2012-11-23

Bokbloggsjerka 23-26 november

Efter en veckas uppehåll är jag nu tillbaka och ska göra veckans bokbloggsjerka hos Annika. Denna veckan lyder frågan:

Lista 10 författare som du håller som favoriter just nu. Naturligtvis gör det ingenting om du även nämner den bok du värdesätter högst av var och en.

Hade lite svårt för att bestämma mig för det finns ju så många fantastiska författare där ute. Tankemöda en fredagskväll med andra ord. Det gillas.

 • Janet Evanovich - Älskar, älskar, älskar. Mest känd är hon för sina böcker om Stephanie Plum och dessa böcker är så otroligt hysteriskt roliga så det finns få som slår henne. Men även hennes lite mindre kända böcker är otroligt bra, i alla fall de jag har hunnit läsa. Ett mål är att i framtiden äga alla böcker av henne, helst på engelska för de är så otroligt bra.
 • Charlotte Brontë måste få vara med på min lista. Jag har bara läst Jane Eyre av henne, men den är så fantastiskt bra och jag bara älskar den så hon får vara med på min lista ändå. Tyvärr finns inte denna bok i min bokhylla. Vill ju ha den i en gammal vacker upplaga, inte den nyaste så därför har det inte blivit av att jag läst den.
 • Stephenie Meyer. Hallå...Twilight liksom. Jag gillar faktiskt skarp och tycker även mycket om filmerna. Bäst är första boken, Om jag kunde drömma.
 • Allas vår Astrid får hitta in på listan och då pratar jag givetvis om Astrid Lindgren. Det var länge sedan jag läste något av henne. Och framför allt gillar jag böckerna om Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta. Även Ronja är en stor favorit.
 • J.K Rowling kräver heller ingen närmre presentation. Gillar första boken bäst, Harry Potter och de Vises sten.
 • Harlan Coben är en författare som jag relativt nyligen stiftade bekantskap med och som jag fastnade för med en gång. Gillar både de fristående böckerna och böckerna om Myron Bolitar. Framför allt gillar jag ironin i språket som böckerna är skrivna med.
 • David Baldacci har länge varit en stor favorit. Böckerna om Kamelklubben är riktigt bra men även de om Sean King och Michell Maxwell är riktigt bra, framför allt Geniet. Sen finns det ju en rad fristående böcker som även de håller mycket hög klass.
 • Diana Gabaldon har jag också bara läst en bok av hittills, men vilken bok. Främlingen var helt klart förra årets absolut bästa bok och jag längtar till jag orkar gripa tag i andra delen. Tyvärr är det enorma tegelstenar med pyttetext som kräver lite engagemang.
 • Jag gillar ju även fantasy och första gången jag läste Eragon av Christopher Paolini så var jag fast. Gillar serien mycket även efter första delen och framför allt älskar jag hur han lyckas väva ihop hela historien på ett mycket positivt sätt.
 • Dan Brown får faktiskt hitta in på denna listan även om jag inte är i extas över alla hans böcker. Men Änglar och Demoner och Da Vinci koden är så fantastiska böcker som många har försökt skriva liknande böcker och det är böcker som jag gång på gång plockar upp för att det kanske är så att någon mer har lyckats skriva en sådan bok. Skulle nog vilja säga att just Änglar och Demoner är den bok jag läst/lyssnat på allra flest gånger. Varje gång jag blir sjuk så hamnar den i hörlurarna och jag njuter. Kan den utantill men det gör ingenting. Även Da Vinci koden är välläst.

4 kommentarer:

 1. Jag har också lyssnar på Änglar och demoner många gånger. Det är den enda bok jag faktiskt lyssnat om. Vill så gärna till Rom och besöka alla platser i den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Den är så talande i språket så jag bara vill se allt det vackra.

   Radera
 2. Har läst alla Dan Browns böcker och tycker så mycket om dem. Astrid Lindgrens böcker passar för både stora som små. Helt underbara.

  SvaraRadera