2012-06-17

Sommarenkät...

Jag tänkte jag skulle försöka ge mig in på att svara på frågona i en sommarenkät som cirkulerar lite var stans. Jag såg den första gången hos Monica och nu var det min tur.

1. Bästa boken förra sommaren?
Med bästa vilja i världen kan jag inte påstå att april är en sommarmånad. Men hade det varit det hade svaret varit enkelt, nämnlingen Främlingen av Diana Gabaldon. Nu får jag istället svara en fantasysvit där jag förra sommaren lyssnade på de tre första böckerna. Mördarens lärling är första boken och den är väldigt, väldigt bra. Boken är skriven av Robin Hobb.

2. ...och sommaren innan det?
Detta var värre. Kommer inte riktigt ihåg vilka böcker jag gillade från den sommaren. Hade det återigen varit april det varit frågan om så hade Twiglightböckerna tagit sig in på en klar första plats. Men sommaren. Jag vet att jag gillade Blodläge av Johan Theorin och Blå Dahlia av Nora Roberts.

3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan?
Tanken är att jag ska läsa Dold identitet av Lee Child (passar utmärkt) och Vilseledd av Linwood Barclay. Annars får det gärna vara lätta böcker, antingen pocket eller tunna inbundna.

4. Var läser du helst på sommaren?
På stranden är helt klart en favorit. Annars uppe i sommastugans kök brukar fungera utmärkt. Där är jag nämligen oftast helt ensam och kan sitta i lugn och ro och pimpla te i mängder samtidigt som böckerna läggs på hög.

5. Vad läser du helst på sommaren?
Kan man svara ljudböcker... Det är nämligen mest ljudböcker som brukar gå åt hemma hos mig på sommaren. Då kan jag nämligen sysselsätta mig med vad som behöver göras i trädgården till exempel eller jag kan ligga och sola hela mig på stranden utan att behöva hålla upp armarna för att läsa i boken. I övrigt måste jag nog säga som många andra att deckare alltid går hem på sommaren. Lagom lättsmält.

6. Vad ser du fram emot att läsa i sommar?
Massor. Jag har väldig svårt att planera vad jag ska bli  sugen på i sommar. Troligt är att jag hittar någon gammal bok i mammas och pappas förråd som fångar mig just då just nu. Någon Agata Christie eller Maria Lang blir det nog i alla fall eftersom de kräver lagom mycket tankeförmåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar