2018-09-24

3 snabba

Egentligen förtjänar dessa böcker mer än ett snabbt litet omdöme, men eftersom det har börjat bli en liten hög med böcker att recensera här bredvid mig och för att jag sällan har den rätta energin till att sätta mig vid datorn och skriva så får det helt enkelt bli ett eller ett par samlade recensionsinlägg.

Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat av Caleb Krisp
Det här är tredje och avslutande delen om den minst sagt självgoda flickan Ivy. Hon försöker här ta sig till en parallell värld där hon ska rädda sin bäst kompis Rebecca. Men det magiska halband, Klockdiamanten, som hon behöver använda sig av verkar inte riktigt fungera som den ska. 
Ivy bjuder som vanligt på en mängd knasig underhållning. Boken är riktad till den yngre läsaren men det spelar ingen roll för den passar i alla fall mig precis lika bra. Den är kvick, rolig, underhållande och lite spännande på sina håll. Hela serien rekommenderar jag varmt.
Boken får 3+/5 i betyg av mig.
Tack Modernista för läsexemplaret.
Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Bokhandeln pÃ¥ Riverside DriveBokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck
Charlotte befinner sig i en tuff del av livet. Hon är nybliven änka och samtidigt lämnas hon en bokhandel i arv av en moster hon knappt hört talas om. En bokhandel med stora ekonomiska svårigheter vad det visar sig. Så hon beger sig till London för att sälja bokhandeln men hamnar mitt i en samling av människor som på många sätt kanske kan hjälpa henne att läka. Sen är det dessutom något speciellt med atmosfären på Riverside Drive.
Jag hade höga förhoppningar på den här boken för antalet positiva recensioner är enormt. Så jag kastade mig med liv och lusta in i läsningen och fann att jag blev helt nöjd med min läsupplevelse. Det här är en sådan där bok som för mig ger ett litet andningslugn i en annars ganska så stressad vardag. För mig är det inte på något sätt mindblowing litteratur utan ett sätt att bara få slappna av. Boken är charmig, den innehåller mängder med referenser till böcker vilket alltid är bra, den får mig att må bra. Och ibland är det precis tillräckligt att begära av en bok.
Boken får 4/5 i betyg av mig.
Tack Louise Bäckelin förlag för läsexemplaret.
Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

NaondelNaondel av Maria Turtschaninoff
En mängd kvinnor från väldigt olika delar av världen tvingas samman under en lång tidsrymd i ett harem hos den grymme visiren Iskan. Detta är deras berättelse över sina livsöden och hur de i slutänden grundade Det Röda Klostret.
Den här boken har jag velat läsa sen den kom ut 2016 men ibland blir det helt enkelt inte av. Jag älskade Maresi som är första boken i serien och måste självklart läsa även denna. Och trots en lite seg start så är jag sen trollbunden av alla de berättelser de många kvinnorna berättar för mig. Berättelser om ondska, om magi om längtan efter frihet och om förlust och kärlek. Boken är så fint skriven så den går raka vägen in i hjärterötterna och vrider om. Vissa berättelser är givetvis mer berörande än andra men på det stora hela är det en vacker bok om överlevnad och om gemenskap där gemenskap inte borde finnas. Nu måste jag se till att läsa tredje delen snarast.
Boken får 4+/5 i betyg av mig.
Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar