2013-05-02

Anteckningsböcker

Har precis spenderat någon timme framför youtube och hamnade på en sida där en tjej berättar om sina dagböcker och anteckningsböcker. Jag är helt facinserad. Tjejen i fråga hade säkert 30-40 (minst) olika böcker som hon höll på att skriva i. Det hon skrev var allt från "vanlig" dagbok till dagböcker för olika karaktärer, om miljö, om böcker och filmer, citat, poesi, språk med mera, med mera i oändlighet. Jag bli nästan avundsjuk om man nu skulle kunna kalla det för avundsjuka. Själv är jag barnsligt förtjust i anteckningsböcker. Älskar dem och har massor med dem här hemma. Enda problemet är att jag aldrig vet vad jag ska skriva i dem. Förr var jag rätt så duktig på att skriva vikdagbok eftersom jag alltid har haft problem med vikten. Men nu skriver jag bara lite i mina läsdagböcker.
Ibland är anteckningsböckerna för fina för att skriva i tycker jag. Av någon konstig anledning fylls jag med en förväntan när jag håller i en ny anteckningsbok, som en fråga om vad denna kommer innehålla i framtiden.
Nu är ju frågan, vad är det som är så speciellt med anteckningsböcker och dagböcker? Kalendrar är samma sak. Har väldigt svårt för att slänga en gammal kalender.
För på något sätt tycker jag det är vackert med en välskriven anteckningsbok, full med bilder och text och teckningar och färger. Grejen är väl att jag aldrig tycker det är lika intressant när jag själv skriver något, mitt liv är väl för innehållslöst enligt mig själv.
Skriver ni dagböcker eller andra anteckningar? I så fall, vad skriver ni om?

Här hittar ni videoklippet jag pratar om.

Några av de böcker jag har hemma. Har ett gäng på jobbet också.

10 kommentarer:

 1. Älskar också anteckningsböcker! Har ett inlägg idag om mina två senaste anteckningsboksspaningar. Gillar din med färgglada romber, och en med träden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den med träden köpte mamma till mig från IKEA av alla ställen. Tycker med mycket om det.

   Radera
 2. Jeg elsker også anteckningsböcker, dagbøker og kalendre. Jeg har skrevet dagbok siden jeg var tretten år (til neste år fyller jeg 40), og har en hel eske stående. Veldig morsomt å lese og se tilbake på ting jeg har gjort (og av og til veldig flaut/pinsamt). Før skrev jeg om forelskelser og tanker, nå som jeg er voksen blir det et par linjer om ting som har skjedd iløpet av dagen, ting som har hendt med barna og slike ting. Og jeg syns ikke du skal være så streng med deg selv, ditt liv er verdt like mye som alle andres :) Begynn og skriv litt hver dag, så er jeg sikker på at det løsner til slutt, og du vil få stor glede av både dagbøker og kalendre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för inspirationen och visst är det roligt att läsa det man skrivit vid tidigare tillfällen. Ska verkligen försöka ta tag i skrivandet.

   Radera
 3. Jag älskar anteckningsböcker och köper gärna fler än vad jag kan tänkas använda. Har flera oanvända stående men vill ändå ha fler :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar också böcker och har gjort det så länge jag kan minnas. Jag har också skrivit dagbok i många många år och har väl runt 15 stycken tror jag. (som då sträcker sig över minst ett år st.) Jag hade uppehåll ett par år då jag som du tyckte att mitt liv inte är intressant nog. Men sen så läste jag mina gamla dagböcker från när jag var 7 och uppåt och fannt ut att det var riktigt kul. Så vid nyårskiftet i år köpte jag mig en sådan där stor almnacka med en dag per sida och kör lite som bridget jones. Jag skriver lite varje dag om vad som har hänt, känslor och tankar. Å det fungerar hur bra som helst och jag glädjer mig till den dagen om 10-15 år och jag sitter och läser den och ser vad jag gjorde år 2013. :D

  Jag tror anledningen till att jag är så förtjust i anteckningsböcker är just för att det är tomma blad. Jag kan fylla bladen med vad jag vill. Jag kan skapa och skriva om vad som helst när som helst. Varför vet jag inte. Men det fyller mig med en skön känsla. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är en väldigt skön känsla att öppna ett nytt oanvänt anteckningsblock. Förväntan på något nytt liksom.

   Radera
 5. Jag förstår precis vad du menar. Älskar anteckningsböcker men jag inte disciplin att hålla tex dagbok. Plus att jag kan aldrig skriva så där fint i dem som jag skulle vilja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. När en annan skriver så blir det mest kladdigt. Varför blir de aldrig så fina som på film.

   Radera