste jag se till att läsa tredje delen snarast.
Boken får 4+/5 i betyg av mig.
Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

2018-09-05

Önskelistan

Det börjar bli dags för att fylla år igen. Och även om jag betvivlar att det dyker upp några hårda paket så finns det givetvis en del titlar jag väldigt gärna skulle vilja ha. Faktiskt inte jättemånga, men några.

Motiv X (Fabian Risk, #4)Den mörka ängeln (Ruth Galloway, #10)40968074

2018-09-04

Läsplaner för september

Det kan tänkas kontraproduktivt att i ett inlägg säga att det är lustläsningen som får styra mig i min läsning just nu och dagen efter komma ut med en plan för sin läsning. Men lite struktur är ändå skönt att ha och det är något speciellt med att kunna stryka från en lista. Sen är jag dessutom igång och läser 3 av 4 titlar redan så vi hade kunnat kalla inlägget för läser just nu.

Oavsett vad vi kallar min lista så är detta fyra titlar jag vill avverka i september:

 • Det är ugglor i mossen - Maria Lang
 • Triptyk - Karin Slaughter
 • Solitairen - Anna Lihammer och Ted Hesselbom
 • Sveket - Linwood Barclay
Det är ugglor i mossenTriptyk (Will Trent, #1)SolitairenSveket (Promise Falls, #1)

2018-09-03

Sammanfattning av min lässommar

I vanliga fall brukar ju jag göra en liten sammanfattning av vad jag läst i slutet av varje månad. Det har inte skett sen i slutet av maj så därför tänkte jag att det kunde passa att sammanfatta sommarens läsning istället nu när hösten är här.

Det har varit en mager lässommar som ni säker redan har förstått. Huvudet har varit fullproppat med en massa annat och energin till läsning har helt enkelt inte funnits där. Men slutligen i augusti verkar det faktiskt som det släppte en aning och det blev några riktigt bra böcker lästa. Fast vi tar och börjar från början med juni.

Lästa i juni:
 • Sommaren på luffen - Eli Åhman Owerz
 • Magnus Chase and the Ship of the Dead - Rick Riordan
 • Slutet blir döden - Agatha Christie
 • Den lilla bokhandeln runt hörnet - Jenny Colgan
 • The princess saves herself in this one - Amanda Lovelace
 • Vinprovarna - Jan Mårtensson
28254101280061201355177335274789The Princess Saves Herself in this One (Women are Some Kind of Magic, #1)Vinprovarna (Homan, #7)

Lästa i juli:
 • Long way down - Jason Reynolds
 • Den grymmaste månaden - Louise Penny
Long Way Down by Jason ReynoldsDen grymmaste månaden by Louise Penny

Lästa i augusti:
 • Mysteriet på Asthall - Jessica Fellowes
 • Yxmannen - Ray Celestin
 • Falco - Mons Kallentoft och Anna Karolina
 • Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat - Caleb Krisp
 • Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck
 • Arton grader minus - Stefan Ahnhem
 • Inkräktare - Tana French
Mysteriet på Asthall (Mitford Murders #1)Yxmannen by Ray CelestinFalco (Herkulesserien #5)Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat (Ivy Pocket, #3)Bokhandeln på Riverside DriveArton grader minus (Fabian Risk, #3)Inkräktare (Dublin Murder Squad #6)

Så det blev i alla fall femton böcker på hela sommaren och det är någon titel mer än jag trodde. Sommarens bästa får nog helt klart gå till Arton grader minus. Ahnhem gör det igen och igen och igen, skriver frantastiskt spännande bladvändare. Nu bara längtar jag till Motiv X kommer och som tur väl är behöver jag ju inte vänta så länge. 
Som en liten bubblar vill jag tipsa lite extra om Long way down av Jason Reynolds. En kort men fantastisk bok som jag redan känner att jag måste läsa om för att verkligen uppfatta dess nyanser och budskap.

Jag brukar också sammanfatta mina läsmål för året i slutet av de här inläggen men jag tror faktiskt att jag lägger ner det för tillfället. För mig handlar det om lustläsning just nu och därför så är mål inget att sträva efter. Däremot kan jag konstatera att jag har uppnått mitt Goodreadsmål om 70 böcker. Det kan ju i alla fall vara värt att fira lite.