2017-10-26

Barnbokstorsdag: Erkan Drakenbergs hemlighet av Mikael Rosengren och Thomas Svensén

En parallell historia. 1628, två kungar möts för att sluta ett avtal som kan ändra utgången av det stora kriget som pågår i Europa. Men någon försöker sabotera för dem.
Nutid - tre syskon hittar en flaskpost som leder dem till en väl bevarad hemlighet som hade kunnat ändra historien. Men någon är dem i hasorna och försöker ta reda på hemligheten.

Erkan. Drakenbergs hemlighet

Historia med en liten twist - det är så jag skulle vilja beskriva den här boken. Och jag gillar vad jag läser. Författarna har på ett tydligt sett beskrivit en tidpunkt i vår svenska historia då det hände mycket. Men samtidigt har de tagit två kungar och gjort dem lite mera mänskliga och det på ett väldigt spännande sätt. Det är nästan så att jag förflyttas tillbaka till Stockholm och får se och uppleva staden som den såg ut då.
Att historien sen vävs ihop på ett väldigt spännande, nästan lite spökligt sätt med nutiden gör inte boken sämre. Faktiskt så tycker jag nog bäst om den del som befinner sig i nutid. De tre syskonen får verkligen vara med om ett spännande äventyr.

När jag sen läser igenom mitt omdöme om boken märker jag att jag har använt ordet spännande otroligt frekvent. Så om ni inte förstod det tidigare så är det här en väldigt spännande bok, perfekt för det vetgirige bokslukaren i bokslukaråldern.

Tack Idus förlag för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar