2017-08-25

Veckans helgfråga


Det har återigen blivit dags att besvara veckans helgfråga och den här veckan undrar Mia lite om tv-serier och filmer. Jag är ju inte en stortittare av något, men visst finns det favoriter.

Vilken är din bästa bok tv-serie?

För mig finns det faktiskt bara en vinnare i den här kategorin även om Outlander är solklar tvåa. Men bäst är utan tvekan Game of Thrones. Jag är smått besatt för tillfället och längtar så jag håller på att bli tokig efter sista avsnittet den här säsongen. Samtidigt gråter jag lite inombords för säsongen har gått så fort och sen är det bara en säsong kvar. Jag får nog helt enkelt se om hela serien innan nästa år.
Jag har även läst böckerna och jag tycker att på det stora hela så följer böckerna och tv-serien varandra bra. 


Vilken är din bästa bok film?

Det får bli fantasy i det här svaret också. Det är nämligen så att den första filmatiseringen jag kommer att tänka på är Sagan om ringen. Mer episk film och mer kult till bok får man nog leta efter. Jag ÄLSKAR filmerna. Faktiskt ännu mer än vad jag älskar böckerna. Trots det så har det gjorts en himla bra och trovärdig tolkning av böckerna när filmerna gjorts. Däremot är jag lite besviken på tolkningen av The Hobbit. Inte riktigt lika bra gjort, även om filmerna är bra ändå. 


22 kommentarer:

 1. Jag har ju lite allmänt svårt för fantasy och har valt bort Game of Thrones. Min man följer den slaviskt ... kanske har jag fattat fel beslut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt min mening är Game of Thrones så mycket mer än fantasy. Jag skulle vilja säga att det är politisk serie, för det är rätt igenom maktspel. Fantasy är det mest för att det råkar vara den typen av värld berättelsen är förlagd i och så tillkommer lite magi och några magiska varelser. Men mest makt och krig.

   Radera
 2. Jag har inte sett GoT än, jag vill läsa böckerna först och än så länge har jag bara läst den första delen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet rekommenderar jag faktiskt att man ser serien först. Det blir lättare att hålla ordning på alla karaktärer som finns i böckerna. Jag hade nästan svårt att hålla isär dem trots att jag hade ett ansikte som tillhörde namnet.

   Radera
 3. Outlander har jag funderat på att se, ikväll blir det filmtittning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Film ser jag otroligt sällan på. Det är lite synd men tiden räcker inte till för både böcker och film. Jag prioriterar böckerna.

   Radera
 4. Är ett fan av Game of Thrones tv-serien, men inte läst - sparar in lite lästid där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju onekligen ett antal timmar som går åt till att läsa de böckerna. Inte nog med tjockleken, de är inte jätte lättlästa heller. Men bra är de.

   Radera
 5. Så... det är sista avsnittet av GoT som kommer på måndag, eller vilken dag det nu är? Då är det dags att börja titta nu då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är redan dags för sista avsnittet. Jag förstår inte hur du kan hålla dig från att titta. Jag sitter som fastlåst vid tv:n när det är GoT dags vilket aldrig händer annars.

   Radera
 6. har varken sett eller läst GoT. men jag har sett filmerna om Ringen, men lyckas aldrig läsa böckerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tolkiens böcker är lite svårtlästa, eller i alla fall är de väldigt långsamma att ta sig in i. När man har passerat typ första halvan av första boken, det är då det börjar ta fart. Men helt ärligt så klarar du dig med att bara ha sett filmerna.

   Radera
 7. Håller med dig om Sagan om ringen-filmerna. Jag har inte lyckats ta mig igenom böckerna trots många försök. Jag har bara läst första boken av GoT och sett första säsongen av serien, men jag har planer på att läsa böckerna och se resten av serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckernas till Sagan om ringen är ganska så sega, i alla fall i början. När man väl har kommit in i dem så går det lättare, men första bokens start är helt ärligt ganska så tråkig.

   Radera
 8. GoT har jag flera säsonger kvar att se och jag har inte läst böckerna. Funderar lite på att göra det men jag vet inte. Outlander har jag sett första säsongen och gillar men inte heller i det fallet har jag läst böckerna. Sagan om ringen-filmerna gillar jag men i böckerna kom jag aldrig längre en första boken och halva andra. Tyckte boken var så seeeg. De bara gick och gick och gick. Visserligen gick jag i högstadiet när jag gjorde läste så jag kanske ska försöka läsa böckerna igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du ju mycket spännande framför dig. Själv har jag inte kunnat hålla mig från att titta och jag älskar GoT.
   Nackdelen med alla dessa böcker, både GoT, Outlander och Sagan om Ringen är lite tjockleken. De hade faktiskt mått bra av att kortas ner lite. Vad gäller de två första så är böckerna i alla fall riktigt bra, Sagan om Ringen är faktiskt seg, precis som du skriver. Men jag tyckte det blev bättre ju längre in i berättelsen du kom.

   Radera
 9. Game of Thrones och Sagan om Ringen-trilogin är är perfekta val tycker jag. Håller med att filmatiseringen av Hobbiten inte var lika bra. Speciellt sista filmen som jag rent av tyckte var värdelöst gjord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sista filmen hade jag inte heller mycket för vad gäller Hobbiten. Det fanns vissa bitar som var bra, men vissa undrade jag verkligen om hur de hade kunnat få med.

   Radera
 10. Har bara sett första säsongen av GT. Maken som sett alla klagar över att senare säsonger är så annorlunda mot böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det upplevde inte jag att de var. Visst är det lite som skiljer och de allra senaste säsongerna finns ju inte ens som böcker. JAg tycker trots det att de fått ihop det hela riktigt bra.

   Radera
 11. Tycker om Game of thrones också. Outlander har jag varken sett eller läst men har första boken hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker jättemycket om Outlander både serien och boken. Boken är en sådan där som innehåller i stort sett allt som jag gillar, nästan lite guilty pleasure över den. Serien är lite samma sak, och sen skadar det ju inte att man har något att vila ögonen på.

   Radera